hietanenkaija

Ihmissalakuljettajat kiittää

Ihmissalakuljettajat ovat ainoat jotka todella hyötyvät siirtolaisuudesta.  Ne pakolaiset, jotka pääsevät Välimeren yli kumilautoissa(ja monet pääsevät, meripelastajien avulla), joutuvät täpötäysiin pakolaiskeskuksiin Italiaan ja nyt myös Espanjaan odottamaan pysyväistä Euroopan ovien avautumista. Jota ei ehkä tule.  -Ihmissalakuljettajat taas käärivät sievoiset voitot 10 000- 15 000e per "pakolainen". EU ei ole pystynyt lopettamaan salakuljetusta - vaikka saikin salakuljettajien veneitä tuhottua. EU ei ole myöskään kyennyt sopimaan pakolaisten jakamisesta maittain erimielisyyksien takia.  Siirtolaisuudelle ei myöskään näy loppua, joten ei tähän tule ratkaisua ilman ulkorajojen pysyvää ratkaisua. EU ei kykene ottamaan kaikkia 50 - 60 miljoonaa jotka olisivat tänne tulossa - ei ainakaan minun mielestäni, pitäen yhteiskunnan toimivana.

Ja jos EU ei kykene huolehtimaan kansalaistensa ensisijaisuudesta, on oletettavaa, että maat tekevät niin itse. Ihmisten turvallisuus ja mahdollisuus työntekoon on turvattava ennenkaikkea omille asukkaille. Tanskan pakolaisavun pääsihteeri Andreas Kamm sanoi hiljattain, että " On olemassa rajat, miten paljon maa voi ottaa pakolaisia. Maata ei voi edellyttää tuhoamaan omaa yhteiskuntaa."  Hyvin selkeästi sanottu. -Toinen ongelma on tietysti se, että jos ja kun joku pakolainen tänne päästettäisiinkin, ne siirtolaiset jotka myös tänne pyrkivät, eivät kuitenkaan palaa kotimaihinsa, vaan jäävät tänne paperittomina yhteiskunnan varjoihin, ja heidän tekemisistään ja olinpaikastaan ei tiedetä.  Tämänhetkiset lait sallivat tämän.

Olisiko jo aika muuttaa vanhentuneita kansainvälisiä sopimuksia ja lakeja, jotka eivät toimi eivät sovi tähän maailmanaikaan? Geneven sopimusta vuodelta 1956 pitäisi muuttaa tähän aikaan sopivaksi, samoin Schengeniä.  EU toimii vain niin hitaasti ja maat ovat niin erimielisiä asioista, myös niiden edut ovat niin erilaiset, että en usko että tämä tulee tapahtumaan. Todennäköisempää on, että kukin maa toimii itse, rakentaa aitoja, laittaa pysyviä rajatarkastuksia, kouluttaa rajalle henkilökuntaa, ja tekee pakolaisstatuksen saamisen aina vain vaikeammaksi. -Eurooppa, meillä on ongelma! Ja kuitenkin, ei tämä millään voi olla vain Euroopan ongelma.  Koko maailman pitäisi ottaa siihen osaa, buustata taloutta Afrikassa ja yrittää tehdä toimivia päätöksiä maailmantalouteen.

Juuri nyt ihmissalakuljettajat ovat ne, jotka hurraavat. Tälle laittomalle bisnekselle on näkyvissä pitkä, hyvä, laiton tulevaisuus.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

>Ihmissalakuljettajat taas käärivät sievoiset voitot 10 000- 15 000e per "pakolainen" ….

ooo

Kuinka hyvin nuo numerot pitävät paikkansa.
Kuinka paljon salakuljettajia on? Entä, jos he vaan tekevät bussinesta olematta sen enempää ”salakuljettajia”. Sitähän Suomessakin tehdään; rahat pois asiakkailta.
Sen me tiedämme että Euroopassa on 500 miljoonaa rikasta ihmistä, mutta leivänpalaa ja kattoa pään päälle ei meinaa löytyä

> ….Ihmisten turvallisuus ja mahdollisuus työntekoon on turvattava ennenkaikkea omille asukkaille. 
ooo
Missä kohtaa Suomen laissa sanotaan näin? Siksi toiseksi on tuhansia suomalaisia jotka eivät halua tehdä töitä.
Annetaan työt niille, jotka haluavat tehdä.

>….Tanskan pakolaisavun pääsihteeri Andreas Kamm sanoi hiljattain, että " On olemassa rajat, miten paljon maa voi ottaa pakolaisia. ….

ooo

Puhuiko hän leikkikoululaisille?

Toimituksen poiminnat