hietanenkaija

Ruotsin painajainen

   Viime päivät ovat olleet Ruotsin Vihreille (Miljöpartiet) yhtä painajaista.  Puolueessa epäillään olevan paljon islamisteja, joista jo jotkut ovat joutuneet eroamaan, ensimmäisenä asuntoministeri Mehmet Kaplan, todetuista yhteyksistä ääri-islamisteihin.  Sen jälkeen Miljöpartien varapääministeri Åsa Romson ja ulkoministeri Gustav Fridolin puolustivat Kaplania julkisesti, ja  Romson kutsui 9/11 terrori-iskua "onnettomuudeksi", mikä päätyi joka puolelle ulkomaiseen mediaan. Molemmat ovat ilmoittautuneet jättävänsä paikkansa uudessa  MP:n hallituksessa, joka valitaan 2:n viikon päästä.  Myös ehdokkaana ollut Yasri Khan ilmoitti jättävänsä politiikan, kun nousi kohu hänen kieltäydyttyään kättelemästä naistoimittajaa.  Vihreille määrättiin kriisikokous asiasta, ja Myös Stefan Löfvenin hallituksen jatkon mahdollisuuksia on spekuloitu.  Hallituksessa on 6 vihreää ministeriä, ja kaksi tärkeintä on saanut potkut. Maassa on turvapaikkakriisi, asuntokriisi, alijäämäkriisi. Ja nyt vielä terrori-uhka, vaikeuksia riittää.  Vihreiden kriisiä ei olisi tähän todellakaan tarvittu.

Mutta entä meidän Vihreät? Onko täällä samalla lailla ääri-islamistit raivanneet tiensä vaikuttaviin paikkoihin politiikassa?  Meillähän kaikessa seurataan Ruotsia, ja se tuntuu loogiselta.  Myös uussuomalainen geopolitiikan tutkija ja luennoitsija Alan Salehzadeh, tuntuu olevan sitä mieltä, että näin on, ja hänen mukaansa tähän syyllistyvät myös vasemmistopuolueet aina Keskustaan saakka.  Salehzadeh on sitä mieltä, että ryhmien ja yksilöiden taustat olisi hyvä tutkia tarkoin, myös apurahoja jaettaessa, ja poliittinen islam tulisi erottaa uskonnollisesta islamista.  -Alan Salehzadeh ei ole mikään islamfoobikko,  hän puolustaa vain naisten asemaa pohjolassa ja demokratiaa.  Hänen työpaikkansa on ollut sekä ulko-että sisäministeriössä.  Salehzadeh oli Enbusken vieraana 26/4, ja hän kirjoittaa blogeja Iltalehteen.                                                                            

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Näin voi käydä kun puolueessa ovat seinät leveällä ja katto korkealla. Ruotsalainen yhteiskunta ei ole näköjään pysynyt samassa vauhdissa.

p.s. Korjaathan Ruotsin pääministerin nimen, se on Stefan Löfven.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari
Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Että hyväksyisivät yhteiskunnan muutoksen samalla tavalla kuin MP. Naisia ei tarvitse kohdella samalla tavalla kuin miehiä, väkivaltaan kehoittavien kansalaisjärjestöjen kanssa veljeily on normaalia poliittista kanssakäymistä etc. Ymmärrettäväähän se on etteivät kaikki sopeudu samalla vauhdilla. Ilkuin siis sitä, että maailmanparantajien avoimuus ns räjähti silmille.

Ongelmahan on samanlainen kuin konservatiivipuolella rasististen voimien kanssa veljeily. Vaarallista peliä, monellakin tasolla.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #8

Kappas, sarkasmimittarini olikin poissa päältä tai huonosti kalibroitu.

Mitäs konservatiivipuoli on veljeillyt?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #11

Eikös siellä SD:llä ole ollut yhteyksiä mm Nationalistisk frontiin?

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #12

Jos multa kysytään, niin eihän ne nyt sellaista...

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Kiitti, korjaan! Mietinkin jälkeenpäin olinko tavannut sen oikein.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Kannattaa nyt sentään joku suhteellisuudentaju Suomen ja Ruotsin vertailussa pitää mukana.

Vihreiden kansanedustajien ja puoluevaltuuskunnan sekä -hallituksen jäsenten nimet löytyvät hyvin helposti. Siihen ne merkittävät luottamustehtävät kai loppuvatkin? No, jos ei riitä, niin puoluetoimiston ja ek-ryhmän työntekijät, piirien hallituslaiset ja vaikka paikallisyhdistykset ja jopa valtuutetut kautta maan löytyvät kyllä myös. Kun olet käynyt ne läpi olet luonnollisestikin tervetullut tälle blogillesi paljastamaan löytämäsi ehdat soluttautuja-islamistit - tai perumaan vihjailusi. Muistat varmaankin, että naamanväri tai erikoinen sukunimi eivät ole pätevä tuntomerkki.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Odotan mielenkiinnolla konkretiaa, sillä sen puutteessa niin alkuperäinen tutkijan blogi kuin sinun kirjoituksesi vaikuttavat vain vailla pohjaa olevalta panettelulta. Mutta jos jostain oikeasti löytyy se islamisti tai useampikin niin uskon vihreiden ja miksei varsinaisten vasemmistopuolueiden reagoivan asiaan sille kuuluvalla vakavuudella.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Marko, kannattaa katsoa se Enbusken ohjelma, siinä on tosi paljon infoa, mukana oli myös Li Andersson. Tutkija on itse maahanmuuttotaustainen, ja siis geopolitiikan tutkija.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Ruotsi on jo menetettyä kauraa, ei tule enää koskaan selviämään siitä, että otti vastaan läjäpäin maahanmuuttajia.

Tunnen surua,että ennen niin hieno kansakunta itse tuhosi itsensä. Youtube on nykyään pullollaan videoita tästä katastrofista.

Suomessakin on päättäjiä, jotka haluavat ajaa meidän maamme samaan tuhoon. olisiko jo aika herätä ja avata silmät ja korvat ja aivot?

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Niinpä. Ruotsi on ajannut itsensä nurkkaan vuosikymmenten avoimet ovet -politiikallaan ja siitä ei pääse ulos millään järkevällä konstilla. Ei ihme, että äärioikeisto nostaa päätään. Ruotsalaiset voivat syyttää vain itseään, kun ovat sallinneet tämän tapahtua.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Eikä siinä vielä kaikki: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22629083.ab.

Eli tämä "islamisti" on "veljeillyt" myös äärioikeistolaisten kanssa - hyi helvetti! Kiintoisaa, että äärioikeistolainen taitaa olla turkkilainen...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Mikä estäisi turkkilaisia olemasta äärioikeistolaisia?

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Olet täysin oikeassa - ei mikään. Mietin vain, että sekoitetaanko tässä kaksi asiaa eli islamistisuus ja äärioikeistolaisuus?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

En osaa sanoa sekoittivatko, mutta eivät nuokaan käsittääkseni sulje toisiaan pois.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Eivätkö? Jos ajatellaan äärioikeiston stereotyyppiä eli natsismia, niin sehän ei perustunut mihinkään valtauskontoon ollenkaan. Eikö se päinvastoin ollut melko vihamielinen uskontoja kohtaan? Samaan tapaan kuin sen "vastakohta" kommunismi.

Mutta varmaan on olemassa jonkinlaisia hybridejä eli äärioikeistoislamisteja. En edes halua miettiä sitä, mihin heidän maailmankuvansa pohjautuu...

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Ruotsin maahnmuuttajamyötäinen politiikka ajaa kansan sekavuuden tilaan. SD ei ole kelvollinen hallituspuolueeksi ja nykyisten hallituspuolueiden kannatus on laskenut ja laskee koko ajan. Tähän astihan demokratiaa on vaalittu pitämällä demokratia kuningaskunnassa vain valittujen käsissä. Ei taida toimia tuo.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/regeringspartier...

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Minusta on kummallista, että kun viher-vasemmistolaiset ajavat tasa-arvoa, niin he kuitenkin hyväksyvät sen, että muslimimiehet eivät pidä naisia tasaveroisina, eivätkä myöskään kohtele heitä tasaveroisesti. Minusta on suuri miinus kulttuurillemme, jos tällaista hyväksytään. Poliittisia irtopisteitä ei tästä pitäisi vetää.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

#19
Sekin on kummallista, että Ev.lut kirkko vaikenee tästä tasa-arvon vääryydestä, aivan samoin, kuin vaikenee islamin opissa tehdyistä lapsiavioiitoistakin ja moniavioisuudesta. Onko tämä silmät sulkeva ja hurskas vaikeneminen siis nähtävä niin, että kirkko hyväksyy naisen alistamisen, nöyryyttämisen ja yksilön vapauden rajoittamisen. Eihän siinä sinänsä mitään, mutta tämä sama krkko nauttii kuitenkin yhteisöverotuloja.

Verotuloilla siis vastustamaan tasa-arvoa. Näin vois tästä päätellä.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Ja kuka ja missä mahtaa tällaista hyväksyä?

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Jaa, en tiedä. Vaikeneminen on silmiinpistävää.

Kuten luit kommenttini

""Onko tämä silmät sulkeva ja hurskas vaikeneminen siis nähtävä niin, että kirkko hyväksyy naisen alistamisen, nöyryyttämisen ja yksilön vapauden rajoittamisen. Eihän siinä sinänsä mitään, mutta tämä sama krkko nauttii kuitenkin yhteisöverotuloja. ""

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Suomessa pitäisi pitää kiinni tasa-arvosta ja demokratiasta, tuli tänne sitten ketä hyvänsä. Niistä ei pidä luopua.

Käyttäjän dottore48 kuva
Kari Ellimäki

Kiintoisaa on, että myös. feministit katsova islamin naista alistavia käytäntöjä läpi sormien "kulttuurisena tapana".

Kaksoisstandardia pahimmillaan.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Tämän päivän Aftonbladetissa näkyi olevan, että Malmölainen Miljöpartien(Vihreä puolue)edustaja Kamal al-Rifai on kutsunut Osama Bin Ladenin entisen mentorin Salman al-Oudan puhumaan gaalaan, jossa kerätään varoja Syyrian lapsille. Virallisen kutsu esitti Syyrialainen yhdistys, jonka johdossa Kamal al-Rifai on. Salman al-Ouda on maailmankuulu salafisti ja imaami, joka sanoo nykyään olevansa vastaan itsemurhapommituksia, ja uskovansa sharian rauhalliseen voimaantuloon. Ehkä se Ruotsissa tapahtuukin, MP:n tuella?

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Sharialain noudattamista kannattaa 52 % Ruotsissa asuvista muslimeista ( Svd )

http://www.svd.se/radikal-islamism-drabbar-alla/om...

Eli Ruotsissa moskeijoissa, mm ssa Gävlessä ajetaan yhteiskuntaan sisälle vahvasti rinnakkaista lainsäädäntöä. Veikkaan, että on vain ajan kysymys, millon em. Laki on myös virallisesti käytössä.

Toimituksen poiminnat