hietanenkaija

Suosittelen, että kouluttaudutte 2

Päätin kirjoittaa tämän uudestaan, kiun edellisestä blogista ei tullut oikein se pointti esiin ymmärrettävästi. Tanskan Nørrebrossa musliminuoret ovat siis heitelleet tiiliskiviä ja pyöriä ikkunoista sisään ja vaatineet lunnasrahoja ravintoloilta, ja tämän vuoksi integraatioministeri Inger Støjberg meni tutustumaan paikan päälle tilanteeseen. Hänet vastaanotettiin rasisti, fasisti-huudoin, ja ravintoloitsijat saivat purkaa sydäntään tilanteesta.  -Støjberg oli sitä mieltä, että nuorten kannattaisi mennä opiskelemaan tullakseen osaksi yhteiskuntaa,( tai ehkä myös itsensäkin vuoksi,) sanoen: "Suosittelen, että kouluttaudutte, ja toivon todellakin, että  saatte työtä." Tanskassa työn saaminen on vaikeaa, vaikka koulututetuille se onkin helpompaa, niinkuin täälläkin. Suomen lehdistö oli otsikoinut tämän: Menkää töihin!  -Tätä kuulee Suomessa usein kyllä, työttömiä syyllistetään, mutta se ei ollut se mitä hän sanoi.  -Koulutus on kannatettava asia noin ylipäätään.  En kuitenkaan usko,  että tällaisella visiitillä on  paljon vaikutusta  suuren muslimialueen koulutukseen tai ylipäätään mihinkään, muslimit ovat niin sidoksissa kulttuuriin ja uskontoon, jengiytyminen, poliisiviha ja demokratianvastaisuus on niin suurta, ja moskeijoillakin on suuri vaikutus asukkaiden mielipiteisiin. Støjbergin tarkoituksena oli varmaankin vain yrittää liennyttää tilannetta. Tanskallakin on suuri joukko turvapaikanhakijoita odottamassa päätöstä.

Mutta täällä Suomessa minusta opiskelu ylipäätään pitäisi tehdä helpommaksi, koska sillä olisi suuri vaikutus myös työllisyyteen ja paljon puhuttuun "rakennemuutokseen".  Koulutukseen kohdistetut leikkaukset pitäisi ehdottomasti perua, koska ensiksi siihen pitäisi olla jokaisella mahdollisuus, ja toiseksi se olisi tarpeen koko maan työllisyyden kannalta. Tanskan opintotuki on melkein puolet suurempi kuin täällä ja koulutukseen ja uudelleenkoulutukseeen panostetaan jatkuvasti, näin pitäisi meillakin ehdottomasti tehdä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Tämä koulutusmahdollisuus kannattaa muistaa, kun puhutaan "Tanskan mallista"

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Nørrebro tunnetaan nimenomaan ravintoloistaan:

http://theculturetrip.com/europe/denmark/articles/...

Se on epäilemättä Euroopan viimeinen kaupunginosa, jossa sharia-lailla on minkäänlaisia mahdollisuuksia. Turhauttaahan tuo varmasti raivoraittiita fundamentalistinuoria. Koulutuksen merkitystä pitää vain jaksaa korostaa.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Jari-Pekka, kyllä Nørrebro on varmasti ensimmäinen sharia-lain voimaansaattaja, jos joku osa Kööpenhaminaa siis lain saisi voimaan, siellä on puolet etnistä alkuperää, joista useimmat on muslimeja. Tanskalaisten muuttoliike suuntautuu sieltä pois, ja kyllä se on ääri-islamismin kehto Kööpenhaminassa, ja paikka, jossa on eniten rauhattomuutta. Monien mielestä sharia-laki on siellä jo voimassa, vain piilotettuna. Sitä vain yritettiin vähän laajentaa, mutta ei tainnut onnistua. Tanskasta on tullut jokseenkin maahanmuuttokriittinen, eikä sinisilmäisyydelle ole enää sijaa.

Toimituksen poiminnat