hietanenkaija

Lapset kannattavat terroristien kidutusta

Ihmisoikeuksien Instituutti ja UNICEF on tehnyt tutkimuksen 12-16 vuotiailla tanskalaisilla lapsilla näiden suhtautumisesta mm. terrorismiin.  Lapsista neljä kuudesta sallisi terroristien kidutuksen, jos tarkoituksena on estää terrori-isku.  Ihmisoikeusjärjestöt ovat huolissaan tästä ja ihmeissään, koska ihmisoikeudet kuuluu kyllä kouluopetukseen, ja leikkaa läpi kaiken opetuksen.  -Minusta ei ole kummallista että lapset ovat sitä mieltä että ihmisoikeuksiin kuuluu, että heidän turvallisuutensa taataan. Se, että terroristeja tulee tänne pakolaisten  varjolla antaa vähän kummallisen käsityksen ihmisoikeuksista. Ovatko ihmisoikeudet ainoastaan pakolaisille? Vai kaikille?

Terrori-iskut ovat lisääntyneet, ja lapset on niin fiksuja että ovat sitä mieltä että terrorismi ei ole normaalia eikä siihen tarvitse tottua, ja ovat valmiita puolustamaan itseään ja elinolosuhteitaan, hinnalla millä hyvänsä. Lasten suusta kuulee totuuden, ja onhan meidän suojeltava heitä, he luottavat siihen.  Vaikka en haluakaan kiduttaa ketään,  Pohjolan turvallisuus on saatava taattua.  Lapset on alkaneet jo ymmärtää että jotain on vialla. Miten heille voi selittää, että joidenkin ihmisoikeudet on tärkeämpiä kuin joidenkin toisten? Miksi pitäisi edes selittää?

Tuleva sukupolvi täytyy pelastaa Euroopassa, ja laajamittaista siirtolaisten ja pakolaisten maahanmuuttoa ei kannata sallia,  koska se kyseenalaistaa Euroopan toimivuuden ja turvallisuuden. Ensiksi täytyisi myöntää, että avoimet rajat oli totaalisen suuri virhe. Sitten täytyisi miettiä miten päästä eroon kaikista ei-toivotuista henkilöistä jotka pakolaisten mukana tulivat, rikollisista ja kielteisen päätöksen saaneista. Laittomuutta tai siihen yllyttämistä ei saa sallia. Jos lakeja tarvitsee muuttaa, sitten niitä on muutettava!  Tulevilla sukupolvilla on oikeus odottaa, että pidämme huolta tulevaisuudesta heidän puolestaan, ja heidän tulevaisuutensa on turvattu. -Ihmisoikeuksiin kuuluu myös oikeus aina palata omaan maahansa.

Islamilaisilla mailla on kyllä omat ihmisoikeuslakinsa, jotka perustuvat pohjimmiltaan sharia-lakiin.  Nämä lait ja julistukset ovat täysin erilaisia YK:n julistukseen verrattuna. Kaikki vapaudet, velvollisuudet ja oikeudet perustuvat siis sharia-lakiin ja ovat  periaatteellisesti länsimaisen oikeuskäsityksen, arvojen ja vapauksien vastaisia. Miten länsi voi ajatella että integrointi on mahdollista, jos ei vaadita islamilaisista ihmisoikeuskäsityksistä luopumista täältä suojaa hakiessa? Minusta se on ehkä ainoa keino millä Euroopan demokraattisen tulevaisuuden ja arvot voi turvata. Islamilaisten maiden ihmisoikeusjulistus ja YK:n ihmisoikeusjulistus ovat monin paikoin vastakkaisia, ja islamilainen ihmisoikeusjulistus perustuu viime kädessä aina sharia-lain tulkintaan ja käsityksiin. Minusta Euroopalla on velvollisuus vaatia tällaisista ihmiskäsityksistä luopumista suojellakseen omia vapauksiaan. Jos Eurooppa ei sitä tee,  maiden täytyy tehdä tästä omat päätöksensä, muun muassa Suomen.  Meillä on velvollisuus pelastaa Suomi, jos koko Eurooppaa emme voi pelastaa.  Minusta olemme sen velkaa lapsillemme. 

 

https://www.bt.dk/danmark/flere-boern-mener-tortur-er-okay-for-at-bekaem...

 

http://hrlibrary.umn.edu/instree/cairodeclaration.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (47 kommenttia)

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Onko tullut luettua Kärpästen herra? Minua hakattiin välitunneilla karun työläispaikkakunnan koulussa, koska olin opettajan poika. Terve aikuinen ei voi kannattaa kidutusta kenellekään. Sellaista kulttuuria ei kannata puolustaa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"... jos tarkoituksena on estää terrori-isku."

Mitenkäs se kidutus estäisi terrori-iskua?

Riittääkö kidutuksen oikeutukseksi vain se, että TARKOITUS on estää terrori-isku, vai pitäisikö vähintäänkin edellyttää, että sillä PYSTYTÄÄN estämään terrori-isku?

Olisiko esimerkiksi oikein, että poliisi pidättäisi jonkun Suomen Vastarintaliikeen jäsenen ja alkaisi kiduttaa häntä saadakseen paljastuksia suunnitelluista tulevista tempauksista, koska joku olisi ilmiantanut, että heillä saattaa jotain pahaa taas olla mielessä?

Timo Ala-Harja

Älä viitsi hölöttää soopaa.Suomen vastarintaliike ei tietääkseni ole tehnyt ainuttakaan terrori iskua suomessa eikä euroopassa.Sen sijaan jihadistiystäväsi ovat tehneet niitä lukuisia.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Entä sitten? Vastaatko Kuikan kysymykseen?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kuikallako on jihadistiystäviä? Kidutammeko Ala-Harjaa näiden paljastamiseksi? Ala-Harjalla näyttää olevan asiasta jotain tietoa.

Riittääkö tämän kaltainen päättely kidutuksen hyväksymiseen?

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Kuka tässä hölöttää soopaa? Vastarintaliikkeen jäsen Torniainen jolla on vahva rikollinen tausta on epäiltynä Asema-aukiolla tapahtuneessa kuolemaan johtaneessa pahoinpitelyssä. Etkö tätä tiennyt?

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

En kannata kidutusta, sanoin sen kyllä jo. Mutta ymmärrän sen, että lapset hyväksyisivät näinkin ekstreemin keinon, koska ovat sitä mieltä, että heidän turvallisuudestaan ei kanneta huolta. Ja tämä "ihmisoikeuksien" varjolla.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Oikeuspsykiatrian professori Hakola tapasi sanoa, jotta ihminen on puolikesy suurpeto. Lasten raadollisuutta hyödynsivät poltiittisesti myös bolshevikit, ja Punaiset Khmerit, joten olet todella hyvässä seurassa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Keskivertolapsi ei yhteiskunnallisesta truvallisuudesta tiedä muuta kuin sen, minkä aikuiset heille kertovat, mm. uutisvälityksen kautta.

Heidän omassa elämässään sen sijaan koulukiusaus ja muunlainen toveripiirin turvallisuus on paljon arkisemmin ajankohtainen asia. Saattaa olla, että jos kysyttäisiin, niin neljä kuudesta kannattaisi myös koulukiusaajien kiduttamista.

Sivumennen sanoen en oikein pidä hyvänä, että virallisissa mielipidetiedusteluissa edes kysytään lapsilta kidtuksen hyväksymistä, koska sellainen kysymyksen asettelu implikoi sitä, että myös aikuiset olisivat moista harkitsemassa. Se nakertaa käsitystä oikeusvaltiosta ja saattaa aiheuttaa ahdistusta lapsissa.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Lapset on aika tyhmiä monessa asiassa. Tuskin edes ymmärtävät mitä kidutus tarkoittaa. Se, että aikuiset on yhtä tyhmiä on huolestuttavaa.
Mikä on perussuomalaisten kanta kidutukseen? Onko se ok juttu?
Ainakin asian nostaminen esille kertoo paljon teidän kannastanne asiaan ja siitä, että lapsilla on helppoa tehdä politiikkaa.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Aika erikoista kirjoittelua Hietaselta. Hän ei kannata kidutusta, mutta ymmärtää jos sitä kidutusta tekevät lapset. Järjestävätkö persut lapsille tähän puuhaan koulutusta?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Yksi maailman suosituimmista televisiosarjoista "24" on vuodesta 2001 lähtien ajanut tarmokkaasti terroristien kiduttamisen oikeutusta. Sarjaa ei näköjään pystytä millään lopettamaan, vaikka nyt puhutaankin "legacysta". Sama koskee tietenkin ainakin tusinaa muuta vakoilu- ja poliisisarjaa.

En ota täsmäkantaa siihen, miten televisio ja internet vaikuttavat, mutta voiko kukaan vakavissaan kuvitella, että lasten maailmankuvaan vaikuttaisi jotenkin se, mitä opettaja lukee lakikirjasta?

No, ennenkin lapset ovat useimmissa tapauksissa oppineet myöhemmällä iällä, että tosielämässä harvoin tulee vastaan karjapaimenia ja intiaaneja.

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Toit esille aivan saman asia joka oli itselläni mielessä. Suosittujen tv-sarjojen suhtautuminen kidutukseen on ehkä osasyy tutkimustuloksiin. 20-30 vuotta sitten rikolliset kiduttivat sankareita ja kidutusta pidettiin tuomittavana ja pahana sarjoissa ja elokuvissa. Sankarit eivät kiduttaneet vaan vastustivat tätä. Toista on tänäpäivänä. Supernaturalissa demonien ym. kidutus on normaalia ja suotavaa, Arrow ja 24 jo mainittiinkin. Lisäksi puolustuskyvyttömän lyömistä ei enää pidetä kidutuksena ja esitetään normaalina toimintatapana esimerkiksi kuulustelutilanteessa. Puolustuskyvyttömän lyöminen kuulusteltaessa on yksi yleisemmistä kidutuksen muodoista.

Osasyy on tietenkin elokuvasensuurin ja ikärajojen höllentyminen sekä Suomessa että maailmalla mutta kyllä kidutus esitetään menestyssarjoissa sankarien tekemänä hyvin usein ihan suotavana ja hyviä lopputuloksia antamana.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Olen lukenut kyllä Kärpästen Herran, enkä näe mitään yhtäläisyyttä. Turvallisuuden Euroopassa on parannuttava, tämä oli se pointti!

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Vuonna 1961 meidän korttelin lapset pelkäsivät ydinlaskeumaa. Se oli sikäli järkevää, että Tsar Bomba tosiaan räjäytettiin.

Kovin harva pelkäsi liikennevalottomia risteyksiä Pyynikintorin ympärillä. Moni kuitenkin kuoli ennen kuin ne valot tulivat.

Miten suhtautuisin vanhempiin, jotka nyt pelottelevat lapsiaan puukkoterrorismin uhalla? Kykenisinkö valttämään turpaanlyömisen, jos kuulisin sellaista kadulla?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Miten suhtautuisin vanhempiin, jotka nyt pelottelevat lapsiaan puukkoterrorismin uhalla?"

Puukkoterrorismi on todellisuutta eikä pelkkä uhka. On vähintään kohtuullista vaatia poliitikoilta ja viranomaisilta tekoja tämän terrorismin lopettamiseksi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Sitä kun ei Suomessa ole kolmeensataan vuoteen pystytty lopettamaan. Suunta on kyllä oikea ja puukotuskuolemat ovat vähentyneet.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Terrorismia ei ole Suomessa ollut sitten sotien jälkeen kunnes turvapaikanhankijat saapuivat. Tapahtumia ei tarvinnut suojata betoniporsailla ja kuorma-autoilla peläten jonkun hullun ajavan väkijoukkoon eikä poliisit ole aiemmin kantaneet konepistooleja. Mitä itse epäilet syyksi näihin uusiin käytäntöihin, yritä edes keksiä jotakin?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #16

Minä en rehellisesti sanoen keksi yhtään järkevää syytä poliisin konepistooleihin. Onneksi niitä ei Turussa ollut.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Onko asiaa mitä ei isänmaallisuudella ja turvallisuudella voisi perustella?

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Ei tosiaankaan. Tribalismi ja paranoia myyvat hyvin persujen kannattajakunnassa.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Kyllä nuo myy oikeastaan ihan missä tahansa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ehkä kirjoittaja ei ole ymmärtänyt lukemaansa, linkistä:

Siden er opbakningen til tortur steget. I dag er det 42 procent, der synes det er i orden, mens det var 34 procent for tre år siden.

Käyttäjän TuukkaVirtaperko1 kuva
Tuukka Virtaperko

Voisiko joku tutkia, mitä mieltä lapset olisivat siitä että Tutkimuseettisen neuvottelukunnan jäseniä kidutettaisiin valehtelun vuoksi? Sehän voi aiheuttaa terrorismia jos Tutkimuseettinen neuvottelukunta ei valvo Hyvää tieteellistä käytäntöä. Eiväthän ne köyhät ihmiset siellä köyhissä maissa voi itse tiedettä tehdä.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

On silkkaa sopaa väittää, että maassamme ole ollut aiemmin minkäänlaista terrorismia.
Tässä listaa ja antoisia lukuhetkiä. Miksi persujen kansanedustaja liikkuu noissa
rikollisissa joukoissa murhamiehen "muistoa kunnioittamassa".

https://fi.wikipedia.org/wiki/Jokelan_koulusurmat
9 kuollutta, yksi oli ampuja itse
https://fi.wikipedia.org/wiki/Kauhajoen_koulusurmat
11 kuollutta , yksi oli tekijä itse
http://blogs.helsinki.fi/hylikang/2008/11/10/joukk...
Esillä mm. Myyrmannin kauppakeskus, jossa sai surmansa 6 ihmistä
https://fi.wikipedia.org/wiki/Heikki_Ritavuori
sisäministeri murha 1922
https://fi.wikipedia.org/wiki/Nikolai_Bobrikov
Murhaajana Eugen Schauman
Tässä näin aluksi Suomessa tehdyistä murhista. Erikoista on se, että murhamies Eugen Schaumanin haudalla poseerasi persujen kansanedustaja Olli Immonen uusnatsi porukoiden kanssa. Mukana oli myöhemmin Asema-aukiolla yhtä miestä päähän potkaissut taparikollinen.
https://yle.fi/uutiset/3-8083082
http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000002921345.html
http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000002921571.html
HS:n tietojen mukaan poliisi epäilee törkeästä kuolemantuottamuksesta Suomen vastarintaliikkeen vuonna 1990 syntynyttä aktiivijäsentä Jesse Eppu Oskari Torniaista.
Hietanen huutaa jo avuksi alaikäisiä lapsia. Vastarintaliikkeeseenkö Torniaisen apulaisiksi ja oppilaiksi?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ei tuossa terrorismia ollut kuin korkeintaan Ritavuoren ja Bobrikovin murhat jos nekään. Näinhän sanoin, Suomessa ei ole terrorismia ollut sitten sotien jälkeen paitsi tätä Turun terrori-isku.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Vai niin, että Makkonen pesee murhamiesten paitoja puhtaaksi! Kyllä nuo koulusurmat ja Muurmannin tragedia täyttävät terrorismin tuntomerkit. Kukin murhamies tappoi itsensä. Sen sijaan kun suutari Erik Mättön ja kunnallismies (sd) Onni Happonen 30-luvulla murhattiin, niin ensimmäisen murhan tehnyt Pentti Kosola, Vihtorin poika sai vain muodollisen tuomion.
Happosen murhaajaksi ostettiin paikallinen työmies. Näin kädet pestiin. Terrorismista tuolloin oli kyse
Sellon ostoskeskuksessa joulukuussa 2009 Kosovon albaani tappoi 5 ihmistä ja lopuksi vielä itsenä. Täyttä terrorismia tuo oli.
Kyllä täytyy olla ymmärtäväinen asenne jos näitä mainitsemiani tekoja ei pidetä terrorismina. Jos ihminen kuolee rikolliseen tekoon, niin onko "pelkkä" murha lievempi teko kuin terroriteko? Pitääkö meidän olla ymmärtäväisiä?
Imatran kolmoissurma viime joulukuussa oli myös silkkaa terrorismia!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #29

Veikkaan, että Makkonen myöntää erehtyneensä ja tunnustaa tuon Kosovon albaanin teon terrorismiksi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #41

Muistaakseni tuossa Sellon tapauksessa kyse ei ollut jihadistien tai muidenkaan terrorismista vaan mielenterveydestä ja muitakin henkilökohtaisia ongelmia. Saatan muistaa väärinkin.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #29

Minun kirjoitusohjelmassani on jokin merkillinen vika, mutta en ole ainoa joka tästä Wordista on valittanut!
Nyt tämä virhe johon en itse ole syyllistynyt:
"Kyllä nuo koulusurmat ja Muurmannin tragedia täyttävät terrorismin tuntomerkit."
Nyt vasta huomasin tuon Muurmannin, mutta sitä ei enää pääse korjaamaan. Nyt lisäsin ohjelman sanakirjaan sanan Myyrmanni. Toivotaan, että tuollaiset virheet enää toistu.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Islamilainen ihmisoikeus perustuu sharia-lakiin? Tuo vaatisi jonkin verran aukaisemista. Minusta näyttää siltä, että monet muslimit ovat paenneet sieltä, missä sharia-lain mukaista ihmisoikeutta on pyritty ottamaan käyttöön.

Eli voitaneen sanoa, etteivät ihan kaikki muslimit halua sharia-lakia eikä ylipäätään Koraaniin perustuvaa lainsäädäntöä käyttöön.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kun puhutaan shariasta, niin on syytä erottaa toisistaan "sharialaki" ja "shariaoikeudenkäynti" tai "tuomioistuin".

Sharialaki ei nimittäin ole universaalinen muslimimaissa noudatettu kokoelma yksiselitteisiä pykäliä, joissa on määritelty rangaistuksia erilaisista rikoksista, vaan sillä tarkoitetaan islamin uskoon pohjautuvaa lainsäädäntöä ja oikeuskäytäntöä yleisesti.

Varsinaiset lakipykälät vaihtelevat maittain suuresti ja osittain ne ovat jossain paikoin saaneet hvyinkin eruooppalaista vaikutusta.

Euroopassa toimivat muslimiyhteisöjen shariatuomioistuimet sen sijaan noudattavat paikallisen lainsäädännön raameja tuomioita julistaessaan. Siksi esimerkiksi Kimmo Sasin ehdotus vapaaehtoisten shariatuomioistuimien käyttöönotosta Suomessa muslimiyhteisöjen sisällä ei välttämättä ollut niin absurdi asia kuin ensikuulemalta joidenkin korvissa se on saattanut kuulostaa.

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

En ihan täysin ymmärtänyt blogistin pointtia. Onko se ongelma että lapset hyväksyvät kidutuksen vai lasten kokema terrorismin pelko.

Kidutus on yksi julmimmista ihmisoikeusloukkauksista jota ihmiseen voidaan kohdistaa. Sitä ei pidä sallia missään olosuhteissa, edes terroristia joka on asettanut räjähteen ei saa kiduttaa. Kidutus ja puolustuskyvyttömään "uhriin" kohdistuva väkivalta on rikollisjärjestöjen, sotarikollisten ja "ihmishirviöiden" työkalu ja hupiväline, ei ihmisoikeusvaltion viranomaisten työväline. Ihmisen tai valtion joka hyväksyy kidutuksen missään muodossa on turha edes luulla puolustavansa tai kannattavansa ihmisoikeuksia. Kuolemanrangaistus on joissain olosuhteissa ehkä hyväksyttävissä (mutta ei Suomen oloissa) mutta kidutusta ei voi hyväksyä milloinkaan. Länsimaisen demokratian puolesta kiduttava ei eroa millään lailla ISIS:ksen nimessä kiduttavasta.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

"Kuolemanrangaistus on joissain olosuhteissa ehkä hyväksyttävissä (mutta ei Suomen oloissa) mutta kidutusta ei voi hyväksyä milloinkaan." Minä en hyväksy kuolemanrangaistusta. Tässä asiassa Kiina on ilmeisesti johtava teloittaja. Onko USA:n jotkut osavaltiot hyviä kakkosia? Venäjän käytännöt vaihtelevat. Uskon, että siellä tätä kuitenkin tapahtuu.

"Länsimaisen demokratian puolesta kiduttava ei eroa millään lailla ISIS:ksen nimessä kiduttavasta." Tästä olemme samaa mieltä!

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Tarkennan vähän tuota joissain olosuhteissa.

Länsimaisessa yhteiskunnassa en hyväksy kuolemanrangaistusta koska meillä on vankilajärjestelmä joka pystyy takaamaan inhimilliset olosuhteet vankeustuomion suorittamisella. Näillä joillain olosuhteilla tarkoitin lähinnä äärimmäisiä olosuhteita ja yhteiskuntajärjestelmiä joilla ei ole kunnon vankiloita ja mitään muuta mahdollisuutta järjellisen ja inhimillisen tuomion järjestämiseksi sodan, yhteiskunnan täydellisen romahduksen tai muiden syiden vuoksi ja kuitenkin jonkinlainen tuomio pitää laittaa toteen.

Näen lähinnä välittömän kuolemanrangaistuksen pakolliseksi vaihtoehdoksi tilanteelle jossa vankilatuomio on epäinhimillisten olosuhteiden vuoksi vain pidennetty "teloitus". Esimerkiksi ilman terveydenhoitoa sulkeminen saastaiseen 2m2 koppiin ilman ulkoilua jossa kuolema seuraa kuukausien tai vuosien viiveella epäinhimillisten olosuhteiden vuoksi. Hyväksyn kuolemanrangaistuksen silloin kun järjellistä ja tekoon suhteutettua rangaistusta ei voida mitenkään muuten järjestää ja se on ainoa inhimillinen vaihtoehto. Jossain Afrikassa ja lähi-idän alueilla olosuhteet voivat mahdollisesti edellyttää näin julmaa ja äärimmäistä menettelyä.

Yhdysvaltojen, Kiinan, Japanin tai Venäjän olosuhteissa en hyväksy kuolemanrangaistusta vaihtoehtona. Tosin Japanilainen kuolemanselli taitaa olla kuolemaakin pahempi rangaistus ahtauden ja olosuhteiden vuoksi.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Venäjällä ei ole ollut kuolemanrangaistusta Euroopan neuvoston jäsenyyden aikana, tietenkään. Ainoana Euroopan maana ihmisoikeussopimukseen ei kuulu Valko-Venäjä.

Hämärän Donbassin venäläisjohto on tiettävästi teloittanut ihmisiä Neuvostoliiton perustuslakiin (!) turvautuen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Venäjällä ei ole kuolemanrangaistusta laissa, mutta sitä toteutetaan kuitenkin poliittisiin vastustajiin ja journalisteihin. Oikeusjärjestelmän mukaisesti täytyy vain sitten pitää oikeudenkäynti, jossa syyllisiksi löytyvät tshetsheniterroristit. Kun heidät vangitaan, niin aina on lyöty kaksi käpästä yhdellä iskulla.

Eero Mattila

Väärinymmärtäjien kerho kokoontuu jälleen:
- Äkkiseltään voisi kuvitella, ettei kaikilla kommentoijilla ole lääkitys kohdallaan. Miten tällaiseen ryhmähurmokseen voi päästä blokistin esille tuomasta Ihmisoikeuksien Instituutin ja UNICEFin teettämästä tutkimuksesta 12-16 vuotiailla tanskalaisilla lapsilla??

- Täällä on toinen bloki jossa ihmetellään Persujen väärinymmärtäjiä. Tällä palstalla väärinymmärtäjät lienevät punavihreitä. Isot miehet hölmöilee oikein joukolla, voi voi etten vaan minäkin kimmastuisi;-)

Tietenkin tällä vouhkaamisella sivuutettiin tutkimuksen pääviesti:
"Lapsista neljä kuudesta (65%) sallisi terroristien kidutuksen, jos tarkoituksena on estää terrori-isku."

Tätä kannattaisi Suomessa asustavien yli-ikäisten pioneerien miettiä. 10 vuoden päästä nämä lapset ovat Tanskassa vallassa eikä teillä ole enää kovin kauaa aikaa räyhätä tyhjää. Vielä olisi mahdollisuus lunastaa nuorten luottamus, tähän nykymeininkiin ei LUOTETA...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Tietenkin tällä vouhkaamisella sivuutettiin tutkimuksen pääviesti:
"Lapsista neljä kuudesta (65%) sallisi terroristien kidutuksen, jos tarkoituksena on estää terrori-isku."

Pääviestinä mainitsemasi neljä kuudesta oli vahvasti liioiteltu, blogin linkissähän lukee:

Siden er opbakningen til tortur steget. I dag er det 42 procent, der synes det er i orden, mens det var 34 procent for tre år siden.

- Arvelin (#19) että kirjoittaja ei ollut ymmärtänyt lukemaansa, mutta onhan sekin mahdollisuus että on lukenut sen jostain muualta ja nyt levitetään tahallisesti tai tahattomasti vääristeltyä tutkimustulosta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"10 vuoden päästä nämä lapset ovat Tanskassa vallassa eikä teillä ole enää kovin kauaa aikaa räyhätä tyhjää."

Siis kymmenen vuoden kuluttua osa äänestysikäisistä on niitä, joista nyt lapsina noin NELJÄ KYMMENESTÄ on ilmoittanut hyväksyvänsä kidutuksen terroristeja kohtaan, kun sitä heiltä varta vasten on kysytty. Ei taida paljon painaa vaakakupissa kaikkien äänestäjien kohdalla silloinkaan, semminkin kun koko asia ei välttämättä ole niille vastaajille ollut oma-alotteinen kiihkoaihe alunperinkään.

Kun lisäksi ottaa huomioon, että he ehtivät vielä oman elämänsä pituuteen nähden kosolti kypsyä ennen täysi-ikäisyyttä, niin tuo 40%kin tulee vähenemään. On olemassa syy sille, että äänestysoikeudella on ikärajansa.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Tarkoitit varmaankin oman lääkityksesi ongelmia?
Voinet kertoa, että missä esim. minä olen ymmärtänyt väärin? Yksikään julkipersu ei näin ole väittänyt.
Lasten "asiantuntemuksella" en laske painoa. Mistä me tiedämme keitä nuo 12-16 vuotiaat ovat? Ottavatko nyt jotkut persut lapset poliittiseksi linjanvetäjiksi? Taitaa Halla-aho pudota kyydistä!

Eero Mattila

Hietanen viittaa tutkimustulokseen. Sinä kohdistat vihasi Hietasen henkilöön kuin pieni lapsi.

"Aika erikoista kirjoittelua Hietaselta. Hän ei kannata kidutusta, mutta ymmärtää jos sitä kidutusta tekevät lapset. Järjestävätkö persut lapsille tähän puuhaan koulutusta?"

Täysipäinen ei kirjoittaisi yllä mainittua.

- Jos lääkityksesi olisi kohdallaan, sinä huolestuisit tanskalaislasten asenteista (tutkituista 65 % hyväksyy terroristien kidutuksen). Lasten asenteista ei voi syyttää lapsia, vaan ideologisia aikuisia, jotka kuvittelevat selittävänsä pois kaduilla, kouluissa ja tiedotusvälineistä tihkuvat tapahtumat...

Kirjoittamasi perusteella sinulle on turha mitään selittää kun et kuitenkaan ymmärrä. Toivon mukaan joku muu lukija ymmärtää, että aikuiset ovat vastuussa lastensa unista ja haaveista... nyt olisi jo korkea aika herätä ja ottaa pää pois p..tä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"- Jos lääkityksesi olisi kohdallaan, sinä huolestuisit tanskalaislasten asenteista (tutkituista 65 % hyväksyy terroristien kidutuksen)."

Tässä vielä blogistin linkkaama artikkeli, josta jakoi väärää tietoa eikä ole korjannut.

Otannan (1055 12-16 vuotiasta koululaista) tulos oli 42 %, ei 65 %.

https://www.bt.dk/danmark/flere-boern-mener-tortur...

Edit:

"Lasten asenteista ei voi syyttää lapsia, vaan ideologisia aikuisia, jotka kuvittelevat selittävänsä pois kaduilla, kouluissa ja tiedotusvälineistä tihkuvat tapahtumat..."

- Det skal sammenholdes med, at halvdelen af de danske børn og unge ikke kan nævne en eneste menneskerettighed, når de bliver spurgt om, hvilke menneskerettigheder de kan komme i tanke om.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

"Aika erikoista kirjoittelua Hietaselta. Hän ei kannata kidutusta, mutta ymmärtää jos sitä kidutusta tekevät lapset. Järjestävätkö persut lapsille tähän puuhaan koulutusta?" Näin kirjoitin ja miksi?
Kaija Hietasen blokin otsikointi on "Lapset kannattavat terroristien kidutusta".
Eero Mattila on menettänyt harkintakykynsä kokonaan. Hän ei ilmeisesti kirjoituksen myöhäiseen aikaan 11.9.2017 23:56 viitaten ole jaksanut lukea mitä itse kukin on kirjoittanut.
Kiitän Seija Nylundia, että hän jaksoi kaivaa esille ketjun aloittaneen virheen jota Mattila innolla mainostaa.

"Tässä vielä blogistin linkkaama artikkeli, josta jakoi väärää tietoa eikä ole korjannut.
Otannan (1055 12-16 vuotiasta koululaista) tulos oli 42 %, ei 65 %."

Kiitos Seija perustavaa laatua olleen virheen korjaamisesta. Epäilen, että jotkut saattavat pahoittaa mielensä kun ovat joutuneet valeesta kiinni. Voi olla myös sisälukutaidon ongelma!

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Kidutus on huono tapa hankkia tietoa, koska kidutettava tulee sanomaan mitä haluaa joko pelastaakseen henkensä taikka ärsyttääkseen kuulustelijoita. Kaikkeen hänen antamaansa tietoon tulee suhtautua hyvin epäillen.

Historian kenties paras sotavankien kuulustelija oli luultavasti toisessa maailmansodassa Luftwaffen Hanns Schraff, joka pyrki esiintymään vangituille liittoutuneiden lentäjille heidän puolustajanaan. Hänen kuulustelutekniikkoihinsa kannattaa kiinnittää huomiota, koska hän hankkia arvokasta tietoa käyttämättä kidutusta:

https://en.wikipedia.org/wiki/Hanns_Scharff#Technique

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset