hietanenkaija

Ruotsissa testataan pakolaislapsia

Ruotsin rahat ovat loppu. Nyt on pakko alkaa epäilemään pakolaislasten, ilman aikuisia maahantulleiden ikää, vaikkei se olekaan Ruotsin tapa. Pitäisikö maahnmuuttajien sanaa epäillä?  Olisiko näistä kuitenkin joku aikuinen, niinkuin jotkut ilkeämieliset ihmiset uskottelevat?

Ruotsi on nyt testannut ensimmäisten pakolaislasten iän.  Oikeuslääketieteellisen tutkimuslaitoksen testattavana oli 1482 alaikäisenä, omien sanojensa mukaan, maahan pakolaisstatusta hakemaan tullutta.  -Tuloksessa kävi ilmi, että 1215 tutkituista lapsista oli varmasti aikuisia,  253 laskettiin lapseksi. 82% lapsista oli siis aikuisia, ja vain 18 % lapsia. Rajatapaukset laskettiin myös lapsiksi.  Tutkimuksessa käytettiin viisaudenhampaiden ja polven luiden kuvauksia todisteena.

On tietysti ymmärrettävää, että ollaan mieluummin lapsia, koska pakolaislapseilla on paljon etuuksia mitä aikuisilla ei ole. He saavat heti ilmaisen koulutuksen ja terveydenhuollon, mukaanlukien hammashuolto, heille ei voi antaa helposti negatiivista päätöstä, ja päätöksen saatuaan he voivat hakea heti perheenyhdistämistä, mikä voisi tarkoittaa monta pakolaista/siirtolaista lisää. Ruotsilla ei tähän ole välttämättä enää rahaa/halua. Vaalit on myös 14 kuukauden päässä, ja ruotsidemokraatit lisäämässä kannatustaan jatkuvasti. Jostakin on siis joustettava. Ehkä siis niistä peri-ruotsalaisista periaatteista?  Pari vuotta sitten pääministeri Löfven sanoi, että Ruotsi tulee ottamaan vastaan kaikki pakolaiset, jotka sinne pyrkivät. Ehkä todellisuudesta on tullutkin vähän erilaista kuin mitä kuviteltiin tai toivottiin?

Rikollisuus on Ruotsissa kohonnut jatkuvasti. No-go-zone -alueet lisääntyvät, poliisi ei tänne uskalla mennä. Seksuaalirikoksissa maa on maailman huippuja per capita. Kesäfestivaaleja perutaan, koska naisten turvallisuutta ei voida taata(Bråvalla). - Maassa on 40-50 000 kielteisen päätöksen saanutta maahanmuuttajaa, jossakin. Missä, ja mitä he mahtavat tehdä? Millä he elävät? Viime vuonna poliisi ja poliitikot tuntuivat vielä uskovan, että heidät löydetään.  -Ehkä ruotsalaisella idealismillakin on sentään rajat, ja ruotsalaiset ehkä huomaavat, että koko maailmaa ei voi pelastaa joutumatta itse vaikeuksiin? Oman maan asukkaitakin täytyy ajatella, ja jokin realistinen suunnitelma pakolaisten/siirtolaisten suhteen kannattaa tehdä.

https://www.theguardian.com/world/2017/jul/03/swedens-bravalla-music-fes...

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22937817.ab

http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/sverige-tester-nu-uledsagede-flyg...

https://www.document.no/2017/04/28/sverige-antall-no-go-soner-oker-med-5...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (49 kommenttia)

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

On ihan normaalia testata tuo ikä. Ruotsilla ei ole varmasti rahat loppu on meinaan sen verran vakavarainen maa.

Edelleenkään et ole vastannut viestiini, että oliko maahanmuuttajien vika tällainen yleishälytys Tukholman läänin alueella?

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Ruotsissa iän tieteellinen määrittelyä on ollut vastustettu vaan tulijan omaan sanaan on ollut pakko luottaa.
Nyt iän määrittely on muuttumassa.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Taru, suonet anteeksi kun en huomannut kysymystäsi! Tukholman läänin yleishälytys ei tietenkään ole maahanmuuttajien vika. Mietin vain miksi vakavarainen maa kuin Ruotsi joutuu säästämään kaikesta. Fakta on, että Ruotsiin tuli pakolaisvyöryn aikaan 80 000 siirtolaista/pakolaista, ja että se maksaa todella paljon maalle. Ja koska maan niinkuin Ruotsin perinteinen ensimmäinen huolenpidonaihe on pakolaiset, niin silloin pitää säästää jostakin muusta. Kysymys on: mistä? Minusta vain näyttää siltä että asiat on vähän rempallaan naapurimaassa, eikä minusta Ruotsin politiikkaa esimerkkinä kannata seurata. Se on pikemminkin varoittava esimerkki.
Ihmisinä ruotsalaiset on kyllä kohteliaampia kuin suomalaiset,eikä minulla kansana ole mitään heitä vastaan, mutta varsinkin heidän maahanmuuttopolitiikka on mennyt pahasti överiksi ja siitä maksetaan seurauksia nyt.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Eli maahanmuutajista johtuu kaikki tämä? Yleensä ottaen kannattaa jättää noi naapurusto-puheet sillen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Eli maahanmuutajista johtuu kaikki tämä?"

Ei vaan poliitikoista. Poliitikot päättävät maahanmuuttopolitiikasta.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Siis 35 000:sta lapsesta 1215 olikin yli 18-vuotias. Mikä tässä on se uutinen?

Mitä muuten tarkoittaa "No-go-zone -alueet lisääntyvät, poliisi ei tänne uskalla mennä"? Minne "tänne"? Ruotsiinko?

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

"Oikeuslääketieteellisen tutkimuslaitoksen testattavana oli 1482 alaikäisenä, omien sanojensa mukaan, maahan pakolaisstatusta hakemaan tullutta.  -Tuloksessa kävi ilmi, että 1215 tutkituista lapsista oli varmasti aikuisia,  253 laskettiin lapseksi. 82% lapsista oli siis aikuisia, ja vain 18 % lapsia. "

Salakari, tarkkuuta ja luetun ymmärtämistä...

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Luetun ymmärrän hyvin, mutta kyse onkin siitä että Kaijalla on tarkoitus osoittaa ongelmaa asiassa jossa sitä ei ole. Kun jätetään pois se todellinen lasten määrä, asettuu tämä "uutinen" toisenlaisiin mittasuhteisiin. Ruotsiin tuli tuona aikana 35000 lapseksi ilmoitettua pakolaista, ja joistain heistä epäiltiin että lapsen määrittely ei ehkä ole oikein (ikärajat ovat eri maissa erilaiset). Ruotsin tulkinnan mukaisia lapsia näistä 35000:sta sitten oli valtaosa, mutta muutama sitten oli tutkimuksen mukaan vanhempi.

Mikä tässä on se "uutinen", kysyn uudestaan.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen Vastaus kommenttiin #14

"Oikeuslääketieteellisen tutkimuslaitoksen testattavana oli 1482 alaikäisenä, omien sanojensa mukaan, maahan pakolaisstatusta hakemaan tullutta.  -Tuloksessa kävi ilmi, että 1215 tutkituista lapsista oli varmasti aikuisia,  253 laskettiin lapseksi. 82% lapsista oli siis aikuisia, ja vain 18 % lapsia. "

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #16

Eiköhän se koske ainakin suurimmalta osin vain iäkseen 15-17 vuotta ilmoittaneita, eikä ilmiselvästi nuorempia.

Enligt Migrationsverket finns tveksamheter i åldern hos 70 procent av de ensamkommande asylsökande som uppgett att de är mellan 15 och 17 år. Det innebär att över 18.000 åldersbedömningar skulle behöva genomföras.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/alderstester-av...

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #16

... ja syy heidän epäilemiseensä oli jo olemassa. Jos 1200 niistä maahan tulleista 35000Östa lapsesta onkin Ruotsin alaikäisyyden ylittäviä, ei summa kuulosta kovin suurelta. Ihme että noihin tutkimuksiin tuhlataan valtion varoja surutta.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Kyllä noista ongelmista alkaa kirjoittaa valtamediakin, eikä vain valemedia.

https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/enti...

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Ruottin tallous on huipputilassa, mihin perustuu tuo ajatuksesti, että rahat loppu. Ruotti on sen tason tallousmahti, että koko Skandinaavia hyötyy sen rikkauesta, lue Wallenberg ja sotateollisuus!

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Ei välttämättä rahan loppuminen vaan kansan mielipide.
it ovat mielipiteissä toisena Sosiaalidemokraattien jälkeen.
Varsinkin pienyrittäjät ovat Ruotsi Demokraattien kannattajia, miksi?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Testatuiksi valittiin sellaisia nuoria, joita oli syytä olettaa täysi-ikäisen ja alaikäisen rajalla oleviksi. Kumma, että tämä aina jää näistä kauhisteluraporteista kertomatta.

Jo nyt netissä mylvitään, että tutkimuksen mukaan 82% onkin mukalapsia.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Kyllä minusta näissä kuvauksissa otettiin mukaan kaikki pakolaisstatusta hakevat lapset maaliskuun alusta kesäkuun loppuun. Ne jotka suostuivat siihen, mutta ei näytä varmaan hyvältä hakemuksessa jos ei suostu. Tämän voi kyllä tarkistaa Rättmedicinalverketin sivuilta.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

No ei tietenkään ole tutkittu selvästi lapsia eikä selvästi aikuisia. Tottakai valitaan kohderyhmä. Eivät tällaiset tutkimukset ole helppoja ja halpoja.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Mitä ihmettä... Ruotsiin tulleista pakolaislapsista 80 % olikin raavaita nuoria miehiä ! Ruotsiinhan tuli tilastoituna paljon itsekseen tulleita " lapsia " maahantulleiden kokonaismäärästä verraten.

USA:ssa aloitettiin DNA testaukset somalien perheenyhdistämisen epäilyjen suhteen. Selvisi, että vain aniharva oli perheenyhdistämisissä edes sukua keskenään. Tämän seurauksena somalien portit USA:n suuntaan ovat nyt käytännössä kiinni.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

"Ruotsiin tulleista pakolaislapsista 80 % olikin raavaita nuoria miehiä !"

Höpsis. Ei ollut.

Edit: Ei Ruotsin lääketiede ole sentään sillä tasolla että tutkimuksessa tytöt osoittautuisivat raavaiksi nuoriksi miehiksi. Kannattaa lukea tuo tutkimus eikä jorista joutavia.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Tyttöjen osuus lienee mitätön maahantulleiden joukoissa.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #19

Selviää tutkimuksesta. Ja "raavaiksi miehiksi" ei niistä tytöistä yhtään todettu. 80 % ei pidä paikkaansa, vieläkään.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #24

Heh... Kertoisitko sukupuolijakauman Ruotsiin ja Suomeen v. 2015 tulleiden osalta ?

Tytöt ja naiset ovat kovin vähäisiä kokonaisotantaan nähden varsinkin Suomessa ja Ruotsissa.

Totesin, etta valtaosalla lapsista oli syntymävuosi päässyt pahasti unohtumaan henkilöllisyys asiakirjojen myötä. Jos tutkimus totesi 80 % tason, en voi ottaa siihen pilkunviilaavaa kataa tavallasi.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Tässä Valerie Hudsonin kirjoitus po. asiasta eli nuorten miesten (15-19 v.) poikkeuksellisen suuresta lukumäärästä kansainvaelluksen mukana Ruotsiin tulleista.

http://www.gp.se/nyheter/debatt/abnorma-antalet-unga-män-ett-problem-för-sverige-1.15076

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

No niin Lauri Kiiski, syyllistyt nyt siihen rasistien typerään virheeseen, josta kirjoitin kommentissa 10. Ei ole tutkittu kaikkia, on tutkittu x kpl joita oli perustelusti syytä tutkia.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

En ole rasisti, vaikka kortin nopeasti esiin nostatkin. Älä minusta ala rasistia tekemään pelkästään sormen osoituksin vailla mitään todellisuutta. Tehty tutkimus on kiutenkin tutkimus, jonka tuloksiin sinäkin voisit paremmin perehtyä turhan höpötyksen sijaan. Valtaosa niistä, jotka väittivät olevansa alaikäisiä Ruotsissa olivat huonosti perillä synnyinvuodestaan.

Että minua tympii tuo rasistiksi nimittely idiooteilta ilman pienintakään perspektiiviä todellisuuteen.

Olet sen verran nuoren kaverin oloinen, että minulla oli varmasti useita afrikkalaisia ystäviä lähipiirissäni jo ennen syntymääsi ja on ollut sen jälkeenkin. Mustien kavereideni kanssa oli sorsametsällä jo 1970-luvulla.

Lapsillani näitä ystäviä on vielä enemmänkin itseäni nähden.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #21

Osaatko lukea? Siis ihan kunnolla? Missä kohtaa väitin juuri sinua rasistiksi? Sehän on vain hienoa, jos olet sitä mieltä, että kaikki ihmiset ovat tasavertaisia riippumatta etnisyydestä, uskonnosta jne.

Tuon tutkimuksen osalta asia on juuri niinkuin sanoin: valittiin selvitettäväksi aiheelliseksi katsottuja tapauksia, ei ole tilastollista otantaa tms. Eli ei ole selvitetty kaikkien tilannetta, eikä tästä selvityksestä voi vetää mitään johtopäätöksiä laajemmista joukoista. Miksi tämä on niin vaikea käsittää? Luja uskoko haittaa?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #29

"Syyllistyit rasistiseen virheseen" . Mitä tässä nyt on nyt vaikea käsittää ?

Syyllistyin rasistiseen virheeseen. Voisit tietenkin täsmentää miten ?

Mitä varten tutkittaisiin muita, kun niitä tapauksia, joita Ruotsin viranomaiset epäilevät ikävilpistä ?

Ikävilppi on ollut merkittävää niin Ruotsissa, kuten Suomessakin.

Miten ihminen voi unohtaa syntymävuotensa ?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #30

Okei, et siis osaa lukea. Yritä kuitenkin vielä kerran oikein tarkkaan lukea, mitä todella kirjoitin.
...
Kuinka ei voi tietää syntymävuottaan? Syntymätodistuksia ei joka kolkassa maailmaa kirjoitella. Voi vaikka kuulua sellaiseen syrjittyyn vähemmistökansaan, joka ei saa henkilöpapereita. Onpa sellaisiakin peräkulmia, joissa ei vuosilukuja käytetä, koska niillä ei ole merkitystä siinä elämänpiirissä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #34

"Syntymätodistuksia ei joka kolkassa maailmaa kirjoitella."

Äiti voisi vaikka kertoa.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #34

Mäkisen elämänpiiri on kovin provokatiivinen ja tyhjä - ja järjetön.

Käyttäjän pekkakoivumaki kuva
Pekka Koivumäki

No löytyihän se rasisti-leimasin. Minä kun luulin sen jo varastetuksi hyvien ihmisten toimesta - ettei ikinä enää - tätä rasismi-korttia...

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

49 tutkittavista oli naisia eli 3,3%. 33 heistä oli yli 18-vuotiaita. 1182 miespuolista oli aikuisia. Valtaosaltaan olivat siis miehiä.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Tutkituista naisista ei yksikään osoittautunut mieheksi, kuten täällä väitetään. Valhe.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Eikö tutkimuksessa ollut yhtään ainoaa naista, jotka olisi todettu alaikaisiksi omien väitteiden vastaisesti ? Miksi alaikäiset tulijat ovat nuoria poikia, mutta alaikäiset naiset ovat jääneet jostakin kumman syystä ulkopuolelle koko muuttotrafiikissa ?

Melkoista pilkunviilaamista Salakarilta.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Jukka Salakari,

Täällä Etelä-Pohjanmaalla kaltaisiasi ihmisiä kutsutaan itseään kätevimmiksi.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ei se noin mustavalkoista ole ja kyseessähän on vain otanta niistä hakijoista, joiden ikää oli syytä epäillä.

- Många av de som inte vet hur gamla de är kan mycket väl ha varit under 18 när de kom hit men har befunnit sig i asylprocessen i flera år.

Ei sekään että syynä olisi vain raha, sillä halutaanhan lapset sijoittaa eri asuntoihin.

http://www.expressen.se/nyheter/resultateten-tre-a...

Marko Parkkola

Lapsia, aikuisia, mitä väliä. Kaikki iät yhtä hyviä. Ei sorruta nyt ikärasismiin!

Turha näistä päivänselvyyksistä on kirjoitella. Saa vain bannia usariin, jos liian tarkkaan alkaa pakolaisjuksauksia penkomaan. Järkevät ihmiset jo tietävät pelin hengen ja loppuja ei saa käännytettyä pimeältä puolelta sitten mitenkään.

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Ei se ikä, mutta se määrä. Oli 17 tai 23, ei se mitään muuta.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Eurojen määrä kyllä muuttaa:) Muistaakseni valtion kulut lapsista olivat nelinkertaiset aikuisiin verraten? Mutta mitä välii kuka maksaa, kun kaikilla kuitenkin rahaa on, sanoi entinenkin jätkä.

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Jepulis, mutta pidemmällä aikavälillä ongelma on tietysti tulijat sinänsä, eikä se että eka vuosi maksaa enemmän.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

http://www.finnleaks.net/kolarin-vastaanottokeskuk...

Kyllä se niin on, ettei määrätyn tyyppisille ihmisille vaan yksinkertaisesti kukaan osaa asioita riittävän yksinkertaisesti selittää että he ymmärtäisivät..

Ja kun he eivät ymmärrä, vetävät rasistikortin esiin.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Nykyisin,en enää näe punaista, näen mustaa!

Minulla on pieni viljelypalsta, jonka vuokrasin tänä kesänä Martinlaakson sosiaalidemokraateilta.

Alku näytti positiiviselta, kunnes sain palstalleni kutsumattomia vieraita, jotka eivät olleet kantasuomalaisia.

He aloittivat kysymällä, onko sinulla mansikoita. Kun totesin, ei ole, tulivat he palstalleni tarkastamaan.

Todettuani, että palstalleni heillä ei ole asiaa, he aloittivat lähipisteessä olevan vesipisteen suihkuttelun ympäriinsä.

Häiriköt eivät pyynnöistäni huolimatta poistuneet vaan mustempi heistä huusi, että palaa 'tappamaan' kasvini.

Kysyttyäni, missä vanhempasi ovat, sain vastauksena, 'sun perseessä'!

Myöhemmin sain tietää, että pojan isä pitää useita palstoja alueella, myös lastensa nimissä. Nyt rakentavat palstoilleen mökkiä, joka on kielletty ainakin kantasuomalaisilta.

Sittemmin, palstayhteisön jäsenistön tahoilta oli lähestytty perheen isää, hänen vastuksensa oli ollut keskisormi.

Onko niin, että yhteiskuntamme suojelee tätä 'kotouttamisen nimissä' olevaa häirikköyhteisöä, jota meidän kantasuomalaisten on vain siedettävä.

Itse odotan, että saan perunani maasta, jos niitä siellä vielä syksyllä on jäljellä. Sen jälkeen, hyvästi!

Yhteisö, joka palstoja vuokraa, on myös vastuussa siitä, että kaikilla viljelijöillä on kasvurauha.

Nyt ei ole!

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Sanoo ihminen, joka laittaa tietolähteeksi linkin Finnleaksin valemediaan. Hohhoijaa.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

# 42

Blogistin logiikalla voisikin kysyä, kannattaako suomalaisia enää ollenkaan uskoa koska muutama levittää Finnleaksin linkkejä ja toistelevat moneen kertaan valheeksi osoitettua väitettä no-go -zoneista.

Sellainen antaa suomalaisista perin epärehellisen kuvan. Kannattaako sellaista tukea millään tavoin? Varsinkin kun on vaihtoehtoja.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000002900584.html

Voihan video.. Kuinkas Hesarikin on kirjoittanut samaa valemediaa kun Finleaksikin? ja vielä samasta vastaanottokeskuksesta..

http://www.iltalehti.fi/pakolaiskriisi/20160513215...

Iltalehtikin on syyllistynyt valemediaan...

Kuten aikaisemmin sanoin, joillekkin ei vaan voi niin yksinkertaisesti asioita selittää että he ymmärtäisivät.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Rautalangastakaan ei voi enää vääntää, koska selittäjä luokitellaan piikkilangoin ympäröityjen keskitysleirien kannattajaksi, natsisiaksi ja fasistiksi ja rasistiksi.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Ja ei unohdeta Halla-ahon irtisanoutumis vaatimuksia...
Muuten Sini tulee ja haukkuu "TAAS" pystyyn !

Toimituksen poiminnat