hietanenkaija

Journalismin pohjanoteeraus

Mtv3:n Huhtasaaren vaalitentti oli kyllä journalismia kehnoimmillaan. Haastattelijat puhuivat päälle koko ajan keskeytellen vastauksia, ja kertoivat omia mielipiteitään aivan avoimesti. Huhtasaari kesti hyvin kyllä ammattitaidottomankin grillauksen, sillä ammattitaidoton haastattelu oli ihan millä mittapuulla tahansa, eikä journalismin etiikasta ollut tietoakaan.  Epäilen että haastattelijoilla (Vesa Kallionpää ja Antonia Berg) ei ole mitään journalistista koulutusta eikä ilmeisesti mitään halua oppia sitä.  Mietin jo, oliko kyseessä  "pilahaastattelu", niin surrealistiselta se tuntui? Mtv:n journalismi teki tässä pohjakosketuksen, eikä tässä puolueiden tasa-arvosta ollut tietoakaan.  Tällainen ammattitaidoton  ja täysin epäasiallinen haastattelu tosin todennäköisesti vain lisää Huhtasaaren suosiota - ja hyvä niin. Huhtasaari ja hänen politiikkansa ansaitsevat sen. Typeryydellä ja kieroudella ei pitäisi olla mitään sijaa laatujournalismissa.  Tämä  oli  vain ilmeinen yritys mustamaalata Huhtasaari ja harrastaa mielipiteenmuokkausta.  Kehno yritys, ja vei viimeisetkin uskottavuuden rippeet Mtv 3:n journalismilta. Berg ja Kallionpää saatetaan siirtää ehkä "toisiin tehtäviin"? 

Tästä voi katsoa:https:// jos et ole nähnyt. Oliko tämä "piilokamera"? Parodia haastattelusta, laitettu väärälle paikalle vahingossa?

Sielu ei edes siedä toistaa typeriä asioita mitä "toimittajat" sanoivat, katsokaa ja päätelkää itse.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (41 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Katsoin tuon ja ihmettelin, miksi Huhtasaari puhui pariinkin kertaan "niistä" viitatessaan turvapaikanhakijoihin. Kysymys ei ole eläimistä!

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Minäkin puhun, se on hyvä tyyppi, tai ne ovat hyviä tyyppejä.
Vaihtoehtoisesti saatan puhua, hän on täysi paska, taika he ovat täysiä paskoja.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

"Se" ja "ne" ovat hyviä pronomineja ihmisistä. "Hän" ja "he" ovat ihan epäluonnollisia.

Kirjakielimäisiä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund Vastaus kommenttiin #31

Eläimistä käytetään "Se" ja "ne" ihmisistä "Hän" ja "He" tämä on opettu kaikile suomalaisile jotka kansa-tai peruskoulun on käynyt.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #33
Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #34

Miksi Suomen tasavallan presidentiltä ei voisi edellyttää kykyä puhua kirjakieltä?

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #37

Kirjakieli on byrokraattien tuotos. Mitä aidompi presidentti, sitä luonnollisempaa kieltä hän käyttää. Ei siis varsinkaan kirjakieltä. Ellei halua sitten viestittää, että ei oikeasti aja kansalaisten etua.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #39

No ei!

Jos ehdokas huastaisi savvoo, niin hän leimautuisi savolaisten ehdokkaaksi, jos peräphjalaista murretta, niin hän olisi Lapin miehen ehdokas.

Kirjakieli on ainoa korrekti tapa ilmaista itseään Suomen tasavallan presidenttinä silloin, kun asiasta keskustellaan.

Toki Turun murre paistoi ajoittain hyvinkin selvästi Koiviston puheesta, mutta ei hän virallisissa yhteyksissä sentään kirjakieleen kuuluvista ilmaisuista poikennut.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #40

En tiedä haittaisiko minua murre, jos ihan vakavasti puhutaan. Toki Turun murre voisi olla vähän arveluttava, mutta Lapin murre ei varmaan haittaisi.

Siinä voisi olla sellainen kansamies (tai -nainen) -tunnelma.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Mikä oli ammattitaidotonta? Jos Huhtis lähtee höpöttämään aivan toisesta asiasta kuin on kyselty niin pitäiskö Huhtasaaren itse katsoa peilikuvaansa.

Ilmainen hammashuolto tosin kiihottaa meikä-eläkeläistä. Olis hurja hammasremontti tulossa, kun Huhtasaari nyt lupaa kaikenlaista epäoleellista, jotka eivät kuulu presidentin tehtäviin niin maksaako hän sitten meidän kaikkien hamppuliremontit omasta pussistaan?

Käyttäjän FArra kuva
Fredrik Arra

Sinulla oma huhtasaarivastaisuutesi estää näkemästä aivan ilmeistä. En minäkään tule Huhtasaarta tai persuja koskaan äänestämään, mutta en voi silti valehdella itselleni, että Huhtasaari olisi puhunut levottomia haastattelussa. Kyllä hän selitti myös miksi mainitsi hammashoidon teemana - järkevältä se kuulosti kysymyksiin nähden. On Huhtasaaresta mitä mieltä tahansa, niin tuo haastattelu ja haastattelijat olivat käsittämättömän naurettavia. Terävät kysymykset kuuluvat asiaan, mutta ei tuollainen käytös. Eihän haastattelijoiden tarkoituksena ole olla jonkinlaisia vastustajia haastateltaville. Näissä haastatteluissa on tarkoitus esitellä ehdokkaita äänestäjille, jotta he voivat valita heille sopivimman.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Kiitos, uusi termi; "huhtasaarivastaisuus"

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Tämä ilmiö -- siis se että näissä tietyissä vastakkainasetteluissa asiahallinta hajoaa ja höyryt purkautuvat ilmaan aivan kuin kuuman kattilan kantta raotettaisiin tai avattaisiin -- kertoo sen ikävän tosiasian, että maailmassa on edelleenkin asioita joista ei voida keskustella avoimesti.

Journalistien kannattaisi tosiaan katsoa sisäänpäin. Siellä ne kattilan myrkkyhöyryt kihisevät. Siellä odottaa purkautumistaan puhumattomuuden paine, joka on yksinkertaisesti seurausta siitä että tiettyjä tabuja on varjeltu liian pitkään.

Tabuista on muodostunut suuri yhteinen valhe, jota jokaisen on tunnustettava. Missään ei näy sitä pientä lasta, joka kertoisi journalisteille, ettei konsensuksen ja konformismin keisarilla ole vaatteita.

Ettei esimerkiksi siitä, että kaikilla on 'ihmisarvo', mitenkään seuraa se, että kaikki 'kulttuurit' sopeutuisivat keskenään. Että ne voivat vain kasvattaa kulttuurisia hylkimisreaktioita ja lopulta tuhota toistensa kognitiiviset ominaisuudet. Aiheuttaa moraalianomian ja -romahduksen ja repiä vanhojen kansallisvaltioiden yhteiskuntaluottamuksen ja -moraalin riekaleiksi.

Että Eurooppa on tulevalla vuosisadalla kulttuurisen romahduksen edessä. Ettemme tule selviytymään, koska emme pystyneet edes tiedollisella tasolla kohtaamaan sopeutumattomien kulttuurien haastetta.

Journalistit hallitsevat asioita vain siltä osin kuin he varjelevat puhumattomuutensa raja-aitoja. Se merkitsee sitä että sosiologisilta tosiasioilta on suljettava silmänsä. Silmien sulkeminen kasvaa keinoksi välttää kipeitä tosiasioita. Tarvitaan yhä vahvempi puhumattomuuden muuri, yhä ehdottomampi nollatoleranssi avointa puhetta vastaan.

Ja kun sitten joudutaan tilanteeseen, jossa muka pitäisi kipeitä toiskulttuurikysymyksiä käsitellä, kantta ei enää uskalleta avata. Siinä missä pitäisi muotoilla uudet kysymykset, siinä tilanne ratkaistaan päällepuhumisella ja lällätyksellä.

Todellakin, todellista konsensusjournalismin juhlaa. Kuin lika-ämpärin kannen aukaisisi.

Käyttäjän tapiosimonen kuva
Tapio Simonen

Valtamedian agenda: Estää ”väärien” pressaehdokkaiden menestyminen tai valinta

Pekka Haavisto -ilmiö ei toistu nyt käytävissä presidentinvaaleissa, koska tällä kertaa Haavistoon mieltyneiden äänestäjien tärkein motiivi on estää ”väärien” ehdokkaiden valinta.

"Vääriä ehdokkaita” ovat ennen kaikkea Laura Huhtasaari ja Paavo Väyrynen.

Jos jommankumman kannatus yltyy vielä ennen vaaleja tulevissa gallupeissa selkeästi nousemaan, jotkut Haaviston nyky-kannattajista (noin 11 %) saattavat siirtyä varmuuden vuoksi äänestämään Sauli Niinistöä.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/239471-arvio-tama...

Valtamedia vaikenee Laura Huhtasaaren saamasta suosiosta.

Itkupotkuraivareiden (joita media on saanut populismista) sijaan pyritään vähättelemään ja ”tytöttelemään” Lauraa.

Tosin nyt käsiteltävä "haastattelu" menee mielestäni sarjaan "itkupotkuraivarit".

Kuusi vuotta sitten oli Pekka Haavisto -ilmiö. Media kertoi kuinka suosittu hän oli ja teki aiheesta myönteisiä juttuja. Sen seurauksena Haaviston kannatus vain nousi. Nyt Haavisto-ilmiötä ei ole syntynyt, sillä kuplasta ovat ilmat pihalla.

Medioilla on erilaisia vaalikoneita. Kansa on vastannut niihin ahkerasti myös näissä vaaleissa, sillä ihan oikeasti halutaan verrata omia näkemyksiä ehdokkaiden näkemyksiin. Ei haluta jäädä median muodostaman yksipuolisen mielikuvan varaan.

Normaalisti vaalikoneiden vastauksista on tehty runsaasti juttuja. Nyt ei juurikaan, sillä vaalikoneiden antama tieto ei käy yksiin median luoman mielikuvan kanssa.

Ei sovi kertoa, että Laura Huhtasaari on ylivoimainen ykkönen.

Peräti noin 40 prosenttia ajattelee asioista lähinnä samalla tavalla kuin Huhtasaari.

Normaalisti tuollainen tieto olisi iso uutinen. Television punavihreä ajankohtaistoimitus raahaisi kameran eteen samanmielisiä päivystäviä dosentteja, jotka pohtisivat juurta jaksaen asian merkitystä.

Esimerkiksi Yle on ollut aiheesta hiirenhiljaa.

https://blogit.kansalainen.fi/huhtasaari-halutaan-...

Vaikuttaa ihan siltä, että valtamedialla olisi epävirallinen ”salaliitto” eli saada ”väärät” ehdokkaat Huhtasaari ja Väyrynen huonoon valoon äänestäjien silmissä.

Tämä tietysti siksi, että ”oikea ehdokas” Sauli Niinistön ”sädekehä” loistaisi entistä kirkkaammin.

TÄÄLLÄ lisää tästä kansallisesta ”salaliitosta” ja siitä miten journalismia käytetään disinformaatioon, manipulointiin ja propagandaan:

https://www.tapionajatukset.com/27613

Käyttäjän tapiosimonen kuva
Tapio Simonen

Myös YLEN ”haastatteluissa” pääpointti on ollut ”väärien” ehdokkaiden hiillostaminen ja saattaminen huonoon valoon.

https://blogit.iltalehti.fi/tuula-malin/2018/01/10...

Laura Huhtasaaren hiillostaminen Ylen presidentinvaalitentissä oli vaivaannuttava spektaakkeli. Kaksi yhtä kevyellä asiantuntemuksella varustautunutta kaunista naista kiistelemässä keskenään koko kansakunnan tulevaisuudelle keskeisistä ulko- ja turvallisuuspoliittisista kysymyksistä.

Toimittaja Kirsi Heikel epäonnistui roolissaan harmittavalla tavalla. Kriittisyys typistyi ilkeämieliseksi nokitteluksi ja avoimen alatyyliseksi haastateltavan aliarvostukseksi.

Journalistisen roolisuorituksen päämääränä oli ennalta sovittu haastateltavan nolaaminen ja tyhmäksi tekeminen.

”Kun pääpointtina näyttää olevan päälle puhuminen, äkkinäiset tokaisukysymykset sekä kiire, jää usein monelle TV:n katsojalle epäselväksi, mikä on jutun juoni.

Väyrysen kohdalle se ei onnistu, sillä Väyrysen osaaminen ja kokemus on viiltävän ylivoimaista”.

Käyttäjän AbdullahNassir kuva
Abdullah Nassir

Haastattelu oli kerrassaan luokaton toimittajien osalta. Mitäpä muuta voisi odottaa vallanpitäjien medialta. Valtamedia on perustettu alunperin levittämään propagandaa kansalle eli karjalle. Viime vuosisadan alussa oli toki idealistisia totuuteen pyrkiviä mediataloja mutta ne on hävitetty ylivertaista rahoitusta saaneiden miljonäärien media/propagandatalojen tieltä. Nyt maailman hallitseva eliitti kontrolloi koko mediakenttää suvereenisti eikä häiriköitä suvaita.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"Epäilen että haastattelijoilla (Vesa Kallionpää ja Antonia Berg) ei ole mitään journalistista koulutusta..."

Tämäpä hauskaa. Yleensä perus-puolelta journalistinen koulutus (Tampereen yliopisto, hesarin toimittajakoulu) nähdään punavihermädännäisyyden tyyssijana.) Minkälaista journalistista koulutusta blogisti peräänkuuluttaa?

Ymmärrän kyllä persujen suuttumuksen. Ainakin tämän pätkityn haastattelun perusteella ehdokas oli täysi altavastaaja ja antoi itsestään erittäin osaamattoman inttäjän kuvan. Kannattaako tällaista jakaa?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Piti oikein katsoa tuo video ja todentotta leikkaaja on tehnyt Huhtasaarelle karhunpalveluksen. Ei hän mielestäni itse haastattelussa noin surkeaa kuvaa antanut itsestään.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Yritin kuunnella kirjoituksessa olevaa videotallennetta mutta totesin sen huonotasoiseksi.

Tässä on "aito" tallenne ko haastattelusta MTV:n omilta sivuilla otettuna.
https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/mtv-n...

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

MTV3:n ko. haastattelu on journalistisesti katsuttuna alla arvostelun. Kauheaa katsottavaa.
"Berg ja Kallionpää saatetaan siirtää ehkä "toisiin tehtäviin"?" Ei heitä siirretä, mutta tuon haastattelukohelluksen perusteella pitisi noin tehdä.

Oikkonen kommentoi: "Tabuista on muodostunut suuri yhteinen valhe, jota jokaisen on tunnustettava. Missään ei näy sitä pientä lasta, joka kertoisi journalisteille, ettei konsensuksen ja konformismin keisarilla ole vaatteita.
Ettei esimerkiksi siitä, että kaikilla on 'ihmisarvo', mitenkään seuraa se, että kaikki 'kulttuurit' sopeutuisivat keskenään. Että ne voivat vain kasvattaa kulttuurisia hylkimisreaktioita ja lopulta tuhota toistensa kognitiiviset ominaisuudet. Aiheuttaa moraalianomian ja -romahduksen ja repiä vanhojen kansallisvaltioiden yhteiskuntaluottamuksen ja -moraalin riekaleiksi."

Tuon yllä oleva ajatus kun menisi peri. Esimerkki hiukan kaukaa. Ranskalainen Kambodzassa kauan asunut henkilö totesi:"Lännen ja idän kulttuurit eivät kohtaa toisiaan koskaan." Hän tarkoitti, ettevät nämä kaksi kulttuuria tule koskaan täysin ymmärtämään toisiaan. Vahvasti sanottu ja niin totta.
Tuon tiedostaminen ei vähennä erilaisissa kulttuureissa asuvien ihmisarvoa. Hyväksytään erilaisuus eikä väkisin tungeta pyöreää putkea neliskanttiseen reikään.

p.s. Kaija Hietanen: Kirjoitat asiaa. Vaikka tekstisi ovat yleensä lyhyehkö, niiden palasteleminen kappaleiksi auttaisi lukemista (=;

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Viimeisen kahden viikon aikan on tehty varmaan maailmanennätys persujen mielenpahoittamisessa.

On ollut kauhee kitinä siellä ja täällä kun Lauraa niin väärin kohdellaan.

On teillä sitten onneton lässykkä ehdokkaana, jos toimittajat vievät häntä kuin litran mittaa.

Laura ja Väyrynen ovat omasta mielestään kauhean mediapelin uhreja, vaikka vika löytyy kyllä sieltä peilistä.

Onneksi nämä vaalit ovat pian ohi, ja persut voivat sitten uhriutua taas jonkun muun asian takia.

Tottakai kuulemme vakioselitykset heti vaalien jälkeen, että Lauraa ei kohdeltu tasapuolisesti, mediapeliä, ajojahtia ja vaikka ties mitä.

Onneksi Niinistö valitaan ja pääsemme eroon näistä valitusvirsistä.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Ritala puhuu persuista, rasti seinään.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

"Kyllä minä niin mieleni pahoitin" En ole laskenut monesko persun kirjoittamma blogi tämä on missä ollaan pahoitettu mielensä Huhtasaaren vuoksi. Olisi persujen jo aika katsoa totuutta silmiin ja myöntää, että teillä on ehdokas jonka asiaosaaminen presidentin tehtävistä, kuten ulko-ja turvallisuuspolitiikasta on täysin olematonta. Se, että arvostelee toimittajia siitä, ettei ehdokas kykene vastamaan toimittajien kysymyksiin osoittaa kyllä itsekritiikin puutetta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"presidentin tehtävistä, kuten ulko-ja turvallisuuspolitiikasta"

Ulko- ja turvallisuuspolitiikkakin on täysin EU:n käsissä, Niinistö vain soittaa Merkelille ja kysyy mitä mieltä Suomi on. Oikea presidentti ottaisi nämäkin asiat Suomen omiin käsiin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Sehän on hyvä että venäjämieliset eivät sitten äänestä kun taas valitaan meppejä tai ulkoministereitä tai lähettiläitä nimetään kun kerran Makkonen sanoo että ulkopolitiikka on turhaa.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #19

Vaalien lopputulos riippuu tietysti venäjän hakkereista, voittaja syytetään venäjän yhteyksistä.
Aino ehdokas joka ei ole venäjämielinen on Nils.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #26

Taitaa olla totta se viimeinen Nilsistä. Mutta Kyllösellä on kaikista eurooppalaisin tapa kommunikoida. Suoraan ja reilusti ja sanojensa takana seisten. I'm impressed.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Haastattelujen ohjelma-aika on rajallinen. Tässä tapauksessa 30 minuuttia miinus mainokset. Kysymyksiä on runsaasti, joten haastateltavaa ei voi päästää jaarittelemaan ihan muuta, mitä on kysytty. Hänet pitää tylysti vain keskeyttää ja muistuttaa siitä, mitä kysyttiin. Huhtasaarelle se tuntuu olevan erinomaisen vaikeaa ymmärtää. Samoin opetuslapsilleen.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Minua ihan itkettää valtamedian uhriksi joutuneen Lauran kärsimykset kannattajineen. Enkä voi edes auttaa, koska kävin jo antamassa ääneni Lauran kilpakumppanille.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Minua ihan itkettää valtamedian uhriksi joutuneen Lauran kärsimykset kannattajineen. Enkä voi edes auttaa, koska kävin jo antamassa ääneni Lauran kilpakumppanille.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Kaikkien niiden, jotka nyt jäävät tuijottamaan sitä sormea joka osoittaa journalisteihin ja heidän kyvyttömyyteensä käsitellä tiettyjä tabunomaisia aihealueita -- kuten kansainvaelluksia ja toisiinsa sopeutumattomien maailmankulttuurien konfliktia -- kannattaisi ottaa peili käteensä ja tarkistaa näkyykö sieltäkin Laura Huhtasaaren kuva.

Niin moni on jäänyt reflektionsa vangiksi. Niin moni jää nyt tuijottamaan sormea, ja siinähän lukee: Laura Huhtasaari. On kyseessä se Pavlovin koirien reaktiotaipumus, josta runoilija suunnilleen sanoo: "Niin vanha, että kun sanoo kukka, se heti arvaa hautajaiset." Todella: tämä näytelmä on kuin itseään sivistyneinä pitävien ihmisten joukkomittainen oikosulku tai aivohalvaus. Huhtasaari, Huhtasaari, Huhtasaari.

Kyse on kuitenkin journalismista ja asioista, jotka elävät ja vaikuttavat yli kaiken tämän kotomaisen kohun. Kyse on oikeasti koko Euroopasta, tulevalla vuosisadalla tänne vyöryvästä satojen miljoonien tyystin toista kulttuuria edustavien kansainvaeltajien massainvaasiosta. Eurooppa ei toistaiseksi osaa puhua tästä uhkakuvasta oikeilla sosiologisilla termeillä. Siitä puhutaan vain ihmisarvo- ja ihmisoikeusideologioiden käsitteillä, joilla ei ole mitään virkaa siinä vaiheessa kun eurooppalaiset yhteiskuntarakenteet sortuvat eikä mikään enää takaa yhteiskuntamoraalia ja -järjestystä.

Niin tiukkaan tämä keskustelunaihe on nyt takertunut päiväkohtaisen esimerkkitapauksen ympärille, että kaikkien huulilla on vain Huhtasaari, Huhtasaari, Huhtasaari. Niiden, jotka jostain syystä nielaisevat YLE:n ja MTV3:n poliittisten toimittajien syöttämät täkyt kuin kyseessä olisi loistavalla ammattitaidolla laadittu poliittinen päivällinen, pitäisi ymmärtää vähän isomman mittaluokan ongelmia.

Ja kyllä, valitettavasti se työ on siis tehtävä ihan itse, ilman journalistien antamaa apua. Journalistit osaavat tässä tilanteessa vain huutaa apua. Apua, apua, sieltä se Huhtasaari taas tulee!

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

Tämäpä on jo uutinen itsessään, kun Suomen Antifasistisen Komitean takavuosien eräs näkyvimmistä keulakuvista on tukemassa Huhtasaarta presidentiksi!!! Voitanee olettaa siis, että myös dosentti JB on marssimassa samoin Huhtasaarta presidentiksi ja marssin aikana huutamasa kovaan ääneen "Huhtasaari presidentiksi SKAPA SKAPA SKAPA"... Vai olisiko tämä nyt sittenkin sitä palbon puhuttua Kremlin puuttumista Suomen presidentinvaaleihin!

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Vai olisiko tämä nyt sittenkin sitä palbon puhuttua Kremlin puuttumista Suomen presidentinvaaleihin!"

Ei taida Kremlissä olla antifasisteja sen enempää kuin Washingtonissakaan.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Olisipa joku neutraali ja objektiivinen auktoriteetti joka katsoisi nämä tentit ja antaisi mielipiteensä siitä, olivatko nämä puolueettomia ja hyvien journalististen tapojen mukaan tehty.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Ihan huolimatta siitä äänestääkö Huhtasaarta vai ei, haastattelu oli luokattoman huono. Jonkinlainen mahdollisuus omaan kantaan pitää ihmisillä voida olla, ja jonkinlainen kunnioitus omaan mielipiteeseen, jonkinlaiseen omaan tilaan pitää saada olla oikeus. Kansa päättää sitten ketä äänestää. -Itse voin vain vertailla tätä Tanskan vaaliväittelyihin joita olen katsonut, ja vaikka niissäkin esitetään toimittajilta kiperiä kysymyksiä, jonkinlainen kunnioitus tai oma tila haastateltavalla aina säilyy.Eri mieltä on saatava myös olla. Tällainen Mtv:n haastattelu on suorastaan junttiutta eikä ansaitse puolusteluja.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Kankeaa ja haparoivaa oli Huhtasaaren esitys. Tenttaajia on turha syyttää jos homma ei toimi.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Mainitse pari luotettavaa mediaa (Suomen Uutiset, Oikea Media?)!

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Ajatteliko blogisti ettei presidentiksi pyrkivää saa laittaa kinkkiseen tilanteeseen? Työ ei ole varsinaisestijäätelönmyyntiä, joten kinkkisiä saa kysyä.

Kun kinkkisiä kysellään, etenkin Huhtasaaren kaltainen erittäin kokematon ehdokas voi näyttää kyntensä.

No, nyt ei näyttänyt. Ei siinä mitään. Huhtasaari kerää kokemusta.

Toimittajat edustivat erinomaista ammattitaitoa kuten pitääkin.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Ymmärrän että Lauran kannattajia suututtaa, koska toimittajat todella ovat olleet ala-arvoisia. Mutta koska se on jo mennyt niin överiksi, niin ehdottomasti tämä kaikki on ollut Lauralle vain mainosta. Harmi että itse kumminkin äänestän Paavoa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Blogistin linkkaama pätkitty kooste oli laadittu siten, että siitä saisi virheellisen kuvan toimittajien päälle puhumisesta ja haastateltavan vastauksen täydellisestä estämisestä. Tuon videotekeleen nähtyään voisi sanoa, että toimittajat ovat olleet röyhkeitä.

Mutta kun katsoo koko haastattelun alkuperäisenä, niin siitä käy ilmi, että toimittajat ovat olleet aivan tavanmukaisen tiukkoja ja ilkeitä niin kuin kaikkia muitakin ehdokkaita kohtaan ja antaneet Huhtasaarelle aivan samalla tavoin mahdollisuuden vastata kaikkiin kysymyksiin.

Toimituksen poiminnat