hietanenkaija

Globalismi seis!

Kyseessä on tietysti "vain" kuntavaalit, mutta kun kaikki vaikuttaa kaikkeen, myös kuntavaaleilla on tietysti merkitystä, ja siksi halua kirjoittaa blogin globalisaatiosta. Minusta se on lähes kaiken pahan alku ja juuri. Raamatullisessa kontekstissa kaiken pahan alku ja juuri on rakkaus rahaan, mutta ei tämä nyt juuri kaukaa haettu oletus siitäkään ole. Globalisaatiossa suuret monikansalliset yritykset käyttävät koko maailmaa voittojen tavoittelemiseen, ja voitot löytävät sitten tiensä veroparatiiseihin, eli köyhät köyhtyvät ja rikkaat rikastuvat.  Maailman köyhien sekoittaminen rikkaampien valtioiden kanssa, niinkuin tapahtui tässä viimeisessä pakolaisten/siirtolaisten kansainvaelluksessa, on tietysti auttanut tavoitteessa alentaa palkkakustannuksia. Jotkut ovatkin sitä mieltä, että tämä kaikki tapahtui juuri siitä syystä.  -Viimeaikaisten terrori-iskujen valossa on myös alettu huomaamaan, että ei tämä monikansallisuusideakaan ihan helppo ole totetuttaa. Tänne ei varmaankaan ole helppo kotoutua, kun tulee täysin erilaisista olosuhteista. Kuitenkin se on ainoa keino: se ei onnistu, että tuodaan se oma kotimaa tänne. Se ei istu meidän kulttuuriin ja demokratiaan, eikä näitä' asioita voi mitenkään nivoa yhteen, ne ovat liian erilaisia.                                                                                        -Minusta jonkinlainen protektionismi olisi jälleen tarpeen, jos työtä ja yrityksiä  ei muuten pystytä pitämään omassa maassa, eikä palkkaa työstä kohtuullisena kaikille.  Pakolaisten ja siirtolaisten Eurooppaan tulolle täytyy laittaa selvät rajat, jos haluamme, että Eurooppa säilyy rauhallisena kulttuurin kehtona,  jossa saavutettu elintaso ei laske, ja jossa ennustettavuus ja usko hyvään tulevaisuuteen saadaan säilymään.Ei pidä myöskään suostua siihen, että terrorismi olisi "normaalia". Ei se ole koskaan normaalia. .  -Tämä ei tarkoita sitä, etteikö pakolaisista täällä pitäisi pitää huolta, kun he ovat saaneet myönteisen väliaikaisenkin päätöksen. Kaikista, jotka jäävät tänne laillisesti, on maalla velvollisuus pitää hyvää huolta. -Sodan loppuminen on kuitenkin kaikista tärkeintä tässä pakolaisten kannalta, ja sen suhteen kannattaa  tehdä parhaansa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

On paljon hyödykkeitä, mitä meidän on hankittava muualta.Meillä ei ole juuri mitään, mitä muitten ei välttämättä tarvitse hankkia juuri meiltä.Protektionismi on nimenomaan myrkkyä pienille maille.Suomi on globalisaation yksi suurimpia voittajia.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

No, laitetaan globalisaatiolle piste ja siirrytään protektionismiin niin saadaan aikaan kansanvaellus jota ei millään rajavalvonnalla pysäytetä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"..saadaan aikaan kansanvaellus jota ei millään rajavalvonnalla pysäytetä."
ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄh

Et ole selvästikään perehtynyt ihmislajin raadolliseen puoleen... eläinlajeillakin raadolliset tavat puolustaa reviirejään ovat jokseenkin makaaberejä. Siinä ei "muista" eriporukoista niin kamalasti välitetä... ovat usein paljon kamalampia kuin ihmislaji on useinkaan kyennyt (mutta on meilläkin makaaberit hetkemme olleet ja silloin yllämme uskomattoman kamaliin saavutuksiin).

Ihmislajin aivot antavat mahdollisuuden ... noh, parempaan tai pahempaan.

Itse asiaan en ota kantaa tässä. Kunhan totesin että kyllä eri tahot rajavalvonnalla pysäytetään kuten eri eläinlajitkin voivat "rajavalvollaansa" pysäyttämään muut mikäli sattuvat olemaan vahvempia. Se mitä moisesta seuraa on eri asia... hyvää vai pahaa, ken tietää.. 100% varmuudella tuskin kukaan.

Ei siinä mitään... pidin "globalisaatiosta" ja ei rajoja hommista ihan nuorempana. Pidän niistä osin edelleenkin, koska tällä pallolla ei ole varaa muuhun loppupeleissä. Pallo kondikseen ja levittäytymistä muille taivaankappaleille.... that's it. Valitettavasti.... ja todellakin helvetin valitettavasti... planeetta (tai lähinnä ihmiset) eivät taida olla valmiita moiseen oman elinaikani aikana.... toivottavasti olen väärässä, mutta ei se siltä vaikuta. Sitä odotellessa menee damage-controll-vaiheeseen mikä on todella todella turhauttavaa ainakin minulle......

Yhdellä planeetalla asuva laji, jakautuneena lukuisiin eripuraisiin tahoihin, yhä suurempi osa varustettuna ydinasein,....... , ei vain voi selvitä montaa vuosisataa... tai noh, monikin ihmeellinen asia on mahdollinen vaikkei todennäköinen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Suomen itsenäisyyden aikana rajavartijoilla oli oikeus ampua laittomasti maahan pyrkivät. Sinänsä erikoista että myös vasemmisto kannattaa suuryritysten suosimista verovapauksin ja runsasta työttömyyttä USA:ssa ja Euroopassa.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Nationalismi, ja localistisuus kunniaan sen takia äänestän persuja

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Kuntavaalien tulos on selvä luottamuslause globalisaatiolle.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Se että kuntia vielä on selvä viesti globalisaation epäonnistumisesta.

Juuso Hämäläinen

Globalisaation tulevat vaikutukset Suomeen ymmärtää vasta, kun on käynyt kauppaa kaikkialla ja kehittänyt tuotteita globaalia markkinaa varten.

Voin arvioida kokemuksesta, että suomalaisista on siihen puuhaan valmiita 5%. Ammattiosaamisen, kielitaidon, stressinsietokyvyn, työtuntien, matkustamisen ja muualla asumisen osalta.

Muistettava tämä, kun leikkii globaalin markkinan, pääoman ja työvoiman puolestapuhujaa. Peräkammarin pojat tästä kehityksestä kärsivät ja perheenisät ja äidit, jotka tottuneet tulemaan kotiin viiteen mennessä. Ja hakemaan lapset tarhasta ennen tätä.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Aika moni asia jäisi tekemättä jos vaihtoehdot olisivat pakko valita kotimainen tai jättää hankkimatta. Niinkuin markka-ajoilta muistamme. Kansalaiset ja yrityksethän sen lompakollaan valitsevat. Siihen valinnanvapauteen ei poliitikkojen ole syytä puuttua tai tulee iso itku.

Mitä kuntiin tulee niin omani on onneksi liitetty osaksi isompaa aikaan jolloin globalisaatio oli tuntematon käsite. Hyvä niin koska itsenäisinä joko kuoltaisiin nälkään tai oltaisiin valtion syöttösikana. Nyt on muuttovoittoa, infraa, uusia kouluja ja työpaikkoja, kiitoksen saa myös globalisaatio.

Mielenkiintoista miksi alustajan mielestä sellainen pitäisi ottaa pois.

Juuso Hämäläinen

Minua hieman huvittaa tämä. Jollei kykene näkemään mitä tuhoa globalisaatio saa aikaan, on oltava sokea. Maailmantalous tuottaa laman toisensa jälkeen, jättityöttömyyden, massamuuttoa, sotia ja ympäristötuhoja.

Miten voi silloin nähdä tärkeämmäksi saada lisää tuontiroinaa halvalla. Moni tuntuu luulevan, että tämä jatkuu ikuisesti.

Minä näen erittäin hyvänä, että tästä hulluudesta luovutaan tai sitä rajoitetaan. Jatkuvan kasvun tavoite on mielisairauden tuote.

Toimituksen poiminnat