hietanenkaija

Höpö, höpö, presidentti Niinistö ja Haatainen!

Iltalehden vaalitentti, Susanne Päivärinnan vetämänä oli minusta paras tentti tähänastisista. Siinä kohdeltiin poliitikkoja inhimillisesti, kuin ihmisiä, eikä vain poliitikkoja - mitä he ovatkin - kiitokset siitä, joku osaa!

Mutta sitten itse vaalikeskusteluun. Oli kyse mm. maahanmuuton joukkovaelluksesta pohjoiseen Lappiin, minne v.2015 oli todella  paljon tulijoita Ruotsin rajan yli. Huhtasaari ja Väyrynen olivat sitä mieltä, että heidät olisi pitänyt käännyttää. Niinistö vastaväite oli:" Ei kai heitä nyt sinnekään olisi voinut jättää?" Ja Haatainen komppasi heti:" sinne kylmään?" -Eikö presidentti todella tajua Dublin-säännöksen sisältöä, vai teeskentelikö hän vain ettei ymmärrä?  Tai ei muista? Ja Haataisen kommentin voi jättää omaan arvoonsa. Väyrynen sanoi lähettäneensä kriittisestä tilanteesta kysymyksen Niinistölle, muttei saanut vastausta.  -Kukaan ei tietenkään olisi jäänyt värjöttelemään tien varteen, vaikka pakolaiset tai siirtolaiset olisi päätetty palauttaa.  Heidät olisi voinut vaikka lähettää takaisin samalla junalla, jonka Ruotsi näille Suomeen osoitetuille pakolaisille tai siirtolaisille maksoi, kyllähän Ruotsi varmasti tiesi Dublin-sopimuksesta.  Vaihtoehtoisesti Ruotsi olisi voinut myös lähettää heidät eteenpäin, koska kukaan ei marssi läpi Euroopan etsimässä "turvallista" maata. Vaikka Suomi olisi kustantanut heille busseja lähimpään vastaantuloyksikköön Ruotsin puolella, tai poliisiin , sekin olisi tullut halvemmaksi Suomelle - ja olisi ollut EU:n omien säännösten mukaista. Eu mokasi tämän(kin) haasteen, se on Euroopan yleinen käsitys. Kuitenkin, useimmat pressakandidaaatit korostivat sitä, että Eu:n pitää hoitaa tämä asia , meidän pitää luottaa Eu:hun- vaikka se ei  kyennytkään suojelemaan kansalaisiaan eikä kykene- ,ja monet maat ottivat ohjat omiin käsiinsä, asettaen rajatarkastuksia, muun muassa Ranska, Saksa, Itävalta ja kaikki pohjoismaat, poislukien Suomi. Jotkut maat rakensivat aitoja ja muureja. Rajatarkastuksia, joita jatketaan aina edellisen umpeuduttua eikä niitä ole tarkoitustakaan poistaa, koska ei voi luottaa että Eu pystyy asiasta huolehtimaan, vaan jokaisen on huolehdittava omasta maastaan itse.  -Moni kandidaatti, poislukien Huhtasaari  ja Väyrynen, oli sitä mieltä, että kyllä se Eu pystyy pitämään meistä huolta, vaikka ulkorajat vuotavat ja Euroopassa liikkuu tuhansia laittomia siirtolaisia etsien itselleen parasta maata. -Realismin ei ketään pitäisi haitata. Pakolaiset kannattaa ottaa suoraan leireiltä, jos heitä nyt otetaan, ja valikoidusti. Ja rajatarkastukset pitää ottaa käyttöön, niinhän ovat muutkin tehneet. Jos ei, se tuntuu ja näyttää väistämättä siltä, että meistä ei välitetä, ja että Suomella nyt oikeastaan ei ole väliä. Sillä kuitenkin on väliä! Suomalaiset, vaatikaa sitä, että meistä ja Suomesta pidetään huolta. Valitkaa itsellenne päättäjät, jotka tekevät niin!  Ja valitkaa ensi sunnuntaina viimeistään presidentti, joka auttaa siinä ja joka uskoo, että Suomi on tärkein maa meille ja että se on ennen kaikkea puolustamisen arvoinen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (34 kommenttia)

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Suomalaiset, vaatikaa sitä, että meistä ja Suomesta pidetään huolta.
.............

Minä vaadin, että me Suomalaiset kohtelemme jokaista ihmistä inhimillisesti. Ja äänestän sellaista Presidenttiä jolla on samat arvot.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Ei muuta kuin ruvetaan lähettämään lentokoneita intiaan hakemaan miljoonia köyhyysrajan alapuolella asuvia suomen sosiaaliturvan piiriin.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#4

Persujen ja heidän hengenheimolaisten kanssa lienee turha odottaa järkevää keskustelua.

Käyttäjän JuhaKarhu kuva
Juha Karhu

Inhimilliseen kohteluun ei kuulu ikuinen ilmainen elämä tahi edes turvapaikkakaan kerta ovat tulleet ruotsista, takaisin päin vievä juna olisi ollut inhimillistä ellet sitten tarkoita että ruotsi on turvaton maa?

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Persujen mielestä Ruotsi on turvaton maa. Ei kai sinne voi ketään palauttaa?

Käyttäjän JuhaKarhu kuva
Juha Karhu Vastaus kommenttiin #8

Kylläpä Raimoa lapsettaa, saatte kylällä kaikki olla ylpeitä saavutuksestasi.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #9

Minä tässä vain toistan, mitä persuseinillä ja blogeissa jutustellaan. Niiden mukaan Ruotsi on jo menetetty islamille, jihadille ja terroristeille. Revi siitä.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #10

"Ruotsi on jo menetetty islamille, jihadille ja terroristeille"

Näin tosiaan KRP:n poliisi totesi eilen illan uutisissa. Tosin on siellä vielä rauhallisiakin kaupunkeja. Ne on vielä menettämättä. Eli sinne vain!

"Keskusrikospoliisi: "Ruotsi on meitä edellä, mutta perässä tullaan""
https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/jarjest...

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #10

No eikö se ole?
Poliiseja ammuskellaan, poliisiasemien edessä räjähtelee nyt jo lähes päivittäin, ihmisiä tapetaan keskellä päivää kaduilla ja ravintoloissa teloitustyylin, autojen polttamisista ei kukaan enää oikein viitsi edes mainita. Poliisi ei uskalla ennä moniin kaupunginosiin yhdellä partiolla, paloautoja ja ambulansseja kivitetään. Maassa on ampumalla tapettu 43 ihmistä vuoden aikana, poliisi neuvoo naisia että ei pidä mennä yksi ulos pimeään aikaan tai lenkkipolulle. Ravintoloita räjäytellään.
Kaikki hyvään Al Capone-tyyliin

Mitä tämä sitten on muuta?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#7
En minä mistään Ruotsin pakolaisista puhu tai loisimisesta.

Käyttäjän jussikeskinen kuva
Jussi Keskinen

Kukahan se pressa on, jolla on samat arvot ? Miksi jo nyt kohdellaan monia väestöryhmiä epäinhimillisesti ? On se hyvä, että saadaan uutta verta ja edes arvoihin jotain muutosta; ne ovat tervetulleita ettei tunne olevansa ihan ylösalasin ja väärinperin nurin vai mitä ?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Vaikka Suomi olisi kustantanut heille busseja lähimpään vastaantuloyksikköön Ruotsin puolella, tai poliisiin , sekin olisi tullut halvemmaksi Suomelle - ja olisi ollut EU:n omien säännösten mukaista.

Oletan että tarkoitat sännöksillä Dublin III-asetusta (604/2013). Kertoisitko, mihin artiklaan perustat väitteesi?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ihan turha saivarrella Duplin-sopimuksesta, kuka meiltä edes voisi kysyä perusteluja käännytykselle rajalta. Me voimme vetää länsirajalle vaikka piikkilankaa jos siitä turvallisuus olisi kiinni.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Kyllä, piikkilangan ja rynnäkkökiväärin yhdistelmä on hyvin toimiva. Miksi kolmannen osapuolen arvio viranomaistemme toimista olisi oleellista? Perustuslaki sanoo, että viranomaisten on tarkkaan noudatettava lakia. Lakia voidaan toki muuttaa tulevan varalle. Minä olin vain utelias, blogistin väitteen paikkansapitävyydestä koskien jo tapahtunutta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Piikkilanka oli vin kärjistys, vaikka kyllähän sitä käytetään rajoilla. Tosipuheessa emme tarvitse kuin tomeran rajavartijan joka osaa sanoa stop.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Laura Huhtasaarikin on vihdoin viimein löytänyt toimittajaparin, joka ei esitä liian vaikeita kysymyksiä.

https://www.facebook.com/laurahuhtasaaren/videos/1...

Käyttäjän jussikeskinen kuva
Jussi Keskinen

Tämä tomittajapari se vasta vaikeita esittääkin. Hienosti Laura taipuu tilanteisiin ja on ihan jotain muuta kuin äijän- ja akanköriläiden mielikuvamaailmassa, jossa vallitsee enemmän viidakon lait ... tjs.

Käyttäjän jussikeskinen kuva
Jussi Keskinen

Tämä tomittajapari se vasta vaikeita esittääkin. Hienosti Laura taipuu tilanteisiin ja on ihan jotain muuta kuin äijän- ja akanköriläiden mielikuvamaailmassa, jossa vallitsee enemmän viidakon lait ... tjs.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Ihan totta?
Laura Hutasaari ei esim. saanut suunvuoroa n.19.15 - 17.46 - -välisellä ajalla kun Herraklubi, Saui Niinistö Pekka Haavisto, Nils Torwalds ja Matti Vanhanen jaarittelivat että mitä tapahtuu jos tai jos tai jos. Tätä jaarittelua tukivat toimittajat esittämällä selventäviä kysymyksiä joilla jaarittelua vain jatkettiin. Lopetin katsomisen sillä historia ennustaa tulevan.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Jos niin oli, se on vain Huhtasaarelle eduksi. Tuo aikaväli kyllä vähän kummastuttaa.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Korjataan että ei vaivaa. Päättyi siis 19.46.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Tällainen tilasto löytyi netistä: Vuonna 2016 käännytettiin Tanskan ja Saksan rajalta 3000 ihmistä rajatarkastuksessa, pääasiassa afganistalaisia, irakilaisia, syyrialaisia ja somaleja. Myös muut Afrikan maat olivat vahvasti edustettuina.
http://uim.dk/nyheder/2017/2017-03/knap-3000-stopp...

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Eurostat kertoo,että väkimäärältään meidän kanssa samankokoinen Tanska otti hakemuksia vastaan v 2016 enemmän kuin me.Maa otti tarkastukset käyttöön 2016 aivan tammikuun alussa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Montakohan turvapaikanhakijaa on migriin rekisteröity joilla ei ole asianmukaisia henkilöpapereita? Jos on paljonkin, niin ainakin nämä olisi rajatarkastuksessa voitu suoraan käännyttää kuten muutkin eu-maat.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mahtaa Lauraa oikeasti harmittaa kun ikinuori Paavo tulikin kisaan mukaan, sinne meni sitten sekin mahdollisuus olla änkyröitten ainoa vaihtoehto.

Ei riitä Lauran kantti, ja koko ajan Väyrynen vie häneltä ääniä.

Jotain hyvää sentään Väyrysenkin ehdokkuudessa :)

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Minä kyllä näen itse -15 turvapaikan hakijavyöryn sovittuna asiana. Suomen (Sipilä) ja EU: n (Merkel) välillä.

Siksi ruotasalaisetkin kuljettivat heidät junalla kyselemättä ja vastaan haraamatta ja Suomi ei sopimuksen vuoksi suorittanut rajavalvontaa.

Sipilä tosin perui talonsa lupaamisen sen saaman julkisuuden vuoksi.

Tässä valossa muidenkin päättäjien kädettömyys tulee ymmärrettäsäksi.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Suomella on väliä. Siksi kannattaa äänestää todellista asiantuntijaa eikä pelkkää äänten kalastelijaa. Tutkimusten (kansalta kyselyn) mukaan ei näytä olevan Lauralla mahdollisuuksia. Ainakaan näissä vaaleissa. Peukut Lauralle kovasta yrityksestä.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Olisiko parempi kuitenkin että annettaisiin "asiantuntijoiden" jatkaa työtään "asiantuntijoina" ja presidentiksi valittaisiin henkilö jolla on näkemystä siitä minkälainen maamme pitää olla tulevaisuudessa.

Nuo Nato- ja EU-armeija hössötykset ovat vain keino siirtää keskustelu pois niistä asioista jotka oikeasti ovat tärkeitä ja jotka koskevat tulevaisuuttamme. Tuo herrojen rupattelu oli yksi esimerkki siitä. On niin monta mieltä kuin on miestäkin. Kukaan heistä ei taatusti ole oikeassa, eikä väärässäkään.
Itse en usko että näille kulmille tulee sotaa ennen kuin muu maailma palaa ja silloin on aivan samantekevää olemmeko Natossa vai emme.

Meillä aina valitetaan että politiikan pitäisi muuttua, että nykyinen meno on sitä samaa vanhaa.
Kun nyt on tilaisuus edes yrittää vaihtaa suuntaa ja saada uutta, tervettä ja vanhoista irti olevaa ajattelua niin miksi ei sitä tehtäisi?

Tietysti, jos on niitä jotka haluavat olla "voittajan" takana niin silloinhan pitää olla sen takana jonka uskoo voittavan, ei sen takana joka ehkä olisi paras.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Tuskin Sipilän ja Merkelin välillä?

Eiköhän siellä ollut takana EU kokonaisuudessaan. Saksahan tarvitsee väkeä joka lisääntyy koska Saksassa taitaa syntyvyys olla jo alle 1,5? Se tarkoittaa jo suurta väestökatoa.

Se että ruotsalaiset rahtasivat väkeä Tornioon on selkeästi Suomen ja ruotsin välillä sovittu
n
Mehän tiedämme hyvin vähän sopimuksista joita tehdään "kabineteissa". Oli minulle uutinen että kun Väyrynen oli ulkomaankauppaministerinä, ministeripostin ehto oli että hän ei puutu Eurooppa - politiikkaan (jos oikein muistan).

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kyllä tänne vielä pakolaisia mahtuu, ei oo tämäkään ns. kriisi kauheasti tavallisen suomalaisen elämää keikauttanut.

Persuille se on tietysti pahempi kuin maailmanloppu, mutta persuja on kuitenkin väestöstä niin vähän, että kyllä me pärjätään. :)

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Kaija hyvä! Käytä enemmän kappalejakoa teksteissäsi.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen
Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Lauralle jonkinmoinen pelastus on kyllä se, että vasemmistoliiton ehdokkaana ei ole Li Andersson. Li pystyy haastamaan asiallisesti ja tiukasti. Nyt näyttää sille, että muut ei oikein raaski.
Väyrynenkin keskittynyt Niinistön mollamiseen niin, ettei itseään kuule. Vähän niinkuin hiiri yrittäisi kaataa heinähäkin. ;)

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Suomi voi ottaa vaikka miljoona kiinalaista eivätkä he maata kaaokseen aja.

Toimituksen poiminnat