Ruotsi testaa sananvapautta

Ruotsista kuuluu taas kummia.  Poliisin rikostutkija Peter Springaresta on tehty tutkintapyyntö, ja ilmoituksen ovat tehneet ko.poliisin omat esimiehet.  -Ei ole ensimmäinen kerta kun Peter Springare joutuu luupin alle: Viime vuonna poliisimestarin ulostuloja haluttiin tutkia, kun hän oli facebook-sivuillaan antanut ymmärtää, että etnistä alkuperää olevat miehet olivat syypäitä suurimpaan osaan rikoksista Ruotsissa.  Rikoksentutkijana hänen pitäisi tietää asiat, eivätkä saatavissa olevat tiedot maahanmuuttajien rikoksista puhuneet sitä vastaan, joten syytettä ei silloin nostettu perustuslaillisen mielipiteenilmausuvapauden nojalla.

Nyt siis Peter Springarea yritetään jälleen hiillostaa hänen sanomisistaan.  Kysymys oli Göteborgissa puhuneen Springaren maininta siitä, että joukkoraiskaukset ovat lisääntyneet huomattavasti maahanmuuton räjähdettyä viime vuosina lähes käsiin., ja että joukkoraiskaukset ovat kulturellinen ilmiö.  Springarella on todisteet väitteilleen, mutta rikospoliisin esimies haluaa tutkia, onko jonkun oikeuksia loukattu…

Rikoksentekijöiden alkuperää ei Ruotsissa ole perusteellisesti tutkittu sitten vuoden 2005 jälkeen. Norjassa tehtiin hiljattain tällainen tutkimus, ja siirtolaisten huomattiin olevan reippaasti yliedustettuina rikoksissa.  Ruotsin hallitukselle ehdotettiin tällaista tutkimusta myös, mutta sosialidemokraattien mielestä se ei kuitenkaan ole tarpeellista . Maltilliset ottaisivat mielellään tällaisen tilaston taistelussa kasvavaa rikollisuutta vastaan – mutta nuoret maltilliset taas aukaisivat kaikki rajat.  -Ensi syksynä on vaalit, ja uskon, että tämä sataa luultavasti taas ruotsidemokraattien laariin.

Peter Springare on siis rikostutkija, ja on varmasti tietoinen miltä tilastot rikosten  valossa näyttävät.  Brå:n tilaston mukaan kolmasosa naisista ei uskalla liikkua ulkona iltaisin, ja asia, mikä huolettaa kaikkia ruotsalaisia eniten, on maahanmuutto, ja laki ja järjestys koetaan nyt kaikista tärkeimmäksi maan tehtävistä.

Kuinka kauan Ruotsissa halutaan julkisesti sulkea silmät siltä, mitä maassa tapahtuu? Vai joko seuraavissa vaaleissa kansan tahto tulee julki? Kuinka kauan voidaan silmät ummistaa tosiasioilta? Avointa keskustelua halutaan edelleen välttää, ja estää, viimeiseen asti. Mielipiteenvapaus punnitaan nyt jälleen. Ja Ruotsin ongelmat ovat edelleen pimennossa – vai ovatko?

 

https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/svensk-politi-anmelder-uartig-be…

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/KvnnyM/peter-springare-anmals-for-v…

 

hietanenkaija
Perussuomalaiset Espoo

Yhteiskuntatieteiden opiskelija. Mielipiteet ovat omiani.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu