hietanenkaija

Tanska valmistelee hätäjarrua

Tanska valmistelee hätäjarrun käyttöönottoa, joka mahdollistaa rajojen täydellisen sulkemisen turvapaikanhakijoilta jos tilanne sitä vaatii. Vastaavaa tilannetta, joka tapahtui viime vuonna, kun turvapaikanhakijat marssivat moottoritiellä, ei enää haluta. Tilanne pitää olla niin kriittinen, että Dublin-sopimus on menossa romukoppaan Euroopassa, ja hallituksella pitää olla mahdollisuus laukaista silloin hätäjarrun käyttöönotto. - Lakiehdotus on menossa parlamentin käsittelyyn, mutta sen läpimeno on varma, koska myös sosiaalidemokraatit kannattavat sitä. Asiasta on jo informoitu Saksaa, joka ymmärtää rajojen sulkemisen tarpeellisuuden, jos turvapaikanhakijatilanne eskaloituisi yllättäen.  Saksa itsekin pitää rajatarkastuksia jo nyt. Tanska ei myöskään ota kiintiöpakolaisia, vaan lisää avustusta lähialueille.  Maassa pyritään myös lisäämään toimia saada kielteisen päätöksen saaneet kotimaahansa vaikeuttamalla heidän mahdollisuuksiaan jäädä maahan.  -Norjalla on samantapainen hätäjarru-systeemi käytössä myös, ja siellä rakennetaan  aitaa Norjan ja Venäjän rajanylityspaikalle.  -Mitä tekee Suomi?  -Mediassa kirjoitellaan vain, miten kielteisen päätöksen saaneet voivat jäädä Suomeen kuitenkin. Saksassa on liittokanslerivaalit ensi vuonna, ja on odotettavissa, että Merkeliä ei valita, hänen suosionsa on hiipumassa.  Suunta on muuttumassa. Ranskassa on presidentinvaalit, ja Marine Le Pen on aloittanut vaalikampanjansa voitokkaasti.  Britannia irtautui EU:sta.  Tuhansia siirtolaisia "pelastetaan" välimerestä viikoittain Italiaan. Turkin kanssa on pakolaissopimus, joka todennäköisesti kaatuu jossakin vaiheessa. Euroopassa valmistaudutaan jo tähän kaikkeen, ja jokainen maa puolustaa oman maan ja oman kansan oikeuksia ennen muuta,  eikä siinä ole mitään väärää.  Suomen poliitikkojen olisi kyllä tässä syytä tarkistaa kantansa.

 

http://nyheder.tv2.dk/politik/2016-08-30-stoejberg-vil-afvise-flygtninge...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Tähän hallitusohjelmaan kuuluu myös kansainvälisten sopimusten sisällön tulkinta, eli se, voiko niitä velvoittaa seuraamaan kaikenlaisissa olosuhteissa. Tanskan Kansanpuolue olisi jo valmis heittämään ne romukoppaan. DF, Tanskan Kansanpuolue, on maan toiseksi suurin puolue.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Suomen toiminta on lyhytnäköistä ja naiivia. Myös Venäjän raja jää varmistamatta.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Suomi katselee ehkä liikaa Ruotsiin päin, ja yrittää ottaa oppia sikäläisestä politiikasta. En kyllä näe miksi: siellä ollaan menossa huonompaan suuntaan ja kyllä tiedetään se.

Toimituksen poiminnat