hietanenkaija

Poliisijohtaja avautuu Ruotsissa

Ruotsalainen poliisijohtaja Peter Springare on avautunut facebookissa työstään rikosten tutkijana. Hän kuten muutkaan valtion työntekijät, ei saa puhua työstään, sanoo Springer,  se näkyy palkassa tai ura katkeaa. Mutta Peter Springare on ollut poliisi 47 vuotta,  ja haluaa käyttää nyt tilaisuutta avautua työstään kun on pääsemässä eläkkeelle eikä välitä enää poliittisesta korrektiudesta..  Hän lupaa kirjoittaa viikoittain työtapahtumat facebookiin, josta niitä voi seurata.  -Springare toteaa, että vanhustenhoito ei toimi, koulut on kaaoksessa, sairaanhoito toimimatonta ja poliisilaitos on kriisissä.  Ruotsi voisi jo luopua siitä ajatuksesta, että on parempi kuin kaikki muut maat, ainoana maana maailmassa se ainoa poliittisesti korrekti  jolla on rajattomat resurssit pitää huolta kaikista tässä disfunktionaalisessa maailmassa., missä uskonnon nimissä tehdään kaikenlaisia rikoksia.  Tällaisen maan  toimivuus on vain myytti, poliisijohtaja sanoo.  

Springare julkaisi listan viime viikon rikoksista: raiskaus, raiskaus, törkeä raiskaus, päällekäyminen, kiristys, kiristys, laiton uhkaus, poliisiin kohdistunut väkivalta, poliisin vastustaminen, huumerikos, törkeä huumerikos, murhayritys, raiskaus, kiristys ja pahoinpitely.  Ulkomaalaisten tekemiä kaikki paitsi yksi,  noin puolet rikoksista on myös paperittomien tekemiä. Poliisijohtaja haluaa kiinnittää huomion siihen, että koko oikeusvaltion käsite on uhattuna.  Hän ei halua leimata maahanmuuttajia ja pakolaisia kokonaisuutena,  koska useimmat heistä eivät suinkaan ole rikollisia, vaan hän haluaa tutkimusta ja keskustelua rikollisesta maahanmuutosta ilman, että leimataan edistyksen viholliseksi tai jopa rasistiksi. Hän haluaa vain kertoa sen mitä kokee päivittäin,  eli faktat.

Springerin  facebook-päivityksistä ja niiden laillisuudesta teetetään poliisin sisäinen tutkimus. Springare on saanut yleisöltä ja kollegoiltaan miltei pelkästään  positiivista palautetta, kukkia ja lahjoja, ja tuhansia seuraajia ja tykkäyksiä facebookiin.  Häntä sanotaan viesteissä rohkeaksi ja maan pelastajaksi.  -Ehkä Ruotsi vielä palaa demokraattiseksi maaksi, joidenkin rohkeiden ihmisten avulla?  Toivotaan niin.

https://www.facebook.com/peter.springare?fref=ts              http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/O547V/peter-springare-hetsmisstankt-efter-facebook-inlagg

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

20Suosittele

20 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Juuso Hämäläinen

Ruotsin mallin hyvin tuntien tämä poliisijohtaja saa vielä rasistileiman otsaansa kannettavaksi mukana läpi eläkepäivien. Ehkä vievät vielä eläkkeenkin.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Enää ei polteta pelkästään autoja, vaan paikallinen kansalaisiin kohdistuva terrori on muuttunut entistä raaemmaksi, tarkoitus on lienee lisätä epäjärjestystä.

Lähes päivittäin nykyään jossain päin tapetaan joku. Onko asialla sitten kuka ? Harvemmin ketään edes pidätetään.

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/gavleborg/

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas

Kiistämättä yhtään tämän nimenomaisen poliisin tekemiä havaintoja (niistä tehdyt päätelmät ovat todennäköisesti tulkinnanvaraisempia kuin ne havainnot itsessään) on todettava, että kaikkialla poliisit ja esim. ambulanssityöntekijät ovat säännöllisesti tekemisissä yhteiskunnan nurjan puolen kanssa. Näytä minulle poliisi joka ei siis kohtaa työssään rikollisia, narkkareita ynnä muita yhteiskunnan laitapuolen kulkijoita. Ei sellaista löydy yhdestäkään maasta tai sitten poliisi ei tee työtään.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

"Ulkomaalaisten tekemiä kaikki paitsi yksi, noin puolet rikoksista on myös paperittomien tekemiä."

Eiköhän kyse ole tästä, eikä siitä että rikolliset yleisesti kuuluvat poliisin toimialaan?

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Telkussa ne Lapin poliisit, huumorimielellä ja ilmeisesti pakkanen ja kaamos estävät hörhöjen liikkumisen maastossa häiriötä tuottaen.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Suomessahan on sama tilanne, virkamieskin uskaltaa ottaa tosiasiat esille vasta eläkeiässä, kuten poliisiylijohtajastakin näemme.

Minullekin on tullut useita henkilöitä kehumaan kirjoituksiani, mutta he ovat sanoneet etteivät voi tykätä tai jakaa kirjoituksiani esimerkiksi Facebookissa, koska työkaverit ja pomo näkevät tykkäykset ja jaot. Elämme pelon keskellä, tosiasioita ei yksinkertaisesti saa sanoa, muuten työt loppuvat ja uraputki katkeaa.

Tämä on se mitä niin sanotut suvaitsevaiset ovat saaneet aikaan, he kyllä puhuvat avoimesta kansalaisyhteiskunnasta, mutteivat ymmärrä mitä se oikeasti tarkoittaa ja tosiasiassa tekevät kaikkensa estääkseen sen toteutumisen.

Käyttäjän hankamaki kuva
J. Sakari Hankamäki

"Minullekin on tullut useita henkilöitä kehumaan kirjoituksiani, mutta he ovat sanoneet etteivät voi tykätä tai jakaa kirjoituksiani esimerkiksi Facebookissa, koska työkaverit ja pomo näkevät tykkäykset ja jaot."

Koen samoin. Myös minulla riittää selkään taputtelijoita, jotka kuiskuttelevat olevansa täsmälleen samaa mieltä, mutta joutuvat vaikenemaan näkemyksistään ja pitämään minua yliopistoyhteisön ulkopuolella, jotta eivät itse menettäisi virkaansa.

Uskoisin, että poliisivoimissa voi saada osakseen vielä jonkinlaista oikeudenmukaisuutta, mutta yliopistot ovat todellinen Belsebuubin pesäpuu, jossa pesii vihervasemmiston valhe pahemmin kuin missään muualla.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Yliopistoyhteisö ei ole ainoa joka syrjii tässä maassa erilailla ajattelevia. Myös oma ammattialani taideala, joka on punavihreiden hallussa, syrjii erilailla ajattelevia. Minultakin ovat estäneet jo yhdentoista vuoden ajan ammatillisen järjestäytymisen, vaikka se on ihmisoikeus. Asia on myös estetty viemästä puolueettomaan käsittelyyn hallinto-oikeuteen ja sekin lainvastaisesti.

Käyttäjän RiittaKlemettiLilja kuva
Riitta Klemetti Lilja

Pian 160 000 jäsentä on siinä fb-ryhmässä. Heissä on paljon ulkomailta liittyneitä. Eniten tietysti naapurimaista ja varmaan jo lähemmäs tuhat suomalaistakin Suomesta käsin. Yhdysvalloista ja Kanadasta jonkun verran myös. Kaikki ulkomailta liittyneet kannustavat ruotsalaisia keräämään yhteivoimansa ja saamaan aikaan kunnon muutoksen. Monet ulkomailta kirjoittavat tyyliin; "olimme jo aivan varmoja että te annatte tuhota maanne ja katsotte vain vierestä, mutta nyt meillä syttyy toive että jospa sittenkin pelastatte maanne".

Kerta toisensa jälkeen sieltä kommenteista saa lukea kiitosta siitä että ulkomailta tulee kannustusta ja kiinnostusta siihen miten asiat jatkossa menevät. Ulkomailla lehdet kirjoittavat tästä ja myös Norjassa ja Tanskassa tästä keskustellaan avoimesti ja lehdet kirjoittavat asiasta, vain Ruotsin ja Suomen "arvo"media + TV vaikenee täysin. On se kumma sekin että tällaisia uutisia pidetään harkitusti pimennossa. Se taidettiin joissain lehdissä kertoa se Peter Springaren kirjoitus facebookin sivullaan, mutta sitä ei kerrota että vieläkin joukko kasvaa noin 10 000 jäsenellä vuorokaudessa.
Kaikki facebookilla olijat tietävät että 10 000 jäsenen saaminen ryhmään kuin ryhmään kestää yleensä kuukausia ja vain harvoin edes onnistuu.

Ryhmä toimii ihmeen hyvin, ylilyönnit ja asiattomat aiheeseen liittymättömät ketjut poistetaan. Aika vähän hyökätään muiden keskustelijoiden kimppuun ja mitään puoluepolitiikkaa siellä ei saa ottaa esille eikä puolueita mainostaa.
Öisin saattavat keskustelut hieman rönsyilläkin, mutta aamuun mennessä on asiattomuudet jo poistettu.

Ruotsalaiset haistavat nyt kevättuulia tälle asialle koska vihdoin viimein on päästy yhdessä keskustelemaan ilman että se on yhtä tappelua ja syyttämistä siitä kuka mihinkin leiriin muuten kuuluu. Minä luulen että vastuulliset päättäjät ja hallituskin ovat jo melkoisen huolissaan siitä että mihin tämä lopulta johtaa kun 90-luvulta asti vaiennetuksi joutunut kiltti ja hiljainenkin kansa avaa silmänsä ja uskaltautuu joukkoon.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Miksikähän joku hakeutuu poliisiksi jos ei sitten kuitenkaan halua olla rikollisten kanssa tekemisissä? Uranvalintakysymys.

Käyttäjän RiittaKlemettiLilja kuva
Riitta Klemetti Lilja

No kyllä se 47 vuoden jälkeen virassa kuin virassa alkaa hieman jo tympimään, sen me tiedämme itsekukin joilla vuosikymmeniä työelämää takana. Hänhän sanoikin että on hyvin hyvin väsynyt ja siksi kirjoittaa. Media se sitten kirjoitti että Springare on epältynä rikoksesta, mikä on sittemmin selvennetty poliisin puolelta että ei ole ollenkaan epäiltynä, vaan nyt tutkitaan sitä että löytyykö hänen työnkuvansa kertomisesta minkäänlaista rikosta ylipäätäänkään. Ajattelen että Springare on jo kirjoittaessaan ollut hyvin selvillä siitä että onko rikos vai ei.
No istuuhan Peter Springare kuitenkin siellä poliisilaitoksella kuulusteluissa kaiket päivät kuitenkin, mutta siellä kuulustelijan tuolissa - siinä missä sanoi olevansa jo saa***in väsynyt istumaan.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Kerro toinen maa jossa turvapaikan saaneet pakolaiset kiittää turvapaikastaan tekemällä poliiseille tarkoin suunniteltuja väijytyksiä. Poliisien reiteille, sekä tuloreitille ja mahdollisille pakoreiteiulle on kerätty kiviä ynnä muuta jännää heitettävää ja sakkia niitä heittämään. Kun väijytys on valmis niin tehdään jotain jäynää joka saa poliisit lähtenään paikalle. Ihme ettei poliiseja ole vielä kuollut, tai sitähän emme tiedä että onko tai ei.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Karua luettavaa, taas tänäänkin.

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/stort-knivsl...

Ruotsin hallituksessa kaavaillaan poliisien määrän merkittävää lisäämistä. Nyt ei kapasiteetti yksinkertaisesti rikosten torjuntaan ja järjestyksen valvontaan riitä.

No, onhan tämä toki työllistymistä.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Ruotsissa poliisijohtajan toimenkuvaan ei sisälly kuvatunlaisia kuulustelutehtäviä.

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Maassa on valtava määrä nuoria miehiä, joilla ei ole mitään (perinteisessä...) ruotsalaisessa yhteiskunnassa "normaaliin elämään" vaadittavaa osaamista. Onko ihme, että tulee ongelmia.

Tätä yksinkertaista asiaa nyt on ilmeisesti kovin vaikea ymmärtää.

Käyttäjän jakerajaaho kuva
Jarkko Raja-aho

Täälläkin kirjoitellaan kovasti asian vierestä mutta ei itse ongelmasta, kuvaavaa.
Eräskin nimeltämainitsematon(vaikea sanoa onko hän hyväksikäytettävä höppänä, sivutoiminen trolli vaiko yksinkertainen ja naivi mieli) ei halua ymmärtää että vajaassa 50v. virassa ollessaan poliisi on nähnyt yhteiskunnan muutoksen, eikä ollenkaan parempaan suuntaan.

Kuuluuko ihmisoikeuksiin että rikoksiaan saa vapaasti mennä tekemään mihin maahan haluaa, ilman että kantaväestö saattaa siitä hieman hermostua ja väsähtää moiseen kiittämättömyyteen. Sillä perusteella että kyllähän ne omatkin?

Jos joutuisin itse lähtemään pakolaiseksi jonnekin, en kai pyrkisi hajottamaan ja tuhoamaan tuota apua tarjoavaa yhteiskuntaa vaan kantamaan kaikkeni siihen yhteiseen kekoon jolla ko. yhteisöä parannettaisiin. Senkö takia ehkä että en jaksa/osaa/viitsi tehdä mitään hyödyllistä mutta jos teen vähän kolttosia niin aina löytyy joku pään silittelijä ja höynäytettävä ymmärtäjä.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Tärkeän asian toit esille Kaija.

Toimituksen poiminnat