hietanenkaija

Ranskan kaaos

Ranskan kansa lakkoilee :  Lentoliikenne takkuilee, ölyalan puhdistamojen työntekijät lakkoilevat, ja nyt ydinvoimalat liittyvät lakkoilijoihin(mikä kuulostaa muuten vähän vaaralliselta).  Bensapula uhkaa koko maata, ja sähköntuotantoon saattaa tulla katkoksia. Ranskassa on osoitettu mieltä jo kolmatta kuukautta työalan uudistuksia kohtaan.  Monet suuret ammattiliitot eivät myöskään hyväksy muutoksia, jotka menisivät niin pitkälle, että työnantajat voisivat periaatteessa maksaa sellaista palkkaa kuin haluavat, tuntiessaan siihen tarvetta, ja työtunteja voisi antaa tai laskea tarpeen mukaan, ja työntekijöitä voisi irtisanoa tarpeen mukaan. Nämä uudistukset muuttaisivat koko sopimista työnantajaa suosivaksi, toiveissa, että se poikisi enemmän työtä ja työpaikkoja.  Nähtäväksi tietysti jää, kävisikö näin, se kun on vain työnantajista kiinni. Ranskan sosialistipresidentin kannatus on alamaissa. -Mutta politiikka on suhteellisen samanlaista kuin meillä täällä Suomessa, ehkä vähän pidemmmälle vietynä.  Erona on vain,  että vallassa ovat siellä sosialistit, meillä taas oikeisto. Politiikka on kuitenkin samaa. Edellinen hallitus meillä ajoi myös samankaltaisia asioita, vaikka loppujen lopuksi ei saanutkaan aikaan mitään.  Muuallakin Euroopassa politiikka on osoittanut samoja merkkejä, politiikka on samankaltaistunut kaikissa puolueissa.  -Mietin mitä ne Suomen demarit tekisivät toisin, nyt, jos olisivat vallassa? Ottaisivat velkaa, ja kuinka pitkälle sitä tietä voi mennä?  -Mikä neuvoksi? Maailmassa on kuitenkin enemmän rahaa kuin koskaan, mutta se jakaantuu aina enenemässä määrin yksipuolisesti samoille ihmisille. mitä pitäisi tehdä? Saada verovälttely kuriin, muuttaa verotuslainsäädäntöjä? Tai kutsua apuun protektionismi, höllätä EU:n nuoria,  ja laittaa tavaroille tullit? Heikentää työntekijöiden etuja?  Mikä tässä nyt olisi avuksi, ja voidaanko tästäkään olla yksimielisiä ja oikeudenmukaisia, ja mitä sanovat ammattiliitot? Euroopan taloudella menee aika huonosti.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

"Monet suuret ammattiliitot eivät myöskään hyväksy muutoksia, jotka menisivät niin pitkälle että työtunteja voisi antaa tai laskea tarpeen mukaan ja työntekijöitä voisi irtisanoa tarpeen mukaan. Nämä uudistukset muuttaisivat koko sopimista työnantajaa suosivaksi, toiveissa, että se poikisi enemmän työtä ja työpaikkoja."

Tulisiko iloita siitä, että me suomalaiset olemme edelläkävijöitä EU-tasolla, mitä tulee työläisten kyykyttämiseen.

Poistin lainauksessa viittauksen palkanmaksuun, koska orjatyö ei ole sallittua edes Suomessa. Toki kannanottoja sen laillistamiseksi on eri poliittisissa piireissä esitetty viljalti.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"He luottivat EU:n isäksi kutsutun Jean Monnet'n neuvoon, jonka mukaan Euroopan eripuraisten kansojen yhdistäminen on mahdollista vain kriisien ja kulloinkin "välttämättömien" kriisitoimien avulla."

http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2015/05/06/n...

Toimituksen poiminnat