hietanenkaija

Raiskauksesta karkotus

Tänään keskustellaan eduskunnassa raiskauksesta mahdollisesta seuraavasta karkotuspäätöksestä. Karkotuspäätös raiskauksesta kannattaa ehdottomasti tehdä. Se näyttää mihin me uskomme, ja mitä me tässä maassa odotamme, rakastammehan maatamme... -Tanskassa on tällainen laki voimassa, ja siellä juuri viime viikolla kolme turvapaikanhakijamiestä tuomittiin  turvapaikanhakijanaisen ryhmäraiskauksesta eripituisiin vankeustuomioihin, ja raiskaustuomiosta seuraa aina karkotus.  -Täytyy muistaa, että Tanskalla on pitkä kokemustausta pakolaisisten ottamisesta, ja äänenpainot ovat muuttuneet koko ajan kriittisemmiksi, Tanskan Kansanpuolueen ilmaistua ensiksi kritiikit se ilmaantui muihin puolueisiin: kansa oli kokemuksen myötä sitä mieltä. Nyt uudet pakolais- siirtolaisuutta koskevat rajoittavat lait saavat jo 75% kannatuksen maan parlamentissa.  -Päinvastainen päätös olisi päinvastainen signaali turvapaikanhakijoille ja myös oman maan kansalaisille.  Tässä on pakko tehdä oikea seuraamuksellinen päätös.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Pekka Heliste

Näin lukee Suomen laissa tänä päivänä, karkotuksia tehdään n 250 vuodessa

149 §

Maasta karkottamisen perusteet

Maasta voidaan karkottaa oleskeluluvalla oleskellut ulkomaalainen:

1) joka oleskelee Suomessa ilman vaadittavaa oleskelulupaa;

2) jonka on todettu syyllistyneen rikokseen, josta on säädetty enimmäisrangaistuksena vähintään yksi vuosi vankeutta, taikka jonka on todettu syyllistyneen toistuvasti rikoksiin;

3) joka on käyttäytymisellään osoittanut olevansa vaaraksi muiden turvallisuudelle; taikka

4) joka on ryhtynyt taikka jonka voidaan aikaisemman toimintansa perusteella tai muutoin perustellusta syystä epäillä ryhtyvän Suomessa kansallista turvallisuutta tai Suomen suhteita vieraaseen valtioon vaarantavaan toimintaan.

Maasta voidaan 1 momentin 2 kohdassa säädetyllä perusteella karkottaa myös ulkomaalainen, joka on jätetty syyntakeettomana rangaistukseen tuomitsematta rikoslain 3 luvun 4 §:n nojalla.

Toimituksen poiminnat