hietanenkaija

Euroopan Unioni

Suomi teki sopimuksen Venäjän kanssa kahdesta rajanylityspaikasta, Sallasta ja Raja-Joosepista, joista ei tulla sitten enää yli, ainakaan vähään aikaan.  Hyvä niin, siirtolaisuudessa saamme keskittyä vähän aikaa täällä jo oleviin turvapaikanhakijoihin, ja siinäkin on tarpeeksi työtä, hyvä, diplomaattinen presidentti Niinistö! Rahallinen säästö on myös suuri, eikä minun mielestäni tällaisina taloudellisena aikana sitäkään voi aliarvioida. Ei ole kuitenkaan kaikkien mieleen se, että teimme Venäjän kanssa sopimuksen, koska EU:n pitäisi seistä yhdessä rintamassa Venäjää vastaan, ja myös kaikissa päätöksissä.  -Minusta se on vähän ongelmallista siksi, että Euroopan Unionissa kaikki jäsenmaat katsovat omaa etuaan - paitsi ehkä Suomi, joka vain mennä jolkottaa muiden perässä, niin, ainakin tähän asti. Toinen asia mikä on yhä suureneva ongelma EU:ssa, on koko unioni ajatus sinänsä. Unioni on kaukana unionista, eikä  ole oikein asiaa, mistä oltaisiin yhtä mieltä -united.  Ei se ole mitenkään ihme, siksi että maat ovat erilaisia kultturellisesti, sosiaalisesti ja historiallisesti, ja ne ovat eri kehitysvaiheessa. Suomi ei ole hyötynyt Euroopan Unionista ensimmäisen kahden vuoden jälkeen, ja on niin sanottu nettomaksaja. Kysymys kai on: miksi EU?  -Tämä on se asia, minkä parissa Britanniakin nyt painiskelee.  Viime galluppien mukaan kansanäänestys päättyy Brexittiin, eli Britannian eroon EU:sta.  -Nyt kun Suomi teki Venäjän kanssa kahdenvälisen sopimuksen, ja huomattiin, että EU ei sitä mitenkään noteerannut, ehkä nyt olisi aika miettiä, mitä muuta meidän kannattaisi tehdä oman maamme puolesta.

Olisiko jo aika miettiä näiden Venäjän pakotteiden mielekkyyttä oman maamme Suomen kannalta?  Venäjä on aina ollut Suomen tärkeimpiä kauppakumppaneita, ja kannattaisi miettiä onko tässä nyt politiikka tärkeämpi kuin talous - minun mielestäni talous.  Poliittisesti olemme jo ilmaisseet mielipiteemme Krimin valtauksesta, mutta ensinnäkin pakotteiden hyödyllisyys on käynyt näyttämättä toteen - toiseksi Suomen talous sakkaa pahiten Euroopassa. Pakotteita on pidetty nyt kaksi vuotta.  -Ja kun Britannia lähtee EU:sta, olisiko jo aika Suomen tehdä sama kuin Britannia, ja lähteä EU:sta, eli Fixit, fix it?  Ja alkaa noudattaa omaa politiikkaa, jolla voisimme nousta taloudellisesta suosta.  Kahdenvälisiä sopimuksia voi maiden kesken aina solmia,  sehän hyödyttää kaikkia.  Pelotteluun ei kannata uskoa. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän EsaPaloniemi kuva
Esa Paloniemi

Venäjä on Suomen paras ystävä koko maailmassa. Ei ehkä hyvä ystävä, mutta silti paras.

http://asfalttikukka.blogspot.fi/

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Sinä Kaija varmaan osaat kertoa, mitä pakotteita Suomi toteuttaa? Mitä tuotteita emme saa viedä Venäjälle? Valion vientivaikeudethan ovat Venäjän aikaansaannosta

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Milloinha ulkoministeri Soini saa aikaisekseen, että Thaimaalaiset marjanpoimijat tulevat kutsuviisumilla maahamme.

Mikäli ei saa muutosta, niin Orpon raavartijat varmaankin tarkastavat, että jokaisella turistilla on saapuessaan mukana vähintään 1800 euroa maksaakseen maassa olekelunsa kustannukset.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Näin evakon mielestä Venäjä on edelleen vihollinen. Mutta heti kun palauttaa ryöstämänsä Karjalan status muuttuu:)

Toimituksen poiminnat