hietanenkaija

Taustalla siirtolaisuus, monikulttuurisuus

Ääriryhmien toiminta on lisääntynyt Suomessa oikealla ja vasemmalla. Etenkin oikealla. Tunnelmat ovat kiristyneet, ja niillä on vain yksi yhteinen nimittäjä: siirtolaisuus ja monikulttuurisuus.  Tämä on tapahtunut parissa vuodessa, ja näistä asioista pitäisi voida puhua ja ne pitäisi kohdata sellaisena kuin ne ovat.  Vasemmiston mielestä tänne olisivat tervetulleita kaikki, koska kaikkia pitää auttaa, mutta se kuulostaa vähän epärealistiselta.  Oikealla pelätään sekä palkkojen ja etuisuuksien täydellistä romahtamista joka varsinkin pienituloisille olisi todella kohtalokasta, että Suomen kulttuurin häviämistä. -Suomi ei ole ainoa maa jossa ääriryhmien toiminta on lisääntynyt, vaan se on lisääntynyt kaikissa maissa.  Terrorismi on myös ääriryhmien toimintaa, jota Eurooppa on saanut tuntea viimeisen vuoden aikana enemmän kuin koskaan. Ruotsissa monikulttuurisuuden edelläkävijä Malmö on saanut tuntea sen, miten nopeasti tilanteet saattavat karata käsistä.  Viime viikonloppuna Malmössä paloi 32 autoa ympäri kaupunkia, ja paloautot eivät edes kerinneet sammuttamaan yhtä kun jo piti lähteä toiseen. Paloista epäillyt on vapautettu. Osa palomiehistä miettii ymmärrettävästi alan vaihtoa. Malmössä on 48 eri etnisyyttä, ja kaupungissa taistellaan jengien reviireistä.  Murhissa, joita niitäkin tapahtuu, todistajia tai omaisia uhkaillaan, tai heille maksetaan ns. verirahoja.  Malmössä vallitsee alamaailman laki, ja poliisi tietää sen.

Saksassa, joka otti yli miljoona siirtolaista ja pakolaista, tilanne on paikoin huono, rikollisuus ja muut ongelmat ovat lisääntyneet, ja nyt osavaltiovaaleissa viimein kävi selväksi, että kansa ei enää kannata Merkeliä, jonka avoimien ovien politiikka avasi ovet kaikille halukkaille Euroopassa.  Siirtolaispolitiikan on siis muututtava Saksassa ja muualla Euroopassa, mutta nyt kaikkien pitää vain elää sen kanssa, kiristyneessä ja kansoja ja niiden yhtenäisyyttä jakavissa maissa, miettien mitä tehdä kaikkien ongelmien kanssa.  Pitäisikö lakeja kiristää, kokoontumis- yhdistymis- ja sananvapautta rajoittaa, ja jopa kieltää järjestöjä. Minusta ei, koska ei niiden toimintaa voi kuitenkaan valvoa, sillä saattaisi olla aivan päinvastainen vaikutus itse asiassa. Maa pitäisi pitää rauhallisena, ja niin jakamattomana kuin mahdollista, ja turvallisuus pitää taata kaikille.  30 00 siirtolaisen ja pakolaisen asuttaminen Suomeen on vielä kesken. Toivotaan että kaikki sujuu rauhallisesti, siitä huolimatta, että on paljon ihmisiä, joiden mielestä kansainvälisiä sopimuksia olisi pitänyt noudattaa jo siinä vaiheessa kun "turvapaikanhakijat" pyrkivät rajan ylii, ja käännyttää heidät Ruotsiin. Tällä "auttamisella" on hintansa: kansallinen yhtenäisyys ei ole edes sitä mitä se oli ennen, talous on kuralla, työtä ei ole ja usko poliitikkoihin ja politiikan oikeudellisuuteen on koetuksella. Poliitikoilla on kova ja vakava paikka saada kansalaiset uskomaan, että heillä on kuitenkin homma hanskassa, ja että heistä pidetään huolta.                                                                                                  http://www.sydsvenskan.se/2016-09-20/tre-till-fyra-gang-misstanks-ligga-bakom-bilbranderna-i-malm%C3%B6

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Muualta tulevien sulattaminen perusväestöön ei suju kitkatta, kuten nyt näistä Suomeen tulleistakin saadaan lukea. Ruotsista, tai Tanskasta puhumattakaan. Ongelmia on tullut vastaan ihan joka osa-alueella, vaikka isännillä tahtoa on ollut ja ymmärrystäkin on annettu. Ruotsalaiset ovat muuten panostaneet todella maahantulijoiden integraatioon, ja silti tilanne on koko ajan Ruotsissa luisumassa käsistä. Ei mikään tunnu pysäyttävän tyytymättömyyden kasvun määrää. Harmi sinänsä, koska jossain vaiheessa tilanne sitten todennäköisesti kulminoituu ja se taas ruokkii lisää tyytymättömyyttä.

Ei se yhteensulattaminen muuten onnistunut edes suuressa ja mahtavassa N liittossakaan, vaikka siellä kommunistit tekivät oikein urakalla ja aseiden kanssa töitä. Onko se sulautuminen sitten jossain oikeasti onnistunut ? No eipä taida olla. Iso porukka kyllä uskoo tällä kertaa ihmeen voimaan, pts. Tietty ne kommunistit ja niiden hengen perilliset. Heillähän on kokemusta aiheesta ihan lähihistoriasta.

Sitä integraation ihmettä odottelee nyt koko Eurooppa. Henkeä pidätellen.

Tapahtumakartta Malmön viimeaikaisista tihutöistä.

https://fusiontables.googleusercontent.com/embedvi...

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Muualta tulleiden sulautumisesta mailleen tietävät alkuperäisväestöt Amerikassa ja Australiassa aika paljon.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Suomessa pitäisi oikeasti ja rohkeasti puolustaa omaa kulttuuria ja hyväksyä myös oman kulttuurin vahvuudet ja olla niistä ylpeä. Niin tekevät muidenkin kulttuurien edustajat.

Sarasvuon juttu on asiallinen, alla linkki.

https://m.youtube.com/watch?v=QMXEapFMq-4

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Täysin samaa mieltä , Jouko! En ymmärrä miksi suomalaiset usein luulevat, että muualta tulleiden kulttuuri on paljon korkeampaa kuin oma kulttuuri. Tottakai voi ottaa vaikutteita muualta tulleilta, mutta kyllä Suomen kulttuurista kannattaa pitää kiinni, enimmäkseen. Kyllä me vielä opitaan!

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Kyllä me maahanmuuttaja/siirtolaiset olemme sitten kauheita! Itsellänikin vieläpä monikulttuurinen amerikkalaisperhe!

Mukava käydä välillä lukemassa täältä mitä meistä Suomessa ajatellaan.

P.S. Omat autot eivät, eivätkä edes naapuruston autot ole näinä vuosina palaneet, vaikka olemme asuneet tässä naapurustossa jo vuosia. Tämä on varmaan suomalaisille täysin käsittämätöntä tuuria.

Toimituksen poiminnat