hietanenkaija

EU myrskyn silmässä

Vaikka Eu:lla tuntuu nyt kaikki menevän hyvin, kaikki ei ole kuitenkaan hyvin, vaan Eu on myrskyn silmässä. Ongelmat eivät ole kadonneet mihinkään. Tätä mieltä on Russel Foster, Lontoon ja King's Collegen Euroopan ja kansainvälisten asioiden tohtori  -"Euroopalla on kaksi mahdollisuutta", sanoo tohtori Foster:  "Euroopan federaatio rahaunioineen, tai palata takaisin EEC:hen". Ranskan Macron ajaa vahvasti rahaunionia, kun taas pienet maat ovat yhä enenevässä määrin sitä vastaan, ja varmaankin myös aiheesta, koska se tarkoittaisi enemmän valtaa EU:lle ja EU:n teknokraateille, ja valtaa pois jäsenvaltioilta.  Mitä innokkaammin Macron omaa kuvitelmaansa ajaa eteenpäin, sitä varmempaa on, että hän ei sitä koskaan saavuta.   

"On selvää, että Euroopan Unioni ei voi jatkaa sellaisena kuin se on, monista ongelmistaan johtuen, ja on vain ajan kysymys, koska seuraava maa lähtee Unionista Britannian jälkeen,  se saattaisi olla vaikka Kreikka, Italia tai Espanja", sanoo tohtori Foster. "On selvää, että Eurooppa on jakaantunut"

Toinenkin akateemikko, Gwythian Prins, emeritusprofessori koulussa London School of Academics, ennustaa EU:n romahtavan ennen pitkää.  Professori Prinsin mielestä EU on kylvänyt omat tuhon siemenensä liialla monimutkaisuudella, ja antamalla kansalaisten etujen surkastua.  Professori on myös sitä mieltä, että Britannia lähtee EU:sta kreivin aikaan. Hän käytti myös EU:sta sanaa "kultti", ja kehotti Mayta olemaan taipumatta EU:n järjettömiin vaateisiin.

Professori Prins perustaa väitteensä amerikkalaisen antropologisti Joseph Tainterin metodiin, jolla tämä on tutkinut muinaisten valtakuntien, kuten Rooman, Minean ja muinaisen Egyptin tuhoa. Hän totesi, että organisaatiot menestyvät tiettyyn kompleksisuuden asteeseen saakka, - kuten EU ensimmäiset 45 vuotta. 

Mutta sitten seuraa aika, jolloin edut kutistuvat, ja kansan tuki kaikkoaa. Professori Pins väittää, että tämä aika oli 20 vuotta sitten, kun euro otettiin käyttöön, ja että asiat ovat siitä asti jatkuvasti vain huonontuneet.

Euroopan eliitti on vastannut tähän, asukkaistaan välittämättä, pakottamalla supervaltaansa, ja menettäen samalla kannatustaan, kun vaatimukset ovat jatkuvasti suurentuneet. "Se, että kansalaisia ei oteta huomioon, kun samalla projektia ajetaan eteenpäin yhä kiihtyvällä vauhdilla, laittaa Euroopan Unionin romahduksen partaalle", hän toteaa. " Ja siinä se, horjuvanakin, pelottelee ja vähättelee Britanniaa, estääkseen muita mahdollisia lähtijöitä"

Prins vertaa EU:ta myös Neuvostoliittoon, joka hajosi kestettyään 70 vuotta. EU täyttää 61 tässä kuussa. Professori ei usko, että kulttuurisen uusiutumisen puuttuessa EU kestää ihmisikää kauemmin, ja niinhän kävi myös Neuvostoliitolle, "Isoveljelle".

Tällaisia haastatteluja tuskin pääsee lukemaan Suomen valtamediasta!  Mutta Britanniassa uskalletaan puhua, varmaankin siksi, että se on pian lähdössä EU:sta. EU:n valta ei pian heihin enää ulotu. -Jos nämä akateemikot ovat oikeassa - ja uskon että ovat,  - EU:n valtakausi Euroopassa päättyy pian kokonaisuudessaan.  -Sitä odotellessa.

 

https://www.express.co.uk/news/politics/948225/Brexit-News-Emmanuel-Macr...

https://www.express.co.uk/news/politics/940578/brexit-latest-european-un...

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

EU:sta ei haluta keskustelua koska vannoutuneimmatkin federalistit tajuavat ettei tästä mitään tule mutta toiveajattelevat että komissio pakottaa kansat kurimukseen. Tämä sosialismi ei tule toimimaan sen paremmin kuin Neuvostoliitossakaan, solidaarisuus ei toimi eikä kansainvaellusta haluta.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Juuri näin, Jarmo. Mutta jos siitä ei voi lukea valtamediasta, moni ei välttämättä näe asiaa vielä, ja kyllähän tällaista hirviötä voi olla vaikea kokonaisuutena hahmottaa, varsinkin kun sana ei ole millään lailla vapaa. EU on todella epädemokraattinen ja pienten maiden vaikutusvaltaa, toisin sanoen pienten maiden veronmaksajien rahoja, käytetään huikeisiin palkkioihin ja muiden maiden tukemiseen, meistä riippumatta. Tämä ei todellakaan voi olla meidän parhaaksi, ja kyllähän tähän on pakko tulla muutos.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

Hyvä kirjoitus! Luulen itsekin että EU on tuhon partaalla. Kansa maassa kuin maassa on kriittisempi sitä kohtaan kuin koskaan aiemmin.

Btw. Tuo linkki on teikällä sattunut tuplapastettuna ja siksi ei aukene jos sitä suoraan klikkaa. Eli korjaa kun ehdit. Tuossa se toimivana:

https://www.express.co.uk/news/politics/940578/bre...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

EU on Suomessa tabu, siitä ei haluta julkista keskustelua, puhumattakaan että kansalaisilta kysyttäisiin.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Kiitos, Mikael! En huomannut ettei se aukene.

Toimituksen poiminnat