hietanenkaija

Terrorismi tarttuu

Kansainvälisessä mediassa on kirjoiteltu paljon viime aikoina terrorismista.  Suomessa ei kovin paljon, sen syistä ja seurauksista.  Saksassa on tapahtunut viikon aikana neljä järkyttävää veristä väkivallantekoa, joista ainakin kolme on luettavissa terrorismin piikkiin.  Muutamien viime kuukausien aikana Euroopassa on tapahtunut näitä useita. Useimmat näistä on tehty ISIS:in sääntöjen mukaan ja kunnianosoituksena ISIS:ille, tai jonkin muun ääri-islamilaisen järjestön innoittamana.  -ISIS:in suorittamia terrori-iskuja Eurooppaan on kahdenlaisia,   on organisoitujen terrorisolujen hyökkäykset ja sitten ns. "yksinäiset sudet".  Terrorismiin kehotus onnistuu, kun on joku, joka kuulee tämän uskonnollisen propagandan kutsun ja toimii sen mukaan..   Kun ISIS sanoo, että Eurooppaan on hyökättävä, sillä on suuri merkitys ääri-islamisteille, joille ISIS on  auktoriteetti. Samalla yksittäiset yksinäisten susien tekemät hyökkäykset innoittavat lisää hyökkäyksiä.  Terrorismiaalto Euroopassa ei ole sattuma, sanoo Århusin terrorismintutkija Carsten Bagge Laustsen. -Taustalla on myös ISIS:in viimeaikaiset vakavat tappiot sodassa Syyriassa ja Irakissa.  Pitääkseen aatteen yllä ja sotilaiden edelleen palvelemassa ISIS:iä, ISIS:in on pakko saada voittoja jossakin, ja propagandan avulla se niitä saa.  Jos terrori onnistuu jossakin,  vaikka ISIS menettää sotilaita ja sotilaat karkaavat ja palkkaakin alennetaan,on viesti kannattajille että asiat on hyvin kuitenkin.

Saksalaisen kylän Ansbachin asukkailta kysyttiin, mitä tunteita terrorismi heissä nyt herättää. Ansbach on se pieni kaupunki, jossa terroristi räjäytti itsensä ja haavoitti 15:ta muuta musiikkifestivaalin edessä sijaitsevassa baarissa. -Kysytyistä kaikki olivat sitä mieltä, että terrori ei ole ohi, vaan tämä on vasta alkua. "Merkelin olisi pitänyt ajatella tätä jo vuosi sitten, kun päästettiin kaikki siirtolaiset mitään kyselemättä rajan yli".  -"Onneksi tekijä kuoli vain itse", toinen sanoo.  "Poliisi sanoi jo vuosi sitten, kun kamerat oli sammutettu, että nyt käy hullusti", sanoo teknikko, joka tuli tv-ryhmän mukana.  -Surmapaikoille tuodaan tietysti valtavasti kukkia, mutta sielläkin kytee pinnan alla, ja ihmiset miettivät näitä asioita.  Netissä kiertää video, jossa paikalla joku huutaa "Allahu akbar", ja joku toinen taas "Turpa kiinni", Ja lopulta poliisi kutsuttiin rauhoittamaan tilannetta  http://ekstrabladet.dk/nyheder/terror/voldsboelge-over-europa-terrorisme-smitter/6204449http://ekstrabladet.dk/112/tyskere-om-terror-det-er-kun-begyndelsen/6204896

Euroopan poliisilla ja poliitikoilla on massiivinen tehtävä, ja uskon ja toivon,  että he ottavat tämän nyt vakavasti, niin tilanne saadaan vielä haltuun. Mitään "normaalia" terrorismista ei saa tehdä, eikä sitä saa hyväksyä millään tasolla.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Jos iskun tekijä huutaa "Allahu akbar" niin selittelijät pyörittelee silmiään ja levittelee käsiään ettei tuo nyt todista mitään tekijästä tai tarkoitusperistä...

Jos tekijä huutaisi "sieg hail" tai "heil hitler" niin syyllinen ryhmä löytyy heti ja siinä ei lääketieteelliset diaknoosit auta...

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#1

.... jos pää on sekaisin niin suusta voi tulla ihan mitä tahansa.....jopa sanoja

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Niin, sanoilla on monia merkityksijä...
Riippuu vain siitä kuka ne kuulee ja miten hän ne tulkitsee...

Käyttäjän EsaPaloniemi kuva
Esa Paloniemi

Kyse on tarkemmin sanottuna väkivallan tarttumisesta, ja terrorismi on vain osa väkivaltaa. Lieneekö tämä osa sitä Werther-efektiä, joka on pahimpien arvioitten mukaan saanut 3000 nuorta miestä ottamaan henkensä rapiassa 200 vuodessa.

Mutta kumminkin; tämä on nähty ennenkin ja vieläpä Suomessa. Vuonna 1994 Mika Murasen tekemiä murhia seurasi parin viikon pätkä, jolloin joka päivä tuli väkivaltauutisia ja pommiuhkauksia ympäri Suomea. Tutkijat selittivät sen edellisen laman masentamien ihmisten saaneen Mika Murhasesta kipinän purkaa pahaa oloaan väkivallalla. Mene ja tiedä.

http://asfalttikukka.blogspot.fi/

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Eurooppaan päästettiin paljon siirtolaisia ja pakolaisia, rajan yli mitään kysymättä. Kenen mielestä se nyt on turvallista, ei minun mielestä ainakaan. On yleisesti tiedossa, että ISIS on käyttänyt tätä väylää. Netissä voi sitten aina houkutella lisää seuraajia antamaan elämänsä jonkin heidän mielestä oikean asian vuoksi...ihmiset jotka tulevat näistä sotaisista maista ovat tottuneet toisenlaiseen elämään, he ovat demokratian vastaisia, ja heidän arvot on aivan toisenlaisia. Niitä arvoja on todella vaikea sopeuttaa tänne länteen, ellei mahdotonta, sehän on jo nähty. Heidän elämää voi auttaa myös muulla tavoin: siellä missä he ovat. -Euroopalla on omat arvonsa, joita pitää puolustaa.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Mutkun Päivi Nerg on sanonut tietävänsä kaikkien tulioiden taustat...
Kuka uskaltaa kyseenalaistaa "virkahenkilön" lausuntoa?
Minä voin jakaa jonotusnumeroita...

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#5
>.....Eurooppaan päästettiin paljon siirtolaisia ja pakolaisia, rajan yli mitään kysymättä....

ooo

Maat, myös Suomi ovat allekirjoittaneet sellaiset sopimukset, alkaen Ihmisoikeuksien Julistuksesta, että rajalla apua pyytävän avuntarve on selvitettävä. Kukapa ei haluaisi hengenhädässä olevaa auttaa.

Tietenkin kaikkia sopimuksia voidaan muuttaa, jos kansakunta niin haluaa.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Tanskan Kansanpuolue ehdottaa, että poliisille annettaisiin valtuudet määrätä poistumiskielto tilanteen tai kriisin niin vaatiessa, lyhyemmäksi tai pitemmäksi aikaa, poikkeuksia voi tietysti olla. Martin Henriksen DF:stä sanoo, että vaihtoehto on, että ei ole mitään tietoa, mitä pakolaisstatusta hakevat tekevät. Heillä ei ole laillista lupaa olla maassa. Monet heistä tulevat myös väkivaltaisista kulttuureista joka aiheuttaa turvattomuutta ympäristöön. Martin Henriksen antaisi negatiivisen päätöksen saaneille kaikille poistumiskiellon kunnes käännytys tapahtuu.

http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpoliti...

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Ja kuten eräässä "Suomen tulli" jaksossa oli juttua niin "jos epäillään luvattomia Ugandalaisia maahantulijoita niin turha kysyä papereita vaaleilta keski-ikäisiltä naisilta"...

Terkkuja ... no tiedätte kyllä kelle...

Toimituksen poiminnat