hietanenkaija

Ruotsi - hiljaisuuden valtakunta

Mikael Jalving, "Absoluuttinen Ruotsi", tai"Absolut Sverige" -kirjan tekijä, kuvailee Ruotsia "hiljaisuuden valtakunnaksi." Minusta kuvaus on hyvin osuva, ja tämä tanskalainen toimittaja onkin viettänyt paljon aikaa Ruotsissa perehtymässä sen arvoituksiin.  -Ruotsissa keskustelu sujuu ruotsalaisen periaatteen mukaisesti -  eli yksipuolisesti. Erimielisiä mielipiteitä ei saa ilmaista. Ei ole lupa uskoa, että perinteisessä humanismi-politiikassa olisi jotakin vikaa, koska muuten saa kuulla olevansa rasisiti, fasisti, tai maanpetturi.  Tätä käsitystä ei jaa noin 1/4 kansasta (ruotsidemokraatit) mutta heidät voi vaientaa -  toistaiseksi. Pitää olla ehdottomasti poliittisesti korrekti.

Kulisseja yritetään kaikin voimin pitää pystyssä median ja poliitikkojen voimin, joiden tärkein tehtävä on ilmeisesti tiedon pimittäminen. Ehkä poliitikot jo tietävätkin, että maahanmuuton suhteen virheitä tuli tehtyä ja paljon, mutta  nyt yritetään saada paras mahdollinen tulos siitä huolimatta? Tosiasioita tunnustamatta sinne ei kuitenkaan koskaan päästä, eikä vielä olla edes lähellä.  Ruotsissa on 40 000 paperitonta tai vokista omin avuin poistunutta joiden olinpaikasta tai tekemisistä ei ole mitään tietoa. 

Viime viikolla Norjan Edistyspuolueen integraatioministerin Sylvi Listhaugin vierailu kiellettiin, kun hän ilmoitti haluavansa tutustua Rinkebyn asuinalueeseen Tukholmassa.  Vierailu tapahtui myöhemmin ilman poisjäänyttä Ruotsin ministeriä, poliisipäällikön kanssa. Ruotsin integraatioministeri  Helene Fritzon oli sitä mieltä että Norjan ministeri valehtelee maan tilanteesta. Pääministerikin oli sitä mieltä että oli syytä peruuttaa tapaaminen? Asioiden kieltämisen tuntua ilmassa? -Rikollisuus on noussut merkittävästi, etenkin ampumiset, raiskaukset ja ryöstöt.  Erityisen uhanalaisten alueiden määrä on noussut kahdessa vuodessa 15:sta 23:een, uhanalaisia on nyt 61.  Poliitikkojen, poliisijohdon ja median mielestä asia on hoidossa. Hoppas det går bra! Toivoa sopii, mutta  tilanne ei näytä ulkopuolisesta lainkaan siltä. 

Malmössä ja Göteborgissa ammutaan joku harva se päivä. Linköpingissä kirjattiin 2:ssa viikossa 7 raiskausepäilyä.  Ruotsin mediassa kirjoitetaan aina "epäily", heittäen ajatuksen että ehkei sitä nyt todella tapahtunutkaan.  Syyllistä ei usein saada kiinni, eikä muita varoiteta, etnistä profilointia ei sallita. Rikollisia ei ampumisissa uskalleta myöskään tunnistaa koston pelossa. Jengejä on paljon erilaisia, ne myyvät huumeita ja käyvät sotaa  keskenään. Rinnakkaisyhteiskunnat on tosiasioita näillä alueilla, eikä poliisi mielellään käy siellä.

On vaikea nähdä miten asiat saadaan enää korjattua kun asiat on menneet siihen pisteeseen kuin Ruotsin joillakin paikkakunnilla. Poliisille annetaan lisää rahaa ja valtuuksia, mutta riittääkö se? Minusta Suomessa ei kannata ottaa sitä riskiä.  Pakolaisten maahanmuuttoon kannattaa laittaa järkevä raja, jo kansallisen turvallisuuden vuoksi, puhumattakaan talouden ja omien työttömien, lasten, vanhusten ja vammaisten hoidosta, joka Suomelle kuuluu ennenkaikkea.  Kannattaa muutenkin miettiä muita avustuskeinoja pakolaisille. Ja mikä myös tärkeätä: asioista on voitava ja saatava puhua suoraan. Vihapuheen kanssa näpertely on suorastaan ajan hukkaa kun maata uhkaa todella suuret ongelmat.

http://www.di.se/nyheter/norsk-minister-anvander-sverige-som-skrackexempel/

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/nya-sarskilt-utsatta-omraden-p...

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

https://yle.fi/uutiset/3-9810347

Kyllä Ruotsissa vielä toivoa on.

"Turkkilaisäidit aloittivat partioinnin Tukholman likellä sijaitsevassa lähiössä yli kaksi vuotta sitten. Heidän mukaansa alue on rauhoittunut."

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Toivossa on hyvä elää, sanoi lapamato.

Käyttäjän taistolainen kuva
taisto vanhapelto

Ruotsi näyttää tosiaan edenneen hiljaisuuden valtakunnaksi. Eteneminen tähän tilaan alkaa tavallisista kansalaisista. Yksi esimerkki: Espanjassa 1990- luvulla espanjalainen ystäväni sanoi, että ruotsalaiset turistit erottaa kaikista muista siitä, ettei perheen isä maksa laskua, vaan perheenjäsenet maksavat erikseen omansa. Tämä havainto oli tietysti vain yhden ihmisen, mutta olen pitänyt sitä erityisen kiinnostavana. Näyttää mahdolliselta, että ruotsalaiset ovat mukamas äärimmäisen individuaaleja. Ovatko? Eivätkö pyri olemaan Ruotsissa muodissa olevaa mieltä?

Tänäisessä Suomessamme ihmiset ennen minkään kannan ottoa asioihin näyttävät pohtivan, mikä on muodinmukainen ja ns. yleisen mielipiteen mukainen asenne. Sen arvion mukaisesti sitten valitaan muka oma mielipide, keskustellaan, kirjoitetaan ja toimitaan. Jossain ilmiön loppuvaiheessa ilmaantuu ihmisiä, jotka vahinkojen ilmaannuttua kysyvät miksei vaikutusaikoina löytynyt ajattelevia, tuntevia ja toimivia ihmisiä. Vastaus on yksinkertainen: niitä ei ollut.

Olen tullut päätelmään, ettei kansa tiedä. Päätelmän pohjana on, ettei kansaa ole; on vain ns. kansalaisia, joista suuri enemmistö on muodinmukaisesti paimennettuja lampaita.

Jouni Hölttä

Ruotsi tuhoutui n. 30 vuodessa. Suomella se vie n. 10-15 vuotta, jos nykyinen meno saa jatkua. Ja saahan se, jollei vaihdeta näitä tuholaispuolueita pois.

Petteri Hiienkoski

Ruotsin väestöstä arvioilta 10% ellei enemmän on muslimeja ensi vuosikymmenellä. Ruotsilla on enemmän varallisuutta kuin Suomella.

Jos Suomi haluaa säilyä suomalaisena, kannattaisi ehkä ottaa etäisyyttä Ruotsiin ja muihin Pohjoismaihin, jotka ovat käytännössä Länsi-Euroopan suurvaltojen satelliitteja.
http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Toimituksen poiminnat