hietanenkaija

Oppositiokin pyytää anteeksi

Tanskan Alternativ-puolueen oppositiokansanedustaja Torsten Gejl pyytää anteeksi Suomelta, jos suomalaiset ovat ymmärtäneet Tanskan aktivoinnin näin väärin. Se on kauniisti sanottuna näin, mutta tarkoittaa: oletteko aivan pölhöjä, suomalaiset? -Tanskan kulut työttömyyden hoitoon ovat kaksinkertaiset ja työntekijöitä on kolme kertaa enemmän Suomeen verrattuna, ja porkkanaa käytetään paljon enemmän kuin keppiä eli jonkinasteista pakkoa.  -"Ihmiset menettävät uskonsa järjestelmään kun heitä holhotaan", sanoo Torsten Gejl. -Tanskaan oli tietysti kiirinyt tieto mielenosoituksesta, lakoista ja siitä, että noin kuukaudessa aktivointia vastustavat olivat keränneet 140 000  allekirjoitusta.  -Näin sanoo oppositiopuolueen kansanedustaja Tanskassa, joka näkee tietysti Tanskan aktivoinnissakin puutteita. Se on liian byrokraattinen. Se toimii Gejlin mukaan kuitenkin melko hyvin,  ja työttömyysjaksot ovat Tanskassa lyhyitä. Tanskassa  koulutukseen satsataan myös todella paljon, siihen ohjataan, ja sitä tuetaan.  Työkokeilusta maksetaan myös normaalia palkkaa. -Oppositiopoliitikko on kuitenkin sitä mieltä, että talouden suhdannevaihtelut on se suurin syy työllisyyden ja työttömyyden vaihteluihin, ei se, että ihmiset eivät oikeasti halua töihin.  

En ole sanonut tätä koskaan blogissani kenellekään, mutta nyt sanon hallituksen päättäjille: hävetkää tätä aktiivimallia, joka on täysin epäreilu, ymmärtämätön ja toimimaton kepitys työttömälle joka ei löydä yrityksestä huolimatta työtä, ja joka on kuitenkin osallaan ollut rakentamassa tätä maata. Työttömällä on oikeus tulla oikeudenmukaisesti kohdelluksi, niinkuin kaikilla tässä maassa. Tämä "aktiivimalli"  ei todellakaan ansaitse tulla kutsutuksi "Tanskan malliksi". Peruuttakaa nyt ihmeessä tämä aktiivimalli ja tulkaa järkiinne, ja laittakaa malli uudelleen valmisteluun. Tässä tehdään taas väärällä tavalla Suomea tunnetuksi, ja nöyryytetään aivan avoimesti suomalaista työtöntä.  Suomesta on tulossa enemmän ja enemmän luokkayhteiskunta jos tällaista politiikkaa ei katkaista.                                                                                                                                                                                                                  https://www.hbl.fi/artikel/dansk-partiledare-vill-be-finland-om-ursakt-f...

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

270.000 työtöntä eli valtaosa työttömistä ei allekirjoittanut aktiivimallia.

Olisiko aika jo unohtaa ne ajat, jolloin ansiosidonnaisella voi hyvinkin taiteilla Pattayalla hyvällä elintasolla 1,5 vuotta yhtäjaksoista lomaa, ilman turhia häiriöitä rasittavasta palkkatyöstä tai työvoimapoliittisista häiriöistä kotona veronmaksajien kaamossuomessa ?

Tässä suoraan sanottuna nyt ansiosidonnaisten saajia vituttaa se, että tämä vapaus veronmaksajien rahojen hyväksikäyttöön on nyt tullut vastikkeelliseksi muiden työttömien tapaan. Pitää vain muistaa ilmoittaa aika ajoin maksumiehille ( veronmaksajille ), että on edelleen hengissä, rahan tarpeessa ja etsimässä oikeasti omaa toimeentuloaan, eikä sen kummempaa tai järkyttävämpää sinänsä.

Peruspäivärahalla tai työmarkkinatuella oleville aktiivimalli ei juurikaan tuo mitään muutosta.

Kuinka paljon muuten yli 400.000 henkilön työttömyys maksaa julkisen sektorin ulkopuolisille veronmaksajille ? Kyse on useammista miljardeista euroista.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Ansiosidonnainen ja ansiosidonnainen. Meillä on 70 000 työkyvytöntä. Pitkäaikaistyöttöminä, alimmalla päivärahalla. Olisko aika saada heillekkin joku armahdus?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Lääkärit sen työkyvyn määrittelevät. Enemmän olisin huolissani niistä n. 50.000 alle 25-vuotiaista nuorista, jotka eivät ole töissä eivätkä edes koulutuksessa.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Taru. Ei pitäisi saada mitään armahdusta, vaan oikeutta noille noin 70 000:lle työkyvyttömälle, jotka on jätetty ansaan.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Nyt pitäisi hallituksen vetaista hihasta käänteinen aktiivimalli. Voit saada esim. 4%:n korotuksen työttömyyskorvaukseesi, mikäli täytät aktiivisuusehdon. Eiköhän silläkin saataisi Suomi pysähtymään. #kunmikääneikelepaa#

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Tämä "aktiivimalli " on vaan niin negatiivinen, suorastaan hyödytön, eikä innosta ketään yrittämään eteenpäin. Se on epäreilu.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Ja koulutuksen alasajo on kaikilla mittapuilla huono ratkaisu maan talousongelmiin.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Mutta mitäpä Kaija olet mieltä siitä, jos aktiivisuudellaan voisi saada enemmän?

Toimituksen poiminnat