hietanenkaija

Omantunnonkysymys

Soini kirjoitti tänään kansalaisaloitteesta,  joka ainakin minusta on todella tärkeä.  Asia on sama, mistä Päivi Räsänen puhui puolitoista vuotta sitten. ei niin hyvällä succeellä,  koska teki vähän virheitä asian käsittelyssä  - nimittäin siitä, että Suomessa ei melkein kaikista maista lähes ainoana ole hoitohenkilökunnalla mahdollisuutta kieltätyä raskaudenkeskeytyksen suorittamisesta.  -Tämähän ei ota kantaa siihen, onko abortti hyvä ja kannatettava asia vai ei, vaan kysymys on vain siitä. voivatko hoitajat tai lääkärit kieltäytyä tekemästä aborttia eettisiin syihin tai uskonnolliseen vakaumukseen nojaten. eli kysymys on mielipiteen vapaudesta, vapaudesta olla eri mieltä omantunnon asioissa, kun se ei ole millään lailla vahingollista  kenellekään, vaan pikemminkin päinvastoin.  -Eikö jo olisi aika suomalaistenkin siirtyä aikaan, jolloin ihmisellä on mielipiteen- ja omantunnonvapaus ja lupa toimia sen mukaan, ja kirjata se lakiin?  Koko muualla maailmassa se on ollut iät ajat. On suorastaan häpeällistä että sitä ei ole jo tehty.  Mutta eihän Makedoniassakaan ole?  Mitä yhteistä muuta meillä on Makedonian kanssa?  Toinen maa joka ei tätä salli on Ruotsi, ja se kertoo kyllä jotakin Ruotsista, jossa demokratiakin alkaa olla vähän niin ja näin.  -Kaikki allekirjoittamaan tätä vapauden sallivaa lakia!  Itse olen jo allekirjoittanut.  7800 allekirjoitusta puuttuu siitä tarvittavasta 50 000:sta niin aloite saadaan eduskunnan käsittelyn. Toivottavasti nyt ollaan viisaampia.   Aloite löytyy osoitteesta omantunnonvapaus.fi

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Soini on vihon viimeisiä kirjoittamaan omantunnon kysymyksistä koska ei salli sitä edes omassa puolueessakaan.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Kysymys on siitä, onko tällainen laki tarpeellinen vai ei. Minusta on jo sivistyksen puutetta jos tällainen lakialoite ei mene heittämällä läpi eduskunnassa. Kysymys on vapaudesta.

Käyttäjän JuhoRimpelinen kuva
Juho Rimpeläinen

"Kysymys on vapaudesta"

Niin on monessa muussakin asiassa, mutta et taida kannattaa esim. huumeiden laillistamista?
Tässä tapauksessa kyse on muustakin kuin työntekijän vapaudesta: työnantajan vapaudesta olla palkkaamatta tai hankkiutua eroon työntekijästä joka ei suostu tekemään työtään. Sitä ei taidettu aloitteessa käsitellä ollenkaan.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

"Kysymys on vapaudesta." Mistä vapaudesta ja suhteessa mihin

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Ajatuskoe: ainoa läkäri, joka oli paikalla ensiavussa, sattu olemaan Jehovan todistaja. Omantunnonvapauslain perusteella hän kieltäytyi tekemästä verensiirtoa, ja isäsi kuoli. Varmaankin hyväksyt tapahtuneen, omantunnonvapauden ylläpidon vuoksi?

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Maailmalla on uskonnollispohjaiseen omantunnonvapauteen vedoten myös kieltäydytty antamasta lääketieteellistä apua ja hoitoa vaikkapa seksuaalivähemmistöille. Kaikkea se omatunto vaatii ja toisaalta sallii.
http://www.nolo.com/legal-encyclopedia/health-care...

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo

Ei pidä mennä töihin, jos ei voi tehdä työhön kuuluvia työtehtäviä. On muitakin aloja olemassa.

Käyttäjän ReijaHaapanen kuva
Reija Haapanen

Onneksi perussuomalaiset ehdokkaat, jäsenet ja muuten vain kannattajat tulevat nyt näin isolla joukolla ja voimalla esiin abortti- ja homoasioissa ennen vaaleja. Näkökannat eivät voi jäädä kenellekään epäselviksi. Tänks.

Toimituksen poiminnat