hietanenkaija

Ruotsin identiteettikriisi ja Malmö

Ruotsi on selvästi identiteettikriisissä. Maa on ollut esimerkillinen siitä, miten humanismi pitää toteuttaa yhteiskunnassa, ja on ottanut maahan ennätyksellisen paljon pakolaisia ja siirtolaisia, ja on ollut ylpeä siitä - ehkä vähän ylimielinenkin, joku voisi sanoa. Maa on kuitenkin suurissa vaikeuksissa siirtolaisten ja pakolaisten kanssa, joita ei saada integroitua millään hyvällä, ja rikollisuus on kasvanut ennnennäkemättömiin lukemiin.  Poliittisesti on silloin tällöin jo myönnetty, että vaikeuksia on, mutta ideologisesti Ruotsi junnaa paikoillaan.  Media vihaa Ruotsidemokraatteja ja puolustaa vallitsevaa  politiikkaa, ja uutisissa vähätellään ongelmia ja vältetään tekemästä ilmeisiä johtopäätöksiä. - Viimeisessä mielipidetiedustelussa käy kuitenkin ilmi mitä kansa ajattelee.  Kansan huolena on päällimmäisenä laki ja turvallisuus ja maahanmuuttoon liittyvät ongelmat, sekä sairaanhoito.  Tämä tarkoittaa myös sitä, että pakolaisten maahanmuuttoa suosiva ajattelutapa on vihdoin muuttumassa ja ymmärrettävästikin: todellisuus ei vastaakaan unelmia. Asia josta ei voi pitää kiinni on syytä muuttaa sellaiseksi, että se toimii. Monikultturisuus ei sitä tee, ja ruotsalainen identiteetti on suurissa ongelmissa.

Malmö on ollut kauan esimerkkinä siitä mitä monikulttuurisuus voi maalle tarjota. Kaupungissa on jengimurhia, tappoja, lyhyessä ajassa 4 ratkaisematonta joukkoraiskausta (tuntomerkkejä ei saa tietenkään  julkistaa, tutkinta jatkuu !), poliiseja vastaan hyökätään jatkuvasti, myös poliisiasema on ollut räjäytyksen kohteena. Ministeri sanoi silloin, että koko yhteiskunta on hyökkäyksen kohteena. Mitä on tehty? Ei mitään.  Viime yönä 14-vuotias tyttö pidätettiin kun hän vandalisoi poliisiautoa 1:n aikaan yöllä poliisin ollessa hälytystehtävissä kerrostalossa sisällä.  Poliisiviha on suurta, huumeidenmyynti on suurta ja reviireistä taistellaan.  Miksi ihmiset eivät voi elää rauhassa? Etenkin monikulttuurisuudessa, se ei vain toimi niin.  Malmöstä on siis tulossa tai tullut esimerkki, miten asioita ei tule hoitaa, ja mikä ei toimi. Herätkää siellä Ruotsissa, minkälaisessa kuplassa oikein elätte? 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (35 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Ruotsalaiset eivät ole halunneet sopeutua muutokseen. Se on ongelman ydin. He haikailevat menneisyyden Svea-mammaa. Se meni jo. Nyt on uudet kuviot ja EU tietää paremmin mikä on ruotsalaisille hyväksi.

Puolityhjään maahan mahtuu hyvin 10-30 miljoonaa muuttajaa. Ei muuta kuin heille asuntoja ja lastenvaunuja tuottamaan.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Ruotsin ongelma, yllätykseksi, juuri se että maa on elänyt yli 200 vuotta ilman sotia. Siitä heille kaikki kunnia.
Ongelma siitä tulee kun ruotsalainen ajattelee että kaikki muutkin toimivat niin kuin he, sekä yksilötasolla että yhteiskuntana. Muut valtiot ovat vain köyhempiä, jos niillä olisi riittävästi rahaa niin nekin toimisivat demkraattisesti ja huomioisi at kaikki ihmis- ym. -oikeudet.
Vaan kun maailma ei ole sellainen. Maailmaa ohjaa ja hallitsee sekä rahan- että vallanhimo.

Tästä he saavat maksaa katkerasti, maksun aika ei ole vielä edes alkanut.

Väinö Hirvelä

Jep! Kosko kolonialismi, koska orjuus niin kyllä valkoinen mies nyt voi orjatyöllä tummien sossuralllin ja kranaatit maksaa ainakin seuraavat 150v. Katotaan sitten asiaa uudestaan tosin tuskin silloin enää sananvapautta on kun meno jatkuu.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Ruotsin nykyiset ongelmat ovat varsin mitättömiä sen tuleviin ongelmiin verrattuna. Ruotsin kassa, luottokelpoisuus, poliittinen järjestelmä ja yhteiskuntamalli eivät voi mitenkään selvitä keskipitkällä aikavälillä.

Katsokaa länteen, yli pohjoisen Itämeren, mikäli mielitte suuria säälintunteita sieluunne!

Ilkka Huotari

Tuleeko joku kohta kieltämään Ruotsin ongelmat ja sanomaan, että niistä puhuminen on vain pelottelua?

http://outimara.puheenvuoro.uusisuomi.fi/248332-mi...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Se voin olla vaikka minä, Ruotsissa aikanaan vuoden asunut. Ruotsissa ei ole maailman mitassa ongelmia nimeksikään, mitä nyt joku Trump levittää heistä valheita julkisuudessa.

Pelottelua tämäkin blogi todella on, se on tänä päivänä muotia. Jotenkin käsitän sen, jos sillä tekee leipänsä, mutta muuten se on mielestäni käsittämätöntä ajanhukkaa. Vaikka joku tietämätön pelästyisikin, niin kuka tästä hyötyy?

Ilkka Huotari
Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #11

Kaikkeen tottuu, sanoi sekin kaverin kaveri, joka otti aina aseen mukaan, kun meni pissattamaan koiraa Kolumbiassa.

Ei auta pelätä. Silloin kyllä vähän tökkäsi, kun Juha Valjakkala (Fouganthine) söi viereisessä pöydässä Kampin McDonald´sissa. Ruotsin rikollisuus on aika lailla suomalaista perua.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #14

Minulla oli aikoinaan hollantilainen kollega, joka oli ollut työssä Kolumbiassa parisen vuotta. Olivat joutuneet perheen kanssa sitten muuttamaan vaimon painostuksesta ennen aikojaan takaisin, kun olivat kyllästyneet siihen, ettei lapsia voinut lähettää kouluun ilman henkivartijoita, jotka myös seurasivat vaimoa kauppaostoksille.

Hän kertoi kyllä itse lenkkeilleensä työpäivän jälkeen yksin iltaisin, mutta siten, että jaloissa oli ihomyötäiset taskuttomat leggingstyyppiset housut ja ylävartaloa peittamässä kireä T-paita. Kun kelloja tai korujakaan ei ollut mukana, niin jokainen huomasi jo kaukaa, ettei hänellä ollut mitään ryöstettävää. Sikäläisessä kulttuurissa tuollainen keino toimii. Suomessa voisi saada turpaansa muuten vaan, ihan huvikseen.

Käyttäjän UffeNordstrm kuva
Uffe Nordström

Juurikin näin. Minun isoisäni kävi Tukholmassa 1900 luvun alussa ja kertoi että oli hyvinkin rahallinen paikka.
Tänäpäivänä kun Ruotsissa raiskataan n. 6000 kertaa vuodessa, poltetaan n. 8-10.000 autoa vuodessa, viikottain poltetaan joku koulu, päiväkoti tai kirkko, eläimiä katoaa maatiloilta miltei päivittäin, käsikranaattiiskuja viikottain, poliisi joutuu suojaamaan pelastuslaitoksien tehtäviä päivittäin ja Tukholmassa ei viime vuonna ammuskeltu toista ihmistä kohti kun vaatimattomat 92 kertaa josta 13 kuoli. Juu, kyllä näin on aina Ruotsissa ollut. Se Pelle ja Kalle!
Ei kai näistä tarvitse kenenkään pelästyä. Poliisivoimat vain vitsillä ovat suositelleet monessa kaupungissa että varsinkin naisten ei pitäisi pimeän tullen liikkua ulkona yksin. Tätä listaa voisi jatkaa vielä vaikka....

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

"Herätkää siellä Ruotsissa, minkälaisessa kuplassa oikein elätte?"

Mitä herääminen auttaa? Jos herää ja huomaa todellisuuden olevan painajaista, jota ei voi lopettaa, niin eikö ole parempi pysyä unessa?

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Ruotsi ei selviä nykyongelmistaan enää edes rahalla. Ja kuvaavaa koko
näkyvissä olevalle ongelmalle on, että islam ei ole vieläkään ongelma.

Kyseinen poliittisesti rakennettu ajatus-ja ideologiamalli ja toissi-
jaisesti uskonto on julkisessa keskustelussa tabu ja suojattu arvoste-
lulta ja kritiikiltä. Vain "hulluksi" leimattu Donald Trump on jyrkästi
ja alatyylisestikin arvostellut ko. rauhanuskontoa ja sen "saavutuksia"
mm. EU-maissa, suoraan Ruotsissakin. Kyseisten moniosaajien tausta pyri-
tään viimeiseen asti salaamaan ja vaietaan - rikoksentekijöiden oikeus-
turvan nimissä ja maailman pehmoimmat pohjoismaiset oikeusjärjestelmät
lähinnä ivaavat rikoksen uhreja, niin Ruotsissa kuin täällä Suomessakin.

Ennen 2015 alkanutta suurta pakolais-ja turvapaikkahärdelliä Washington
Post uutisoi Ranskasta: " Ranskan väestöstä on 12 % muslimeja ja Ranskan
vankiloissa on 68 - 70 000 vankia, joista muslimien osuus on noin 70 % !
Myös Hollannissa ja Belgiassa muslimien osuus vankien määrästä oli monin-
kertainen kantaväestöön suhteutettuna. Tilastot eivät ole missään mielessä
parantuneet 2015 jälkeen. Väkivaltaaan, naisiin ja lapsiin kohdistuneiden
seksuaalirikoksien tekijöinä Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan alueelta tulevat
ovat kaikkien EU-maiden tilastoissa yliedustettuina, suhteessa kantaväkeen.

Onko Yle tai Hesari tai Juha Sipilän hallitus kertonut em. ongelmista tai
pitäisikö siis kaikkien veronmaksajien vain pureskella nöyrästi se pakko-
pulla, mikä tästä maailman halaamisesta on "omille lapsille" koitunut ?

Juha Sipilän sanoin "opiskelkaa islamia" !

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Ruotsillahan menee hienosti, Suomi elää velaksi. Normaalia länsimaista elämänmenoa.

Käyttäjän UffeNordstrm kuva
Uffe Nordström

Jaa, meinaatko että Ruotsi ei elä velaksi?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Ruotsillahan menee hienosti"

Suljetaan silmät ja kielletään ongelmat, sillähän asiat hoituu.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Mordfrekvens är ett mått på antalet fall av dödligt våld per 100 000 invånare. i Sverige som helhet brukar det ligga kring 1. 2014 var den 0,9. 2015 lite högre. År 2016 hade Malmö en mordfrekvens på 3,4 vilket kan jämföras med Köpenhamns 1,1 år 2012 eller Tallinns 5,5 samma år (Estland som helhet hade 3,1 år 2014 medan Finland som helhet hade 1,6 samma år)."

Ruotsissa tehdään siis henkirikoksia noin yksi 100.000 asukasta kohden, Suomessa yli puolitoistakertainen määrä. Malmö on tässä suhteessa "kunnostautunut" kolminkertaisella frekvenssillään, mutta Tallinna on paljon vaarallisempi. Ja miltei ilman mamuja konsanaan.

"Det mesta tyder dock på att svenska städer har högre mordfrekvens än andra större nordiska städer men att Sverige som land inte har högre mordfrekvens. Däremot har Finland som land högre mordfrekvens än de andra nordiska länderna."

Suomen hirmuisuutta kauhistellaan Ruotsissa yleisesti.

http://blog.zaramis.se/2017/02/20/mordfrekvensen-i...

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Isävainaa, kaukopartiomies, vastavakoilija ja poliisi tapasi sanoa, jotta Suomen kansa on raakaa kansaa.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Tallinnassa on paljon poroja.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Linkkaamassani artikkelissa lisäksi huomautetaan, että kun henkiroksia tapahtuu vähän, niin tuollaisen tunnusluvun vaihteluväli saattaa näyttää suurelta vuodesta toiseen.

Joka tapauksessa noista tuoreimmistakin luvuista voidaan havaita, että Viro on kokonaisuudessaan yhtä vaarallinen paikka kuin Malmö, ja Tallinna siellä miltei kaksi kertaa vaarallisempi. Siitä ei jostain syystä paljon blogeja kirjoitella. Ilmeisesti siksi, ettei Viro ole ottanut näitä "perusmamuja". Niitä aiempiahan siellä kyllä riittää - idästä päin tulleita.

Ilkka Huotari

Ruotsin ongelmista/rikollisuudesta kärsivät kai enimmäkseen virkavalta/viranomaiset/yhteiskuntaa ylläpitävät tahot, kuten poliisi ja palokunta. (Ja myös rikolliset itse.)

Crime Comparison Between Helsinki and Malmo

https://www.numbeo.com/crime/compare_cities.jsp?co...

Crime Comparison Between Tallinn and Malmo

https://www.numbeo.com/crime/compare_cities.jsp?co...

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Tyypillinen suomalainen henkirikos taitaa olla sellainen, että Repa ja Pera riitaantuvat kossupullon lopusta, ja Repa pistää Peran hengiltä.

Jos ei nyt satu kuulumaan Repan ja Peran ryyppyporukkaan, ei siitä tarvitse olla kovin huolissaan. Se, että joku setvii välejään julkisilla paikoilla ampuma-aseiden ja käsikranaattien kanssa on näin sivullisen näkökulmasta hitusen huolestuttavampaa. Meillä sen tyyppiset jutut ovat nekin olleet suurimmaksi osaksi "seurueiden" sisäisiä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Repasta ja Perasta varoitellaan amerikkalaisille matkustusohjeissa:

"visitors who observe visibly intoxicated individuals are advised to avoid direct contact so as to minimize the possibility of an incident. Alcohol contributes to criminal activity."

https://www.osac.gov/pages/ContentReportDetails.as...

Tuommoinenkin löytyi:

"Finland is EU’s second most violent country for women"

https://yle.fi/uutiset/osasto/news/finland_is_eus_...

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Suomi on satunnaisen matkailijan kannalta maailman turvallisin maa. Ainakin melkein. Ainakin jos malttaa pysyä selvin päin ja erossa ryyppyporukoista. Sellaisia henkirikoksia, joissa tekijä ja uhri eivät ole ennestään tunteneet toisiaan, on suunnilleen 15 % kaikista. Suunnilleen sama osuus pätee tapauksiin, joissa molemmat ovat olleet selvin päin.

Suurin todennäköisyys henkirikoksen uhriksi päätymiseen on työttömällä alkoholisoituneella yksin elävällä nelikymppisellä romanimiehellä joka on ryyppäämässä kotonaan tai kaverien luona.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Kuten tulikin jo todistettua Ruotsissa on kaikki hyvin koska Kolumbiassa on huonommin :)

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Niinpä. Ainahan jollain muulla menee vielä huonommin. Sillä on hyvä lohduttautua, mutta se ei juurikaan auta kranaatteihin, pistohaavoihin, eikä kaulankatkaisuun.

https://www.kansalainen.fi/itavaltalainen-tutkimus...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ruotsi ja persut = uusi rakkaussuhde.

Kotimaan politiikkaa ei persuja kiinnosta, mutta se, että Ruotsissa jotain tapahtuu, saa kaikki persut varpailleen.

Ihmekkö tuo, että kannatus laskee, kun kansalaisia oikeasti kiinnostavat asiat jäävät taka-allalle.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Aftonbladetissa oli tänään uutinen: Tämä on turvallisin paikka Malmössä. Otsikko kertoo kaiken.

Ilkka Huotari

Katsoin Aftonbladetin otsikoita, kovasti oli turvallisuuteen (= turvattomuuteen) liittyviä.

Esim.

Flyttade till tryggheten – granat exploderade
eli
Moved to feel safe - then the grenade banged at the neighbors

"The shooting and crime in the suburbs now reach the richest areas of the cities."

Sellaista. Kaikki hyvin, sanovat täällä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Laitetaan nyt linkki siihen, niin kenenkään ei tarvitse etsiä.
Artikkelista käy ilmi mielenkiintoisia asioita. Rosengårdin naapurikaupunginosan asukki kehuu asuinympäristöään ja myös siellä elelevien maahanmuuttajien ystävllisyyttä.

Malmön kaupungin kokonaistyöttömyysaste näyttää olevan peräti 5,6% j.n.e.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/213vBl/en-del...

Ilkka Huotari

"asukki kehuu asuinympäristöään"

Eli niin kauan, kun löytyy yksi tyytyväinen, kaikki on hyvin :)

(Lehteen voi kirjoittaa, että trivs jättebra.)

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Haluaisin vielä kommentoida sitä Ruotsin mediaa. Uutisia tai niiden merkityksiä ei juuri pohdita lainkaan ikäänkuin ne haluttaisiin kätkeä ihmisiltä? Kaikkea hömppää kyllä löytyy pilvin pimein, mutta jos viitsit lukea kaikki otsikot, ehkä sieltä jokin yhteiskunnallisesti merkittäväkin asia lopulta löytyy. Johtopäätökset pitää tietysti vetää itse, ja sitten olla hiljaa niistä kun eletään vaikenemisen kulttuurissa...Vaaleissa voi sitten puhua.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Yle alkaa kyllä muistuttaa aika paljon Ruotsin mediaa: Rentoa ajanvietettä! Ikäänkuin tärkein asia medialla olisi se että ihmiset saadaan unohtamaan sen mitä maailmalla todella tapahtuu, ts. faktat.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Se "turvallisin paikka Malmössä" on Victoria Park. Asuma-alue on muurien ympäröimä, turvassa kaikelta rikollisuudelta. Paikka on ensimmäinen "gate-community" Ruotsissa.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Malmön uusi poliisiasema on vahvasti aidattu bunkkeri, jotta se säilyy turvassa.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Ruotsi on jo saavuttanut "shit-hole " -maa statuksen. Onnittelut sveduille!

Toimituksen poiminnat