hietanenkaija

Ranskan uutisia

 Katselen joskus France 24 uutisia, ja vaikka ne ovatkin  ylenmäärin Eu:ta ylistäviä , on niissä joskus kuitenkin joitain uutisiakin jota Suomen mediasta ei löydy, eli jonkinlainen yritys olla tasapuolinen kanavalla on.

Ensimmäinen uutinen on Ranskan suuri junalakko. Macron haluaa avata rautatiet kilpailulle, ilmeisesti oman liberaalin ideologian mukaan, mutta myös, koska EU haluaa sitä.  Rautatieläiset eivät asialle lämpene, ja Ranskassa lakkoillaan viikon viidestä päivästä kaksi. Voi vain arvata minkälaista kaaosta se aiheuttaa monin paikoin, mutta rautatieläiset ovat mielestään oikeassa. - Britannia on varottanut rautateiden yksityistämisestä, tekemästä siis samaa virhettä kuin he itse 90-luvulla., jolloin Britannian rautatiet yksityistettiin.  Lippujen hinnat nousivat pilviin, ja junien säännöllisyys kärsi huomattavasti.   Seurausten olisi pitänyt laskea hintoja, niinkuin luvattiin, ja lisätä vuoroja: niin ei käynyt.   -Ruotsissa painiskellaan juuri samanlaisen ongelman kanssa, ja rautateitä on vaadittu painavin äänenpainoin takaisin valtion valvontaan:  hinnat ovat nousseet liikaa ja junien kulkuun ei voi luottaa. Ihmiset ovat yksinkertaisesti saaneet tarpeeksi. - Yksityistäminen on kuitenkin EU:n tahto, mitä tämä sanoo EU:sta? Kenen etuja EU ajaa?

Toinen mielenkiintoinen uutinen oli se, että Martin Selmayer, valtion virkamies ja Junckerin luottomies, ylennettiin pika-pikaa korkeaan EU-arvoon (Secretary-general), ilman normaaleja käytäntöjä, ja asiasta nousi iso kysymys myös EU:n parlamentissa, jossa tällaista ihmeteltiin suuresti, ja vaadittiin läpinäkyvyyttä. No, ei ole ensimmäinen ja tuskin viimeinen kerta kun EU taivuttaa sääntöjä ja tekee juuri niinkuin haluaa. Demokratialla ja säännöillä ei ole niin väliä EU:ssa.

Puidgemontista on uutisia joka päivä, ja EU ja Saksa heittäisi varmasti  mielellään Puidgemontin vankilaan poliittisista syistä, Espanjaa tukien, jos laki sen sallisi, mutta eipä taida sallia.  

Onko ihme, että tällaista EU:ta vastustetaan, kun tavallisten ihmisten tarpeita ei ajatella,  vaan kuljetaan liiketalous edellä kaikessa, eikä demokratia ja säännöt merkitse enää mitään?

EU on yrittänyt näyttää vahvalta ja yhtenäiseltä nyt tuomitessaan yksimielisesti Venäjän myrkytystapauksessa, mutta se on vain silmänlumetta ja haihtuu seuraavassa näkyvässä kriisissä, joka todennäköisesti liittyy taas siirtolaisiin. EU on yhä erimielinen, epädemokraattinen ja oligarkkinen, enkä suurimmalle osalle ihmisistä näe EU:n hyötyjä, ja siksi sen on pakko kumoutua ennemmin tai myöhemmin. Näin toimii historia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän jakerajaaho kuva
Jarkko Raja-aho

France 24 näkyi vielä vähän aikaa sitten täälläkin päin kaapelissa, yksi harvoista laadukkaista uutismedioista. Usein kun alkoi meikäläiset kanavat puistattamaan katsoi tuolta jonkun asiallisen, mielyttävän ohjelman, vaikkapa #tech 24 tai Talking Europe.. tms.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Muutin pientaloon, jossa ei ole kaapeliyhteyttä. Menetin tärkeän Fr24 kanavan. Samalla menivät myös DW ja Japani.

Suomalaiset uutiset ovat useimmiten tynkäuutisia, joten oli hienoa nähdä laajaa analysointia maailman tapahtumista.

Harkintaan menee paluu kaapeliverkkojen äärelle!

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Youtubesta voi seurata livenä edelleen...

Toimituksen poiminnat