hietanenkaija

Onneksi olkoon, Presidentti Niinistö, jälkipuintia

Niinistö voitti  ylivoimaisella äänimäärällä, jo ensimmäisellä kierroksella. Kansa halusi jatkuvuutta, tuttuutta ja turvallisuutta, ja oli ilmeisen tyytyväinen harjoitettuun politiikkaan, eli siihen ulkopolitiikkaan, mitä Niinistö on harjoittanut. Niinistö on aktiivisesti hoitanut suhteita muihin maihin, Suomen täyttäessä 100 vuotta siihen tarjoutui myös hyvä tilaisuus.  Niinistö halusi myös antaa itsestään kuvan "koko kansan presidenttinä" lähtiessään valitsijayhdistyksen turvin ehdokkaaksi, eikä Kokoomuksen, mikä oli diplomaattinen ratkaisu jota kansa suosi ja joka toi ääniä.

Laura Huhtasaari oli kuitenkin vaalitaistelujen toinen voittaja kolmospaikallaan. Vaalikoneessa hän sai yllättäen eniten suosituksia, mitä se merkitsee?  Ajatukset, joita hän ja perussuomalaiset suosivat, ovat ilmeisesti - ja myös ymmärrettävästi   - myös kansan suosiossa, ne vain odottavat realisoitumistaan...Presidentinvaalit ovat kuitenkin henkilövaalit ja maan "isäksi" tai "äidiksi" valitaan yleensä henkilö, jolla on paljon kokemusta, ja sekin  on aivan ymmärrettävää. Presidentin toimenkuva on niin erilainen kuin päivänpolitiikassa mukana olevien ja siitä päätöksiä tekevien - vaikka moni toivoisikin jo presidentin ottavan enemmän kantaa myös sisäpolitiikkaan, Kekkosen malliin. - Mutta  jos perussuomalaisten suosiota mitattiin tällä vaalitaistelulla, niin vaalitaistelu ja vaalit menivät todella mallikkaasti  ja eduskuntavaaleissa tulos tulee olemaan varmaankin vielä huomattavasti parempi.

Keskustalla on miettimistä Vanhasen huonosta vaalituloksesta ja Väyrysen "suhteellisen"  hyvästä tuloksesta.  Mahtaako se alkiolainen linja olla totaalisesti hukassa?  No, mutta eihän sitä tarvitse edes miettiä...Mitä sanot, Sipilä? Ja mikä on Väyrysen tie?

Merja Kyllönen ja Tuula Haatainen olivat pettymyksiä äänimäärillään vasemmistolle.  Eikö näistä ehdokkaista pidetty ollenkaan, vai onko perinteisen vasemmiston kannatus hiipumassa niinkuin muuallakin Euroopassa- vai oliko tarkoitus vain plokata Huhtasaari pääsemästä toiselle kierrokselle?  Tällainenkin mahdollisuus on minusta täysin mahdollinen.

Vihreiden Haaviston vaalikampanja oli vähän väljähtänyt, eikä Haavisto osoittanut enää samaa intoa kuin viime vaaleissa. Väsyneen oloinen Haavisto ei saanut enää aikaan hurmosta.

On hienoa olla hienon maan presidentti, sanoi presidentti Niinistö. Niin varmasti onkin, eikä käy kieltäminen, että meillä on hieno maa! Haasteita riittää tälläkin kaudella, koska Euroopan tulevaisuus Eu:ssa on epävarma niin monien eri tekijöiden summana: maahanmuuttoon liittyvät ongelmat, euro, maiden erimielisyydet harjoitetussa politiikassa, Brexit, työttömyys, eriarvoisuuden lisääntyminen jne. Saa nähdä miten hän selviää näistä haasteista. Minkälainen maailma meillä on 6 vuoden kuluttua? Mielenkiinnolla jäädään odottamaan. Nyt alkaa Sauli Niinistön viimeinen presidenttikausi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuo väsynyt Haavisto sai kaksi kertaa enemmän ääniä kuin kansan suosiossa oleva Huhtasaari. Epistä!

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Huhtasaaren kannattajat olivat pettyneitä mutta puoluejohto onnensa kukkuloilla. Jotain tässä on pielessä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tämä blogisti taisi kirjoittaa juuri ennen vaaleja "partaansa" naureskellen blogin, jossa ilkkui, että vaaleissahan sitten nähdään olivatko gallupit oikeassa vai ne (hekumaa tuottaneet) nettikyselyt.

Toimituksen poiminnat