hietanenkaija

Kerjääminen kiellettiin Tanskassa

  Kiertävät kerjäläiset ovat ärsyttäneet tanskalaisia niinkuin varmasti muitakin eurooppalaisia, jo pitkähkön ajan.  Kyseessä on enimmäkseen kiertävät Romanialaiset romaanit, jotka kerjäävät agressiivisesti tai varastelevat,  leiriytyvät keskelle kaupunkia,  minne haluavat, ja muuttavat sitten muualle jättäen leirinsä siivoamatta. Kauppojen omistajat ovat huolissaan asiakkaiden kadosta ja turvallisuudesta, ja paikalliset asunnottomat ovat saaneet suhteellisen röyhkeitä kilpailijoita. Pullojenkeräyksen he ovat myös ottaneet omakseen.

Nyr tanskalaiset ovat saaneet tarpeekseen tästä, ja ovat säätäneet nopeutetussa järjestyksessä lain, jollla kielletään kerjääminen kauppakeskusten, kävelykatujen ja juna-asemien lähettyvillä ja julkisissa liikennevälineissä, koska se aiheuttaa turvattomuutta.  Kiellon rikkominen johtaa 2 viikon vankilatuomioon.  Tanskalaiset olisivat halunneet kohdistaa lain vain kiertäviin  kerjäläisiin eikä oman maan kerjäläisiin, ja ehkä vain yksinkertaisesti ajaa heidät ulos maasta, tai mieluummin auttaa vaikka romaaneja heidän omassa kotimaassaan, mutta Eu ei salli sitä eikä Schengen.  Eikä tällaisesta vapaan vaelluksen laista voisi yksinkertaisesti päästä eroon, kun se ei vastaa ollenkaan tämän päivän Euroopan tarpeisiin? Viime vuonna Jean-Claude Juncker sanoi (tuo hauska shamppanjalasien kilistelijä). että jos Schengen romutetaan, mitä hyötyä on silloin eurosta? -Minusta kuulostaa hyvältä,  ja samalla päästään ulos liittovaltion suunnittelusta.

Ja koska hyväksytään Suomessa kerjäämisen kieltävä laki? Tanskan laki on voimassa toistaiseksi.

https://www.b.dk/politiko/nu-giver-det-to-ugers-faengsel-at-tigge

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (64 kommenttia)

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Mikä siinä kerjäämisessä ärsyttäää? Onko köyhyys yleensä ottaen varakkaan ihmisen mielestä poissa mielestä paremmin kun köyhät sullotaan sitten vankilaan? Pelkässä kerjäämisessä ei ole mitään vikaa, agressiivinen käytös, varastelu ja häiriköinti ovat erikseen rikoslaissa tuomittavia asioita, mutta mummu joka nököttää kadunkulmassa hiljaa ei häiritse minua lainkaan. Ajattele että itse kukin voi jossain vaiheessa joutua samanlaiseen tilanteeseen.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Espoolaisen perussuomalaisen mielestä on hyvä idea sulkea köyhä mummu vankilaan. Tämä nykyinen PS on todellakin köyhän asialla.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Todellisuudessa Kaija, kuten me muutkin, haluaisi laittaa sen köyhän mummun päällysmiehen vankilaan mutta todisteiden saaminen on erittäin vaikeaa.

Eivät köyhät mummot ole kävelleet Romaniasta Suomeen, eivätkä he kerjää rahaa itselleen. He tekevät töitä luultavasti ruokapalkalla jollekin päällysmiehelle.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Espoolainen perussuomalainen, kuten kukaan perussuomalainen yleensä, ei tue eikä kannata rikollisuutta kuten romanialaista mafiaa, laittomia maassaolijoita ja sen sellaista.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #18

Oletko ihan varma ?
Mitä enemmän romaneja syrjitään koko Euroopan alueella, sitä enemmän he ovat yhteiskunnan ulkopuolella ja mafiosojen armoilla.
Totaalinen kerjäämiskielto kaikille on absurdi ajatus, eikä siihen kai kukaan uskokaan, edes espoolainen perussuomalainen .

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Osmo Soininvaaran (Vihr.) ratkaisu oli tämä jo vuosia sitten (v. 2010):
"Romanien elämää tulee helpottaa heidän kotimaassaan, mutta tämä taakka ei voi jäädä Romanian ja Bulgarian kannettavaksi. Kulut pitää jakaa Euroopan maiden kesken. Tästä on EU-maiden sovittava keskenään. Tämän vastapainona voisi hyväksyä “syrjivän” lain, joka kieltää ammattimaisen kerjäämisen. Kerjääminen oli Suomessa kiellettyä kaupunkien järjestyssäännöissä ennen järjestyslain säätämistä."

Tuumasta tomeen?

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Ensimmäinen ajatus, mikä minulle tulee tuolla keskustassa mieleen kun näen kerjäläisen, on laittaa käsi lompakolle ja siirtää kännykkä samaan taskuun. Kerjäämisellä he tienaavat niin huonosti, että heillä täytyy olla joku muukin keino tienata; mahdollisesti taskuvarkaudet. Ei siis se kerjäläinen vaan joku hänen kaverinsa, tietenkin.

Joinakin kesinä näki uutisia asuntomurroista, mutta niistä raportoiminen ei taida olla enää poliittisesti korrektia. Tai ehkä niitä tapahtuu niin säännöllisesti, etteivät ne enää ylitä uutiskynnystä?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kyllä moni kerjäläinen saa kerjäämällä omalta kannaltaan riittävästi lantteja, ainakin verrattuna tilanteeseen, että ei niitä saisi mistään. Jos sinulta puuttuu 20 senttiä jostain summasta, niin tuo 20 senttiä on siinä tilanteessa suuri raha.

Toisaalta New Yorkin viidennellä avenuella istuskelevat kerjäläiset ovat parhaimmillaan tienanneet satoja dollareita päivässä. Tästä luin aikoinaan tutkimuksen. Kun työpäivää tehdään kymmenen tuntia, niin ohi saattaa kävellä jopa 10.000 ihmistä sen päivän aikana. Satanen tulee siitä, kun joka sadas ohikulkija pudottaa hattuun dollarin.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Onko puhelimitse tapahtuva suoramarkkinointi kerjäämistä? On se, koska kohde ei tiedä olevansa tarpeessa. Mikä sen erottaa kerjäämisestä, mikä siis on taloudellisen edun saamista itselle?

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Puhelinmyyjät eivät paljoa soittele, jos laittaa numeronsa salaiseksi. Toki kaikki, joilla numeroni on ollut aikaisemmin tietävät sen edelleen. Miksi haluaisin soittoja tuntemattomilta? Jos haluan jonkun soittavan minulle, annan hänelle numeroni.

Elementary, my dear Pyykkölä.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

No itse asiassa Sherlock Holmesin kootuissa on tarina, jossa etsitään kadonnutta sanomalehden toimittajaa, jonka piti tehdä juttu Lontoon kerjäläiseistä ja mies jäi sille tielleen. Holmes saa selville, jotta mies totesi tienaavansa kerjäläisenä paljon paremmin, ja jäi heidän joukkoonsa.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Voin varmaankin laittaa numeroni salaiseksi. Kun suoramarkkinointikielto ei toimi, se on tyhjä lause. Kiitos Perus Erkki.

Hannu Töyri

Toivottavasti tuollainen laki saadaan myös Suomeen. Suomi on pystynyt kehittämään yhteiskunnan josta kerjäläiset on saatu poistetua, mutta nyt tämä sakki tulee Suomen ulkopuolelta. On raskaaamman sarjan itsepetosta puhua Romanian mustalaisten kohdalla jostakin pelkästään kerjäämisestä. Hyökkäykset mm. vanhusten kimppuun ovat osa tuota ilmiötä. Helsingin Kalasataman leiristä löytyi isot määrät varastettua tavaraa, niin kuin muistakin leireistä. Nuo kerjääjät ovat itseasiassa ihmiskaupan uhreja, jotka ovat ainakin suurelta osalta pakotettuja kerjäämiseen ja heidän kerjäämänä rahat otetaan pois. Kun on nähty miten loistokkaita taloja on rakenettu noillä varkausilla ja bisnesmäisellä kerjäämisellä, niin täytyy olla jotain, enemmän kuin vain hyväuskoinen kirjoittaessaan niin kuin T.E.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Luuletko vakavissasi, että varastamista, ihmisten kimppuun hyökkäämistä ja ihmiskauppaa ei ole jo lailla kielletty? Kuten sanot, kyse ei ole "pelkästään kerjäämisestä". Miksi siis tarvittaisiin uusi laki?

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

J-P.V;"Luuletko vakavissasi, että varastamista, ihmisten kimppuun hyökkäämistä ja ihmiskauppaa ei ole jo lailla kielletty? "

Ja nyt kun saamme vielä lain jolla kielletään kerjääminen, niin näitä yllä mainitsemiasi harjoittavat ulkolaiset tahot jäisivät kokonaan tulematta maahamme. Näin ollen pääsisimme tällaisesta ulkolaisten tekemästä rikollisuudesta isolta osin eroon. Siksi siis tarvitsisimme uuden lain.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #53

Jospa saisimme vielä (takaisin) lait, joilla vääränvärisiä, vääräuskoisia, vammaisia ja sairaita kiellettäisiin hankkimasta lapsia, niin tulevaisuudessa vältyttäisiin paljolta.

Työttömyydenkin voisi palauttaa rikokseksi, eihän siitä irtolaislaistakaan niin kauan ole.

Ja kielletään saman tien lailla vesi ja äidinmaito, koska kaikki addiktit aloittavat niillä.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #57

J-P.V:"Jospa saisimme vielä (takaisin) lait,.."

Oli kait kyse kerjäämisestä ja siihen liittyvästä (ulkolaisten) tekemistä rötöksistä. Uskoisin että jos maassamme olisi kerjäämisen kieltävä laki, niin sillä olisi aika ratkaseva vaikutus sen vähenemiseen. Luulisin että nämä ihmisryhmät jättäisivät tulematta maahamme ja sen näkisin itse vain positiivisena. Tämä siis riippumatta siitä ovatko näitä mainitsemiasi "vääränvärisiä, vammaisia jne.", vai ihan "sinisilmäisiä arjalaisia".

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Kyse ei ole nyt hyväuskoisuudesta vaan siitä että emme tarvitse erillisiä lakeja kerjäämisen kieltämiseksi. Ihmiskaupallekkin on jo oma rikosluokituksensa.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Kyllä kerjääminen on ihmisoikeus, eihän Tanssakaan sitä kokonaan ole kielletty. Laiton leiriytyminen ja roskaaminen on laissa kielletty muutenkin.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Eikö köyhyyden kieltäminen auttaisi eniten kerjäämisen poistumiseen?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Tanska ja Suomi voisivat yhdessä laatia lain paremmasta Romanian sosiaaliturvasta.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Saako Tanskassa kerjätä edes lupaa kerjäämiseen?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

JOskushan oli positiivareita, joilla oli koulutettu apina keräämässä rahaa. Varmaan kiellon voi kiertää käyttämällä kolutettuja koiria tms; kyllä iso koira varmaankin olisi sangen tehokas rahankerääjä. Ainakin siihan saakka, kun yleisö hoksaisi tarjoata koirankeksejä rahan asemesta.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Kerjääminen ei saisi olla kenenkään ammatti. Siksi ei ole oikein kannustaa ihmisiä kerjäämään - se on ihmisarvoa alentavaa. EU:n olisi painostettava Romaniaa hoitamaan sosiaaliturvansa. Kerjäämisen kieltäminen olisi ensimmäinen askel. Tosin Suomessa ei sellaista kieltoa saada koskaan aikaan.

Tarja Halonen mainosti kerjäämistä ammattina istumalla kerjäämässä. Hän oli pohjanoteeraus presidenttinä, ja tämä demonstraatio kruunaa hänen uransa.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

On outoa, että eläkkeellä oleva professori kirjoittaa aivan vääristeltyä asiaa. Kukaan maassamme ei ole kannustanut ihmisiä kerjäämään. Romaniassa on vakavia ihmisoikeuksien loukkauksia. Samoin Unkarissa, Puolassa ja ylipäätään entisissä ns. itä-blokin maissa. Kerjäämisen tekeminen laittomaksi ei köyhyyttä poista. Köyhyyden poistaminen olisi tarpeen. Suomessa on ollut kerjäläisinä maamme kansalaisia. Yleisintä tämä oli suurten nälkävuosien aikana 1860-luvulla ja sisällissodan jälkeen 1918.
Huutolaisuuskin jatkui Suomessa varsin pitkään.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Huutolaisuus

" Tarja Halonen mainosti kerjäämistä ammattina istumalla kerjäämässä. Hän oli pohjanoteeraus presidenttinä, ja tämä demonstraatio kruunaa hänen uransa."
Professori Pihlanto ottaa Pelastusarmeijan köyhyyden vastaisen kampanjan pilkanteon ja vääristelyn kohteeksi. Minä pidän tähän kampanjaan osallistuneen elämässään menestyneiden kahden henkilön ratkaisua rohkeana ja esimerkillisenä osallistumisena. Se on tunnettua, että SPR on joutunut erityisesti äärimäisyysainesten maalitauluksi, koska ko. järjestö on toiminut auttaen henkiriepunsa puolesta panneita ihmisiä.
Uutta ja outoa on nyt se, että Pelastusarmeijakin on joutunut hyökkäyksen kohteeksi.

https://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/tarja-halo...

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Outoa on. Runoilija Pentti Saarikoski - vasemmistolainen hänkin jossakin vaiheessa - kirjoitti, että kun hän oli lapsi, hän ihmetteli vähän kaikkea.

Kun kerjääminen hyväksytään ilmiönä, ja kauhistellaan sen kieltämistä, ollaan ehkä huomaamattaan kannustamassa kerjäämiseen. Kuten sanoin, kerjääminen pitäisi tehdä sosiaalisin toimenpitein tarpeettomaksi - ja niin se on suomalaisten osalta tehtykin. EU:n avointen rajojen politiikka houkuttelee mm. romanialaisia tänne kerjäämään, ja osa joukosta tekee poliisin tietojen mukaan rikoksia.

Kallinen vääristelee myös siinä, että Pelastusarmeija ei ole joutunut minkään hyökkäyksen kohteeksi. Minä nyt vuorostani vain ihmettelen Halosen mautonta mainostemppua. Hänellä olisi mikä tahansa presidentti-instituution arvolle sopiva foorumi avoinna puheenvuorolle.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #21

Pentti Saarikoski ei liity mitenkään kirjoitukseen kerjäämisestä.

"Kun kerjääminen hyväksytään ilmiönä, ja kauhistellaan sen kieltämistä, ollaan ehkä huomaamattaan kannustamassa kerjäämiseen."
Ei ole kysymys hyväksymisestä ja siihen yllyttämisestä. Kerjääminen ei kieltämällä lopu.
Kysymys on siitä, että ihmiset ovat maamme historiassakin kerjänneet henkensä pitämisen puolesta. Tuota todensin kirjoittamillani vuosiluvuilla ja antamallani linkillä. Etkö tätä ymmärtänyt?

Nuo Euroopan maat jotka mm. USA:n painostuksesta hyväksyttiin EU:n jäseneksi oli iso virhe. Luettelemani maat eivät olleet jäsenyyden kelpoisia. Kaikkien maiden kansalaisista osa tekee rikoksia. Onko tämä sinulle uutta?

"Kallinen vääristelee myös siinä, että Pelastusarmeija ei ole joutunut minkään hyökkäyksen kohteeksi. Minä nyt vuorostani vain ihmettelen Halosen mautonta mainostemppua."

Kyllä kirjoituksesi kohdistui Pelastusarmeijaa vastaan. Kyseessä ei ollut Halosen mauton mainostemppu. Katso antamastani linkistä, miksi Pelastusarmeija pyysi kahta sinun mielestäsi mauttomaan kampanjaan mukaan.

Väitteesi, että Halonen osallistui mauttomaan mainostemppuun on ainoastaan halveksuttavaa totuutta vääristelevää panettelua. On hyvä, ettet ole enää yliopistolla opettamassa noilla asenteilla.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #23

Suomen historiassa on x argumentit ovat hienoja. Yleensä kyllä menee toisinpäin, onneksi ei enää ole x armon vuonna 2017. Seuraavaksi voit testata koska maassa x on y niin Suomessakin y.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #26

Kirjoituksesi oli ilmeisesti lainattu Nokkelan seuramiehen oppaasta. Olet tunnettu humoristi!

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #28

Perussuomalaisia jotkut moittivat, että kaipaamme muinaista 1980 - luvun Impivaaraa joka ei koskaan palaa, mutta aika harva sentään 1860 - luvun Suomea nälänhätineen ja kerjäläisineen.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #32

Jos persuista jotkut kaipaavat 1860-lukua takaisin, niin ei se minua yllätä. Tervemenoa.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #23

Historialla ei ole mitään tekemistä nykyisen kerjäämisen kanssa. Suomi on oman kerjäämisongelmansa ratkaissut, kuten kirjoitin.

Nuo maat kärsivät vielä Neuvostoliiton ja sosialismin rasituksesta. Siitä vitsauksesta toipuminen vie varmaankin sukupolven ajan.

Rikoksia tehdään kaikissa maissa, mutta pointti on siinä, että romanialaiset tulevat tänne kerjäämään ja varastelemaan. Kyllä meillä on tarpeeksi omiakin rikollisia. Tämä kerjäläis-rikollismalli ei voi olla kestävä ratkaisu ongelmaan. Romanian on hoidettava sosiaalijärjestelmänsä kuntoon.

Jos Pelastusarmeija on ollut ko. idean keksijä, se on ollut mukana tässä typeryydessä, johon Halonen julkisuuden kipeydessään lankesi. Kaikki kunnia Pelastusarmeijan työlle, mutta se ei myöskään ole kritiikin ulkopuolella.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #43

No nyt selvisi, että Pelastusarmeija on Pihlannon mukaan typerä järjestö. Presidentti Halonen on julkisuuden kipeä Pihlannon mielestä. Kiitän Pihlantoa rehellisestä kirjoituksesta.
Harvoin professori tulee kirjoittaneen oman ajattelunsa rajoittenuudesta noin rehellisesti. Toistan vielä, on iloinen asia ettei hän ole enää yliopistolla nuorisoamme kiusaamassa.
On tietysti erikoista, että minun kaltaiseni ns. ateistin on puolustettava uskonnollista järjestöä. Kunnon ihmisiä minä puolustan aina.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #45

Pitäisikö tällainen huvittava tunneryöppy ottaa vakavasti? Se ei sisällä yhtään asia-argumenttia. Kun sellaisia ei löydy, turvaudutaan henkilökohtaisuuksiin.

Oikaistakoon nyt yksi Kallisen väite: jos sanon, että Pelastusarmeija haksahtaa yhteen typeryyteen, se ei tarkoita, että pidän koko järjestöä typeränä. Kirjoitin edellä, että kaikki kunnia Pelastusarmeijan työlle.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #47

Mistään huvittavasta tunneryöpystä ei ole kysymys. Kysymys on professori tasoisen ns. viileästä mielipiteestä. Piti nälviä Pelastusarmeijaa, presidenttiä ja yhtä mainosalan merkittävää johtajaa. Ilmeisesti sinulla on hyvä mieli?

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #50
Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Tarja Halonen nousi taas ihmisenä ja presidenttinä muutaman pykälän asettaessaan itsensä kerjäläisen asemaan.
Edes hetkeksi.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Lievästi sanoen kommenttisi on mautonta liioittelua.

P.S. Ilmeisesti aidot ja oikeat kerjäläiset häädettiin kuvanoton ajaksi pois.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Missähän kuplassa emeritus professori oikein on elämänsä elännyt. Tuo pres. Halosen demostraatio on saanut paljon kiitosta ja syystä, että se muistuttaa meitä siitä, että hyväosaisuus voi pienessä hetkessä olla pois pyyhittyä, kuten 90-luvun laman aikana niin monille kävi. Pres. Halonen oli arvojohtaja joka toimi arvojensa mukaan, nyt meillä on presidenttinä mies, jonka arvoja saa etsimallä etsiä jos niitä edes on olemassa.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

En ainakaan punavihreässä kuplassa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

En minäkään, turkulaisia konepajojen lisäksi, voimalaitoksia, paperitehtaita kiertäneenä niin monen näköisiä ihmiskohtaloita on tullut nähtyä ja en ainakaan itse ole heittämässä heittämässä sitä ensimmäistä kiveä heidän päälle joita elämä on syystä tai toisesta kovia kolhuja antanut.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Luin joskus jostain, että Sveitsissä poliisi korjaa kerjäläiset parempaan talteen. Ulkomaisille annetaan hyvä mahdollisuus palata kotimaahansa tjsp.
Tuota kannattaisi tutkia, että onko niin, ettei Sveitsissä näy kerjäläisiä ja miten siellä toimitaan. Ei sillä, etteikö Tanskastakin voisi ottaa mallia.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Euroopan unionissa poliisilla ei onneksi ole valtuuksia korjata talteen kadulla rauhallisesti istuvaa EU:n kansalaista.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Kerjätäänhän kirkossakin joka pyhänseutuna. Makuukamareissa ympäri Suomen sitä vasta yönkyötkyssä joudutaankin kerjäämään. Meneppä pubiin, niin jo kohta joku notkuu vinkumaan paukkua. Kaikki me olemme kerjäläisiä. Ei kannata katella ketään kovin nokkavartta pitkin.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Kerjätäänhän kirkossakin joka pyhänseutuna. Makuukamareissa ympäri Suomen..

Keskustelua sotketaan hämärtämällä käsitteitä.
Itse ainakin annan makuuhuoneessa mielelläni kykyjeni mukaan.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Kysymyksessä on se rauhattomuus, jota tällainen kiertelevä kerjäläisyys tuo tullessaan. Siihen liittyy rikollisia piirteitä, eikä se minusta ole hyväksyttävää. Tanskassakin on puhuttu joko romaanien auttamisessa kotimaassa tai poliittisten instanssien painostamisesta romaanien aseman hoitamiseen. Tämä kerjäläisten vaeltelu maasta toiseen ei ole se syy miksi Schengen luotiin. Mutta Schengen ei myöskään kyennyt turvaamaan ulkorajojaan pakolais- siirtolaistulvan aikana.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Olisi erittäin suotavaa, että jos blogisti on näin kiinnostunut romaneista, hän opettelisi kirjoittamaan kansan nimen oikein.
Ja erottamaan sen romaanikirjallisuudesta .
Jos on ylivoimaista kirjoittaa romani, voi kirjoittaa mustalainen. Sekin on parempi kuin romaani.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Tanskassa on myös tekeillä laki, joka sallii laittomasti leiriytyjän pois ajamisen koko kunnasta, tulee voimaan 1/7. Aikaisemmin leiriä on vain siirretty muutama sata metriä. -Tanska haluaa vain saada tämän rauhattomuutta aiheuttavan käyttäytymisen kontrolliin, enkä ihmettele sitä yhtään. Poliisi on hajottanut 23 leiriä Köpiksessä huhtikuun jälkeen. Tässä vielä yksi liite:

http://ekstrabladet.dk/112/romaer-haerger-supermar...

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Point taken, Helena! Siis puhun romaneista.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Lakiehdotus meni läpi Sosiaalidemokraattien ja Tanskan Kansanpuolueen äänillä, Tanskan suurimmat puolueet. Ja kansan tuki heillä varmasti oli myös.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Ja kansan tuki heillä varmasti oli myös."

Niin olisi Suomessakin mutta vihervasemmisto tukee ja EU vaatii niin näillä mennään. EU on kaiken järjettömyyden keskiössä.

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

Muutama kesä sitten Tikkurilan kävelykadulla ja lähistöillä oli agressivista rollaattorimummojen häirintää ilmeisesti romanialaisten taholta. Muutaman kerran seurasin pyörällä sivusta kun nuori romanialainen nainen kävi mummon seuralaiseksi. Toisella kerralla kerjäläinen tunnisti minut ja lähti kovaa vauhtia kävellen puistoon, jossa oli auto valmiina odottamassa. Siis auto oli piilossa puiston pensaiden suojassa ja mahdollisti nopean näkymättömän lähdön jos tulee kiire poistua paikalta.

Niin, oli pöyristyttävää seuranta kuinka vapaasti kerjäläisporukka julkisella paikalla pyrki pääsemään vajaakuntoisten rahoihin ja omaisuuteen käsiksi.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Niin, oli pöyristyttävää seuranta kuinka vapaasti kerjäläisporukka julkisella paikalla pyrki pääsemään vajaakuntoisten rahoihin ja omaisuuteen käsiksi.

Missä oli Halonen. Pöyristyikö?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

EU:n komissiossa varmaan jo suunnitellaan Tanskan asettamista kauppasaartoon ja sen virallisten edustajien kättelykieltoa EU:n kokouksissa.

Muutamassa kuukaudessa odotetaan Tanskan kerjäävän polvillaan armoa.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Tanskassa oli jo aikaisemminkin kerjuun kieltävä laki, jonka perusteella joutui kerjäämisestä viikoksi vankilaan. Nyt tuli lakiin kiristys.
Suurempi ongelma kuin itse kerjäläiset ovat taustamiehet ,jotka organisoivat kerjäys- ja varkausoperaatiot.Itse kerjäläiset ovat hyväksikäytettyjä ja tosiköyhiä ihmispolosia.
EU:n sisällä vapaa liikkumissääntö mahdollistaa tämän kaltaisen "kerjäläisturismin".
Siitä vaan komissio pukkaamaan kerjäläisunionia. Samaan voisi soveltaa mysö köyhinpiin valtioihin. Tulee ensiksi mieleen Kreikka. Hekin ovat käyneet meidä kukkarolla.
Tanskassa on muuten keskustajohtoinen hallitus ja keskustalainen maahanmuuttoasioista vastaava ministeri.Huom! kaikki Sipilän hallituksen sparraajat.

Ritva Koivuniemi

Romaniaan olisi aika saada sosiaaliturva. Siinä voisi olla yhteistyössä vaikka Tanskakin. Eivät Romanialaiset huvin vuoksi ole lähteneet apua pyytämään. Auttaa pitäisi ehdottomasti näitä ihmisiä.

Katsokaa netistä suomalainen rekisteröity yhdistys NOOAN ARKKI. Voitte nähdä suoraan mitä Romaniassa tehdään omavaraisen elämän turvaamiseksi. Tehdään työtä. Kuva hevosesta ja ympäristöstä kertoo enemmän, kuin tuhat sanaa.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kirkosta pitäisi kieltää kolehdin kerjäys. Ja kauppojen edestä tukapan ja alkoholin kerjäys. Ärsyttäviä juttuja.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Maataloustukiaisten kerjuu pitas myos kieltaa.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Järjestäytyneessä yhteiskunnassa pitää olla sääntöjä jotta se toimii, muuten ihmisten välit huononevat ja laittomuus vallitsee. Parempi huolehtia asioista ennemmin kuin myöhään.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Maapallon polttavimpia ongelmia on varmaan se, että pohjoismaissa on ihan liian vähän kirjoitettuja lakeja...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"pitää olla sääntöjä jotta se toimii, muuten ihmisten välit huononevat ja laittomuus vallitsee."

Laittomuus voi vallita vain siinä tapauksessa, että niitä lakeja on laadittu. Ilman kyseisiä lakeja ei vallitse laittomuuttakaan. Esimerkiksi 60-70 -luvuilla ei Italiassa ollut ainuttakaan rattijuoppoa. Arvaatko miksi?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tähän on helppo vastata.

Nicolas - Joseph Cugnot keksi ja rakennutti ensimmäisen auton vasta vuonna 1769. Kyseessä oli kolmipyöräinen höyryauto.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #61
Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Totta kai pitää yhteiskunnassa olla säännöt ja lait. Valitettavasti EU:ssa on valtioita, jotka eivät kunnioita edes omia lakejaan. Puhumattakaan niistä maista jotka huonontavat demokraattisia oikeuksia. Tarkoitan mm. niitä maita joita olen jo aiemmin maininnut. On selvää, että myös Venäjän ja Turkin kehitys on menossa koko ajan huonompaan suuntaan. Demokratia alkaa olla noissa maissa henkitoreissaan.

Atlantin toisella puolella USA:ssa on presidenttinä mielestäni arvaamaton ja tämän vuoksi varsin vaarallinen mies. Hänen "suurimpia" saavutuksiaan on aikomus rakentaa aita jolla estetään erityisesti meksikolaisten pääsyä töihin. USA:n asekaupat saudidiktaattorien kanssa, arvoltaan n. 100 miljardia dollaria on yksi historian suurimpia kauppoja.

Pidän näitä hankkeita vaarallisena. Eikä tästä vaarallisuudesta juuri poikkea Venäjän politiikka. Venäjä on alkanut lähestymään Turkkia ja ymmärtämään entistä enemmän tuon maan kehitystä.

Toimituksen poiminnat