hietanenkaija

Yhteiskuntajärjestys järkkymässä

Toissapäivänä palautettiin Afganistaniin 20 kielteisen turvapaikkapäätöksen saanutta afgaania. Somessa riehui myrsky siitä, ja siellä väitettiin esimerkiksi että joukossa oli lapsia ja raskaana ollut nainen. Vihreiden Ville Niinistö kehotti ihmisiä mielenosoituksiin lentoasemalle, ja sankoin joukoin heitä sinne kertyikin.  Lentoasemalla, yritettiin kiivetä mm. aidan yli kiitoradalle, sekä Pasilan poliisiasemalla yritettiin estää hälytysajossa ollutta ajoneuvoa lähtemästä ajoon, koska epäiltiin, että siellä oli joitain turvapaikanhakijoita. Sisäministeriöön mentiin myös "vierailulle", ja sieltä jouduttiin kaksi ihmistä poistamaan väkivalloin.  -Mitä ihmettä?  Eikö poliisia lainvartijana pidäkään enää kunnioittaa, ja heidän työtään yrittää pitää tämä maa turvallisena ja lakeja seuraten?  Itse Ville Niinistö kehotti ihmisiä kapinoimaan laillisia päätöksiä vastaan - ja somen virheiden tietojen mukaan - ja tilanteet olivat hyvin lähellä riistäytyä käsistä. -A-studiossa vierailleen Turvapaikanhakijain tuki ry:n puheenjohtaja Sanna Valtosen mielestä poliisien pitäisi ilmoittaa heille, keitä lailliset palautuspäätökset koskevat, jotta voisivat päättää, voivatko hyväksyä Migrin päätökset. Turvapaikanhakijoidenko, tai Tuki ry:n  pitäisi tämän maan asioista päättää , ja laillisista päätöksistä?

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen A-studiossa oli sitä mieltä, että ollaan liikkumassa kohti yhteiskuntarauhan rikkomista, eikä se ole kenenkään etu.  Katastrofin ainekset olisivat olleet käsissä, jos mielenosoittajat olisivat päässeet kiitoradalle, tai jos hälytysajoneuvon estäminen olisi johtanut jonkun ihmisen kuolemaan. Kuka tästä olisi ollut silloin vastuussa? -Kyllä poliisien pitää antaa tehdä työnsä heitä siinä estämättä, he suorittavat vain virkavelvollisuuttaan, ja he ansaitsevat siinä kaiken tuen. Käsitän kyllä, että saatetaan olla pettyneitä päätöksiin turvapaikanhausta, mutta tällainen ei edistä heidän asiaansa millään lailla. Ja jos vihreät ja Ville Niinistö halusivat tehdä tästä menestyksekkään kuntavaalitempauksen, niin huono menestys,ja todellinen virhearvio ,vielä huhujen perusteella.  -Poliisi ei tästäkään lähin aio mainostaa palautuslentoja, koska ne pitää saada suoritettua mahdollisimman nopeasti, muuten riski joutua rikoksen uhriksi tai ajautua itse rikollisuuteen on suuri. Oikeusvaltiossa haluamme elää jatkossakin, ja tehdyt lailliset päätökset on pantava toimeen, ja poliisin tehtävänä on siinä auttaa.    

http://areena.yle.fi/1-3777979

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (32 kommenttia)

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Kun Perustuslakivaliokunnan jäsen Ville Niinistö, kehottaa laittomasti maassa olevia ja heidän tukijoitaan, julkisesti kapinoimaan korkeimpien oikeusasteiden päätöksiä vastaan, ilman minkäänlaisia sanktioita, voidaan todeta ettei millään taida olla enää väliä?

Poliitikot ja virkamiehet ovat jo pitkään olleet lakien ulottumattomissa, koska systeemi suojelee systeemin sisällä olevia rikollisia. Tällä ostetaan lojaalisuutta, poliitikko tai viranomaisrikollinen joka tietää pääsevänsä törkeistäkin rikoksistaan kuin koira veräjästä, on äärettömän lojaali systeemille.

Esimerkiksi Aarnion tapauksessa, monet ystäväni naureskelevat avoimesti, että joo kyllä se Aarnio yksin niitä rikoksia tehtaili, eivätkä alaiset tienneet asiasta mitään. Nyt kun nämä alaiset päästettiin ilman tuomioita, niin kuinka lojaali tällainen poliisi onkaan systeemille, joka on päässyt kuiville törkeistä rikoksistaan ja välttänyt kymmenen vuoden vankilatuomion. Mihin kaikkeen tällainen rikollinen poliisi on valmis, suojellakseen rikollista systeemiä?

Siksi Ville Niinistö tulisi laittaa vastaamaan rikosoikeudellisesti rikoksen suosimisesta ja rikokseen yllyttämisestä. Tällainen henkilö on äärimmäisen vaarallinen demokratialle ja oikeusvaltiokehitykselle. Mihin kaikkeen Niinistö onkaan valmis, jos häntä eivät koske lait, eikä häntä pysäytetä nyt?

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Suosittelen tekemään tutkintapyynnön tästä "kapinaan" yllyttäneestä twiitistä, jossa kannustettiin osallistumaan mielenosoitukseen lentokentällä. Sillähän asia selviää ja se erehtymätön oikeuslaitos ratkaisee tämän "vaarallisen" henkilön väitetyn rikoksen.

Voisitko tarkkaan ottaen muuten kertoa mihin rikokseen hän on yllyttänyt?

Mitä blogiin tulee niin tankit kadulle ja poikkeustila päälle. Joku yritti kiivetä lentokentän aidan yli ja kaksi ihmistä talutettiin sisäministeriön aulasta. Olisipa meillä kansalliskaarti.. ;-) Kyllä on herkässä suomalainen yhteiskuntarauha.

Onhan ko henkilöiden poliittinen tausta varmistettu, jotta voidaan olla varmoja heidän olevan vihreitä ja nimenomaan juuri Niinistön kiihottamia? Itsestäänselvyys kun tämä tuntuu olevan eikä ihmisoikeusaktivisteissa muita olekaan?

Huom. Kommentti sisältää sarkasmia.

Käyttäjän juustoparrkmaki kuva
Juuso Parkkisenmäki

Kiitos tuosta Sarkasmistasi joka osui nappiin! Kivaa välillä nauraakin näiden tuomiopäivän julistajien seassa. :D

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

"Voisitko tarkkaan ottaen muuten kertoa mihin rikokseen hän on yllyttänyt?"

Yllyttänyt vastustamaan korkeimpien oikeuslaitoksen tekemiä ratkaisuja vastaan. Eli kyseessä on rikoksen suosiminen ja rikokseen yllyttäminen, joka Perustuslakivaliokunnan jäseneltä on aikamoinen suoritus.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Mielenosoitus edes oikeudenkaan päätöstä vastaan ei ole rikos vaan kansalaisoikeus. Mitähän korkeimpien oikeuslaitoksien päätöksiä tarkoitat? Missään ei ole tietoa, että noiden lennolla olleiden tapaukset olisi käsitelty korkeimmassa hallinto-oikeudessa.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Jos Perustuslakivaliokunnan jäsen yllyttää julkisesti toimimaan oikeuslaitosten päätöksiä vastaan, ei kyseessä ole mielenosoitus, vaan rikokseen yllyttäminen ja rikoksen suosiminen.

Näiden palautettavien asiat on käsitelty korkeimmassa mahdollisessa oikeusasteessa, valitusmahdollisuutta ei siis ole ja siksi rikos on ennenkuulumaton Perustuslakivaliokunnan jäseneltä.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #5

Mielenosoitus, johon Niinistö kehotti ei ole rikos vaan kansalaisoikeus. Ei ole lakia, jonka mukaan mieltä ei saa osoittaa oikeuden päätöksiä vastaan. Jos mielestäsi on, niin kerro mistä se löytyy. Vaikkapa Turkissa sellainen varmaan on, mutta ei Suomessa.

Niinistö kehotti osallistumaan mielenosoitukseen, ei muuhun.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Niin koskeneeko rikoslain 16. ja 17. luvun säädökset kansanedustajia (myös vihreiden)?

16 luku (24.7.1998/563)

Rikoksista viranomaisia vastaan

1 § (24.7.1998/563)

Virkamiehen väkivaltainen vastustaminen
................

17 luku (24.7.1998/563)

Rikoksista yleistä järjestystä vastaan

1 § (24.7.1998/563)

Julkinen kehottaminen rikokseen
..............
http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1889/1889003...

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #8

Ja Niinistö kehotti siis miten vastustamaan väkivaltaisesti virkamiestä? Hän kehoitti osallistumaan mielenosoitukseen. Mauri tuossa kuvaa varsin hyvin analogian kohdassa #7

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #9

Niko tuo Niinistön somekehotus johti uutisoinnin mukaan jopa kahteen rikosilmoitukseen joten mahtaneeko tulla kyseeseen esim. rikoslain 17. luvun 1§:n kohta 2.
" taikka yleisesti tietoon saatetussa kirjoituksessa tai muussa esityksessä kehottaa tai houkuttelee rikoksen tekemiseen siten, että kehotus tai houkuttelu
....
2) muuten selvästi vaarantaa yleistä järjestystä tai turvallisuutta,
..........

Tuon säädöskohdan soveltamisesta seuraa seuraamukset "5 luku (13.6.2003/515)

Yrityksestä ja osallisuudesta" mukaan.
- 5 § (13.6.2003/515) Yllytys
- 6 § (13.6.2003/515) Avunanto

Esimerkinomaisesti tiivistettynä voisi tulla kyseeseen.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #13

Mielenosoitukseen kehottaminen ei tuo vastuuta yksittäisten ihmisten tekemisistä. Jos mallisia yleistettäisiin, niin jokainen mielenosoituksen järjestäjä tai siihen kutsuva olisi vastuussa kaikkien siihen osallistuvien henkilöiden teoista ja ratkaisuista.

Kellään ei edes tietääkseni ole tietoa siitä ovatko rikoksiin syyllistyneet henkilöt niitä tehdessään edes nähneet Niinistön twiittejä tai kuulleet niistä. Silti oikeusvaltion puolustajat täällä jo tuomitsevat hänet. Varsinainen paradoksi. Itse mielenosoituksethan olivat lisäksi muiden tahojen järjestämiä.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #17

Hyvä blogilinkki!

Pätkä blogista:
"Mutta mennäänpä taas tuohon sinimustaan retoriikkaan. Milloin viimeksi on istuva ministeri nimitellyt poliittisia vastustajiaan agitaattoreiksi, valheellisen tiedon levittäjiksi ja rähinöijiksi? Milloin viimeksi on kansan valitsema poliitikko puhunut poliittisten vastustajiensa lietsoman roskaväen toiminnasta? Milloin viimeksi on kansanedustaja puhunut huutavasta punakaartista?"

"Aivan oikein, kauas pitää mennä ajassa taaksepäin. Pitää mennä 1930-luvulle, jolloin avoimen fasistinen Lapuan liike kyyditsi, pahoinpiteli ja murhasi poliittisia vastustajiaan. Ainakin Jussi Niinistö on aiemmin ollut melkoisen ihastunut tähän hevosenleikiksi sanomaansa hupsutteluun."

Tässä siis kyseessä Halla-ahon, Jussi Niinistön ja Simon Elon retoriikka mielenosoituksista ja tapahtuneesta.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Niinistö yllytti ihmisiä lentoasemalle vastustamaan raskaana olevien naisten ja lasten palautuksia.Näin ihmiset tekivätkin, mutta ketään ei syytetty, koska mitään rikosta ei tapahtunut.Yllytys vaatii aina kaverikseen toteutetun teon sekä vastaavuuden tunnusmerkistössä.Jos suostuttelen kaveria tekemään murron,mutta sen lisäksi hän tappaa jonkun, niin saan tuomion yllytksestä murtoon.En muusta.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Eli Perustuslakivaliokunnan jäsen Ville Niinistö antoi rikostensa lisäksi, asiassa myös väärää tietoa, koska palautuksissa ei ollut mukana raskaana olevia naisia tai lapsia.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #10

Et vieläkään ole osoittanut yhtään Niinistön rikosta.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #11

Ilmeisesti sokea ideologia ja aatemaailma estää sinua näkemästä asioita tosiasioiden valossa? Punavihreiden lasien läpi katsellessa, kaikki punaisten ja vihreiden toimet ovat hyväksyttäviä.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #12

Pyydän sinua osoittamaan rikoksen, kun siitä syytät. Muutoin syytät ilman perusteita ja todisteita.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #14

Eiköhän ne Niinistön rikokset ole tuotu esille jo lakipykälienkin kanssa, ne vain pitää lukea ottamalla punavihreät lasit päästä pois.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren Vastaus kommenttiin #11

Mikä rikoslain luku ja pykälä soveltuu väitteesi tueksi?

Muodossa RL xx:yy,Kiitos

Tulkitsen vastaamatta jättämisenkin vastaukseksi.

Tämä kysymys on kohdennettu Markku Laitiselle.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #18

Kun kerran osaat kirjoittaakin, niin varmaan myöskin osaat lukea? Joten minun ei ole syytä toistaa lakipykäliä, koska ne ovat valmiina.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #25

Kyllä Mauri ja minä osataan lukea kunhan kerrot mitkä rikokset Niinistö teki ja mitä rikoslain pykälää hän teoillaan rikkoi. Kehotus osallistumisesta mielenosoitukseen ei tuo vastuuta siellä olevien harvojen henkilöiden toimista.

Henkilön julkinen syyttäminen rikoksesta on vakava asia, jonka taakse on syytä löytyä todisteet.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #26

Kuten sanoin, lakipykälät on laitettu esille jo kauan sitten, joten ei minun niitä enää tarvitse laittaa esille. Ja kun kerran osaatte molemmat lukea Maurin kanssa, niin toki voitte lukea muutkin viestit kuin omani.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #27

Markku Laitinen,
se että Sirpa A laittaa esille lakipykäliä ei vapauta sinua vastuusta. Olet esittänyt täällä julkisesti syytöksen, että Ville Niinistö on syyllistynyt rikoksiin. Joten mitä rikoksia hän on tehnyt ja miten?

Hän on kehoittanut twiitissään ihmisiä osallistumaan lentokentällä olevaan mielenosoitukseen. Mielen osoittaminen on Suomessa laillista.

Asiaan mahdollisesti liittyvät rikokset:
1)Joku henkilö lentoasemalla on ilmeisesti pyrkinyt ylittämään aidan. Teko ja siitä mahdollisesti seuraava syyte on ko henkilön vastuulla.Mikään twiitissä ei tällaiseen toimintaan kannusta.

2)Jotkut osoittivat mieltään Pasilan Poliisitalolla ja ilmeisesti jotkut heisä saavat syytteen siitä, että olivat hälytysajoneuvon tiellä. Niinistö ei ole kehoittanut ihmisiä menemään tuonne eikä ole myöskään millään tapaa kehoittanut moiseen toimintaan.

3) Sisäministeriöön on "tunkeuduttu", joka itsessään on jo aika kyseenalainen termi. Jos siitä uutisissa olleet kaksi henkilöä saavat jonkun syytteen, niin se tulee heille. Tähänkään Niinistö ei ole millään tapaa kehoittanut tai kannustanut.

4)Sen hetkisen tiedon valossa luultu lasten ja raskaan olevan äidin oleminen koneessa sekä siitä kertominen ei ole laitonta vaikka sitä olisi pitänyt harkita paremmin.

Mielenosoitukset ovat olleet muiden tahojen järjestämiä ja Niinistö ei ole ollut tietääkseni läsnä.

Joten mikä on rikos?

Kuten jo totesin niin henkilön syyttäminen rikoksesta julkisesti vaatii painavat perusteet ja todisteet. Muutoin ollaan helposti matkalla kohti kunnianloukkausta. Toistaiseksi en näe mitään yhteyttä yksittäisten ihmisten laittomilla teoilla ja Niinistön twiitillä. Puhuit ensimmäisessä kommentissa rikoksen suosimisesta ja siihen yllyttämisestä. Mikään ei osoita yllyttämistä ja oikeuden kannalta en tiedä mitä suosiminen edes tarkoittaa.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #29

"Markku Laitinen,
se että Sirpa A laittaa esille lakipykäliä ei vapauta sinua vastuusta. Olet esittänyt täällä julkisesti syytöksen, että Ville Niinistö on syyllistynyt rikoksiin. Joten mitä rikoksia hän on tehnyt ja miten?"

Kehoitit minua menemään tekemään asiasta tutkintapyynnön, viestissäsi numero 2. Joten voit toki toimia omien neuvojesi mukaan ja mennä tekemään tutkintapyyntöjä minun väitteistäni, jos se on tarpeellista mielestäsi. Mutta koska pykälät on jo laitettu esille, ei minun niitä tarvitse laittaa, vaikka kuika jankkaisit asiaa.

Saamieni tietojen mukaan Ville Niinistön toimista on tehty useampiakin tutkintapyyntöjä, vaikka itse en olekaan sellaista tutkintapyyntöä tehnyt. En tee tutkintapyyntöjä lainkaan nykyisin, koska niitä ei tutkita todisteistakaan huolimatta asianmukaisesti.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #32

Niin, kunnianloukkaus on asianomistajarikos.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Erään tunnetun professorin kommentti tähän: "Kuitenkin nyt näytetään aivan avoimesti, että viranomaispäätösten sabotointia pidetään tietyissä piireissä arvona sinänsä. ”Kansalaistottelemattomuudelle” on nykymaailmassa jo syntynyt sellainen sädekehä, että tietyissä piireissä jokainen, joka sellaiseen ryhtyy, saa osakseen harrasta ihailua...."

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Näin hienosti "viranomaispäätöksiä sabotoi" itävaltalainen kauppaopisto: "Me haluamme ystävämme takaisin!" Jotain vaikutusta voi tällaisella ollakin, siihen haluaisin uskoa ainakin lasten ja nuorten takia. Katso kuva, jos et ymmärrä, en lähde tuota juttua tähän kääntämään. Kysymys on afganistanilaisen nuoren miehen karkottamisesta Itävallasta.

http://www.grazer.at/news/12062/

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tyhmää touhu nyt puhua mistään rikollisesta, eipä tuo Niintön kehotus ollut mitenkään rikokseen yllyttämistä.

Niinistön touho ei ole rikollista ollenkaan, mutta lapsellistahan se oli, varsinkin kun kyseessä on kansanedustaja ja puolueen puheenjohtaja.

Samanlaisia typeryyksiä on totuttu kuulemaan Teuvo Hakkaraisen suusta, no Hakkarainen on menestynyt hyvin vaaleissa, eli jospa Ville otti Teuvosta vaan mallia :)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Hyvällä asialla Ville Niinistö oli, mutta pikku kauneusvirhe on se, ettei hän - käsittääkseni - ollut itse lentokentällä paikalla. Jos yllyttää suosittuna hahmona porukkaa osoittamaan mieltään, niin on mielestäni kohtuullista mennä itse mukaan paikalle ottamaan vastuuta siitä, mitä siellä sitten tapahtuu.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Asiasta mitään tietämättähän Ville hermostui, tilanteita tulee ja menee, ja se voi olla, että tänä vuonnakin lähtee monta lapsiperhettä takaisin kotimaahan.

Saas nähdä kiinnostaako ketään, kun vaalit ovat ohitse.

populismia?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #31

No ainakin vaalikuumetta.

Tuskin nämä palautuslennot heti loppuvat. Saksassa niitä varten on jo rakennettu saksalaisen tehokas organisaatio, toimittajiakin on kutsuttu sitä lentokentälle ihmettelemään. 17 karkotettavan tunisialaisen mukana lentää 67 poliisia ja lisäksi tulkkeja, lääkäreitä ja muuta henkilökuntaa. Lähtijät pannaan lentokentällä riisuutumaan alasti ja kaikki reiät tutkitaan. Joillekin pannaan Body Cuffs- käsiraudat. Viime vuonna Saksasta karkotettiin 26.654 ihmistä, joista melkein kaikki lentokoneilla.

Kustannukset ovat valtavat, mutta tällainen koetaan nyt periaatteellisesti tärkeäksi kaikkialla Euroopassa. Jos karkotusten lopettaminen Afganistaniin vielä tulee hallituksen pöydälle, se tulee varmaankin sinne Saksan kautta. Pulinaa näistä asioista on sielläkin.

https://www.welt.de/politik/deutschland/article163...

Toimituksen poiminnat