hietanenkaija

Ruotsidemokraatit nosteessa

Ruotsidemokraateilla menee hyvin.  Gallupeissa prosentit ovat parhailmmillaan jopa samoissa kuin Sosiaalidemokraateilla - 23 YouGov -gallupin mukaan - sillä erolla kuitenkin, että Sosiaalidemokraatit on menossa alas, kun taas Ruotsidemokraatit on matkalla ylös.   -Sosiaalidemokraatit ja Löfven ei ole sitten pystynyt vakuuttamaan ihmisiä siitä, että ottaa maahanmuuton ongelmat tosissaan - mikä on siis kansalaisten mielestä tärkein kysymys vaaleissa.  Asiaa ei varmaan auta se, että toukokuussa 9000 afgaania on ehdotettu lailla "armahdettavaksi", sallimalla heidän jäädä maahan, vaikka olivat valehdelleet ikänsä ja lähtömaansa, ja suojelua vaadittiin nimenomaan iän perusteella. Papereita ei ollut kellään, mutta ikä pystyttiin arvioimaan lääketieteellisten kokeiden perusteella, jotka otettiin käyttöön, ja iäksi pystyttiin useimmiten  varmistamaan yli 18v.

Sosiaalidemokraattien "ankarampi linja" ei siis oikein näy käytännössä, ja Sosiaalidemokraattien linja koko hallitustaipaleen aikana on ollut maahanmuuton suhteen melkoisen katastrofaalista.  Miksi kansalaiset siis uskoisivat Sosiaalidemokraattien vaalilupauksia, kun ei heihin ennenkään ole voinut luottaa? Etenkin naiset ovat jättämässä Sosiaalidemokraatit ja luottavat Ruotsidemokraatteihin, eikä se ole mikään ihme.  -Kansalaisilla on oikeus tulla suojelluksi omassa maassaan, se on maan ensiarvoisimpia tehtäviä. Ihmiset ovat alkaneet sisäistämään tämän, ja tässä ihmisten suojelussa Sosiaalidemokraatit ovat epäonnistuneet .

Google on jo ennustanut, että Ruotsidemokraatit tulisivat kakkosiksi.  Nähtäväksi jää, kuinka valveutunut kansa sitten on oman maansa tilanteesta, ja kuinka rohkeastii se antaa tukensa Ruotsidemokraateille, jotka maahanmuuttoa  ja lakia ja järjestystä ovat alusta asti pitäneet  tärkeimpänä asiana . Minua ei hämmästyttäisi yhtään jos Ruotsidemokraatit tulisivat ykkösiksi.  Sitten heidät on pakko vihdoin ottaa demokraattiseen päätöksentekoon.  

 

https://ekstrabladet.dk/nationen/chokmaaling-i-sverige-dfs-venner-indhen...

https://www.expressen.se/nyheter/qs/de-9-000-afghanerna--vilka-ar-de-ege...

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

18Suosittele

18 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (74 kommenttia)

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

You Gov paneelin pohjana on 90.000 ruotsalaisen, jotka ovat täyttäneet 15 vuotta, mielipiteet. Se on alle 1% ruotsin väestöstä joka on 10.120.242. Missään ei selviä esimerkiksi kuinka monta äänestysikäistä todellisuudessa ottavat osaa näihin poliittisiin paneeleihin.Tuo YouGov on vähän samantyylinen kuin Elokuvapaneeli Suomessa josta saat pienen palkkion joka kerta kun osallistut kyselyyn. Palkkioilla voi hankkia vaikka leffaliput ym. Ehkä ei kaikkein luotettavin mittari sittenkään.

Juha Hämäläinen

On otettava huomioon myös tuo totaali muutos ruotsalaisten maailman halailussa.

Vasta nyt merkittävä joukko ymmärtää massamuuton ongelmat ja tajuaa, ettei nopeaa parannusta tule.

Olen itse nähnyt Ruotsia viiden vuosikymmenen aikana ja ilman mitään tarkkoja mittauksiakin on tuo muutos selvä. Pelle Svensson on lopultakin täysin kypsynyt nykytilanteeseen. Muutosta odotetaan ja, jolleivat demarit sitä tuo niin he ovat mennyttä kalua poliittisesti ja pitkään.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Olen oteksunut että täällä on yleinen salaisuus että SD tulee voittamaan vaalit. Yks hurri tuumaskin mulle että "nyt on Jimmyn vuoro yrittää..."

Nää hurrit on tajunnu että feministinen maahanmuuttopolitiikka tulee johtamaan täysin lopulliseen katastrooffiin, ropleemia on jo paljon vaikka hallitus(ja edelliset hallitukset) on koittanut piilottaa niitä näkyvistä.

Esim. rikoksiin ei enää tilastoida kansallisuuksia. Ja täällä kävelee aina uusissa kaupungin vetimissä olevia roskankerääjiä jotka vaikuttaisivat olevan kolmansista maista saakka tänne tulleita, ja tällä siivotaan myös maahanmuuttajien jo rumia työtilastoja.
Maahanmuuttajat jos vielä eroteltais töihin tänne tulleiksi ja pakolaisina tulleet niin siinä löytyis kans varmasti iso ero sillä Ruotsi on otttanut vastaan paljon ihmisiä ketkä ei tule työllistymään täällä. Ja heidän lapset on myös valitettavan monesti köyhyyskiertessä ja feministit mölisevät jostain etuoikeutetuista valkoisista on huono yhdistlmä....

Moderaatit ja Sossutkin ehdottaa kiristyksiä (ja ovat jo tehneet) tähän holtittomaan maahanmuuttoon, mikä SD:n sanomana ois ollut pari vuotta sitten rasismia, ja sehän täällä on ihmisiä naurattanut. Eli moderaatit ja sossut tanssii jo nyt Jimmyn "pillin mukaan".

Sossut mainostivat vasta että he haluavat kieltää uskonnolliset vapaakoulut toisin kuin Moderaatit ja SD.
Eli Stefanin jengi löysi jotain mitä toiset eivät olleet vielä kerenneet ehdottaa. Ja kyselivät vielä että mitä äänestäjät ovat mieltä? :)
Eli Aftonbladet voi sitten kirjoittaa myöhmmin et tää oli alunperin Sosiademokraternoiden idea. ;)

Miljööjengi tekee vaalikampanjallaan kyllä lopun itsestänsä ja jäävät alle Riksdagin äänikynnykset, ois mun veikkaus.

Sanotaan että Ruotsi on aina edellä Suomea, ja se taitaa pelata päätoimittajienkin suhteen sillä meidän Markku kirjoittelee vielä perusuuntuneesta Suomesta, niin samaan aikaa toimittajat Tukholmassa alkoivat jo omatoimisesti tutkia mikä ihme on että feministinen maa on Euroopan kärjessä raiskauksissa.
Hyvin työnsä tehnyt lehdistö löysi epäkohdat vaikka hallitus oli koittanut piilottaa ongelmat "rasismin piikkiin".

Eli ns. Huhtasaaren "uusi normaali" on jo täällä niinkuin Tanskassa&Norjassa ja Suomenkin pitäisi kiristää maahanmuuttolait vähintäänkin pohjoismaiselle tasolle ja toki mielummin tietenkin kireämmälle.

Hälsningar från Stockholm

Käyttäjän SatuLassila kuva
Satu Lassila

Oletko varma, ettei se "uusi normaali" ole pelkkä kiertoilmaus? :)

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Selkeytätkö kysymystäsi? Siis mikä ihmeen kiertoilmaisu?

"Mielelläni jatkaisin, mutta kaltaistesi kanssa piilee vaara, että menee ikäväksi inttämiseksi, joka on omiaan karkoittamaan lukijat ja kommentaattorit."

Olet kirjoittanut noin jo aikaisemmin tämän blogin kommentointiosuudessa kun et pystynyt vastaamaan. Ja nyt haluat alkaa inttämään kanssani.

Ajatteletko nyt tyttö hyvä niitä lukijoita kommentaattoreina?

Käyttäjän SatuLassila kuva
Satu Lassila Vastaus kommenttiin #57

Olin oikeassa, inttämiseksi menee. En silti voinut vastustaa houkutusta. Kaltaisiasi on vain niin kutkuttavaa härkkiä. Sori siitä, kaikki lukijat.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki Vastaus kommenttiin #58

No haluaisitko kertoa minulle minkälainen ihminen minä olen kun kerran tiedät sen?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Jostainhan se pienen persun ilo on revittävä, kun kotimaassa tilanne on onneton.

Ainahan sitä voi hehkuttaa ulkomaiden puolueita, sillä ei vaan ole Suomen politiikkaan lainkaan merkitystä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Ruotsin tahi Euroopan muiden maiden puolueiden suosioilla ei ole lopulta mielestäsi mitään merkitystä Suomen politiikkaan ..... ?
Kokeile nyt saada jotain järkeä noihin juttuihisi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tottakai on, mutta oman maan puolueet kuitenkin ne päätökset tekevät, jotka meitä eniten koskettavat.

Suomi suomalaisille! :)

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #7

Eiköhän pääosa päätöksistä tehdä Brysselissä. Toisinsanoen, jos maahanmuuttokriittiset puolueet ovat vallassa ympäri Eurooppaa, niin EU:n politiikka tulee olemaan sen mukaista. Ei siinä auta, vaikka Suomi yrittäisi kuinka elää unelmaa, kun linjat vedetään muualla.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Sosiaalidemokraatit ja Löfven ei ole sitten pystynyt vakuuttamaan ihmisiä siitä, että ottaa maahanmuuton ongelmat tosissaan - ..."

Sosiaalidemokraateilla ja Löfvenillä olisi ollut lähes neljä vuotta aikaa ottaa maahanmuuton ongelmat tosissaan.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Ruotsin uusi poliisijohtaja perää 10000 uutta poliisivirkaa nykyisen 20000 lisäksi. Mitäköhän nåmå uudet rekryytit sitten ovat toimenkuviltaan? Ruotsissahan ei ole no-go-alueita, lähiöissä voi kävellä ihan huoletta (monesti tälläkin alustalla todettu).Nettipoliiseja vihapuhejahtiin ?

Rekrytointi ei tule onnistumaan, poliisivirka on Ruotsissa koiranvirka, paljon eroamisia viime aikoina ja ilman ansioiden parantamista käy kuten vapaaehtoisen armeijan kanssa. Ei kiinnosta ketään.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Ruotsidemokraattien menestyminen Ruotsissa on sama kuin natsismin paluu. Ruotsalaiset nostavat natsit uudelleen valtaan.

Pitää muistaa etteivät natsit saaneet Saksassakaan koskaan mitään enemmistöasemaa vaalesissa. Natsit kaappasivat vallan, saatuaan ensin porukkaa päättäviin asemiin. Sitten kansalaisilta ei enä mitään kysyttykään, kannatus oli yksimielistä.

Suomessa kävi vähän samoin kuin Ruotsissa jo vähän aikaisemmin. Suomessa persut saivat huolestuttavaa kannatusta, pääsivät hallitukseenkin, mutta onneksi vallankaappaus Jyväskylän puoluekokouksessa hajoitti puolueen.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

VMP. Ihan tosissasiko meinaat, että Ruotsissa ruvetaan porukkaa laittamaan keskitysleireille ja uunit kuumaksi? Joku tolkku näillä natsifantasioillakin pitäisi olla.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Ei uunien lämmitykseen tarvii energiaa tuhlata, kun kaasua riittää.

Käyttäjän PasiRipari kuva
Pasi Ripari

Uutiset ruotsidemokraateista ovat hyviä, koska vastauksista näkee minkälaisia täysiä hulluja täällä kommentoi/tykkäilee. Aivan uskomatonta mitä foliohattu juttuja ihmisten päässä pyörii. Vai että jotkut 1940-luvun natsit tulevat uudelleen koska joku ei halua antaa yhtä paljon rahaa pakolaisille. Ja vallankaappauskin vielä. Ei hoovetti.

Pahoittelut epärakentavasta kommentista, mutta mitä tuohon voi muka vastata? Sama kuin rupeaisi väittelemään flat earthiläisten kanssa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"mutta mitä tuohon voi muka vastata? Sama kuin rupeaisi väittelemään flat earthiläisten kanssa."

Oletko ajatellut että sinun oma mielikuvasi ruotsidemokraateista saattaa olla epärealistinen, eli idealistinen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #48

"Oletko ajatellut että sinun oma mielikuvasi ruotsidemokraateista saattaa olla epärealistinen, eli idealistinen."

Unkarissa ja Puolassa ruotsidemokraattien maahanmuuttopolitiikka toimii kuten myös Virossa kun ei ole vetovoimatekijöitä. Itse epäilen EU:n taas vaativan lisää haittamaahanmuuttoa johon Suomen poliitikot nyt ennakoivat.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Tuo natsittelu pitäisi saada lääketieteelliseksi diagnoosiksi. Tai hei onhan sille kai jo jokin määritelmä, kun immeinen on harhainen ja näkee jankuttamiseen asti joka paikassa pieniä vihreitä miehiä/natseja/vihollisia....

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Ruotsin sosialidemokraatit olivat kovasti innoissaan Hitleristä vielä ennen Stalingradia. Ruotsalaisia keskitysleirejä hallinnoi muuan Tage Erlander. Mielenkiintoista tekstiä löytyy esimerkiksi kirjasta "Svenska koncentrationsläger - i Tredje Rikets skugga.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Tässä on hieman lisävaloa Ruotsin galluppeihin. Niinkuin aiemmin totesin YouGov:in kyselyyn voivat ottaa osaa 15-vuotiaat koska se on YouGov:in alaikäraja.

Tässä on linkki kaikkiin viimeaikoina puolueiden kannatuksesta tehtyihin galluppeihin Ruotsissa:

https://sv.wikipedia.org/wiki/Opinionsm%C3%A4tning...

Niiden keskiarvo antaa Ruotsidemokraateille noin 18,31 %:n kannatus toukokuussa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Onhan tuo 18% myös kammottavan korkea luku.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Onhan tuo 18% myös kammottavan korkea luku."

Se on aivan hirvittävä luku ja hirvittävä uhka.

Käyttäjän SatuLassila kuva
Satu Lassila Vastaus kommenttiin #12

Historian valossa on totisesti arveluttavaa ilakoida ruotsidemokraattien nousevalla kannatuksella.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #13

Historian valossa on totisesti typerää itsepäisesti jatkaa politiikkaa, joka on johtava ruotsidemokraattien nousevaan kannatukseen.

Käyttäjän SatuLassila kuva
Satu Lassila Vastaus kommenttiin #21

Totta, mutta ei se poista äänestäjältä hänellä siinä välissä olevaa vastuuta.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #12

Niin demokratia on siinä mielessä inhottavaa, että kansa tuppaa äänestämään niitä puolueita, jotka harjoittavat sellaista politiikkaa, jota kansa haluaa. Totalitarismi on niin paljon kivempaa, kun ei tarvitse välittää kansalaisten mielipiteestä. Onhan se kansan mielipide ihan kauhea uhka.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #19

"Onhan se kansan mielipide ihan kauhea uhka."

Joidenkin kansalaisten mielipide on kyllä kammottava uhka.

Pitää muistaa että vaikka 18% ruotsalaisista onkin nyt natsiaatteen kannalla, ei se toki sitä merkitse että koko Ruotsin kansa olisi natseja.

Siis vain kahdeksantoista prosenttia ruotsalaisista on natsimielisiä, he ovat se uhka. 82% ruotsalaisista eivät ole natsimielisiä, he eivät ole uhka.

Uhka on siinä että jos nämä natsimieliset saavat jonkin verran kannatuste, he suorittavat vallankaappauksen, kuten Aatu teki, eikä nillä vaarattomilla mielipiteillä ole enää sen jälkeen merkitystä.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #23

Tuo natsilässytyksesi on naurettavaa, mutta leikitään, että tuossa aivopierussa olisi jotain perää. Meinaatko, että EU ei mitenkään reagoisi, jos Ruotsissa tapahtuisi vallankaappaus?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #24

"Meinaatko, että EU ei mitenkään reagoisi, jos Ruotsissa tapahtuisi vallankaappaus?"

EU ei puutu suvereenin maan asioihin, tai jos se niin tekee, tekee sen omien sääntöjensä puitteissa. Kaikki mitä EU tekee voi olla korkeintaan jotain kosmeettista, julkilausumia ja sensellaista.

Natsismin uusi tuleminen ei muuten ole naurettava asia, se on kuolemanvakava asia.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #25

Eli, jos esim. ISIS keräisi 50000 taistelijaa yhteen pieneen EU-valtioon ja kaappaisi vallan, niin EU ei tekisi mitään? Tai, jos nuo haaveilemasi kuunatsit olisivat totta, kaappaisivat Ruotsissa vallan ja rupeaisivat kaasuttamaan porukkaa, niin EU ei tekisi mitään?

Huh, sentään, on sulla jutut.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #26

"Tai, jos nuo haaveilemasi kuunatsit olisivat totta, kaappaisivat Ruotsissa vallan ja rupeaisivat kaasuttamaan porukkaa, niin EU ei tekisi mitään?"

Mitäs EU sitten pystyisi tekemään? Ei ole armeijaa, ei hävittäjiä, ei panssarivaunuja, ei tykistöä eikä ohjuksia.

Ei EU:lla ole taistelukykyä, on vain rajallinen kyky esittää pyöreitä julkilausumia, tosin ei kyllä niitäkään, koska jokaisen EU- maan pitää olla julkilausumien takana ja Ruotsi, natsien hallitsemana EU- maana, ei antaisi lupaa mihinkään radikaaleihin julkilausumiin Ruotsia vastaan.

..............................

Käsityksesi EU:sta näyttää olevan täysin väärä. EU ei ole mikään sellainen toimija joka pystyy toimimaan jotain jäsenmaataan vastaan. Sen osoittaa sekin ettei EU millään pysty estämään sananvapauden rajoittamista Unkarissa ja Puolassa.

Kreikkalaisten painostaminen talousrealismiin kyllä onnistui, mutta kun Italia on nyt lähdössä tosissaan Kreikan tielle, siis kasvattamaan edelleen rajusti julkista velkaansa, niin EU on voimaton tämän Italian kehityksen edessä.

--------------------------

Italialaiset ovat itse sitä mieltä että valtion pitää velkaantua lisää, vaikka entistä velkaa on jo aivan liikaa ja nyt Italiassa on sellainen hallitus joka toteuttaa kansan tahtoa.

Tämä olisi mahdollista jos Italia palaisi liiraan, jonka annettaisiin sitten upota ja se söisi sitten valtion velkaa, mutta myös Italialaisten ostovoimaa.

Tämä hallitus ei kuitenkaan lähtenyt sille tielle, kuten ei Kreikankaan populistit aikanaan lähteneet. Italiassa taitaa vielä olla muistissa uppoava liira, superinflaatio ja kasvava nollamäärä tavallisten tuotteiden hintalappujen perässä.

Nyt Italialla on ollut vakaa valuutta pitkään ja alhaiset korot. Nyt he empivät syystä oman valuutan käyttöönottoa, se voisi merkitä myös hyvin nopeaa valuuttapakoa turvallisiin valuuttoihin.

Italialaisilla on tunnetusti varallisuutta, jopa huomattavasti enemmän kuin meillä suomalaisilla ja varmaankaan italialaiset eivät tyytyisi kiltisti seuraamaan kun inflaatio syö heidän omaisuutensa samalla kuin se syö valtion velat.

------------------

Niin, Ruotsin uusnatsit eivät todellakaan ole edes vakavin huolenaihe Euroopassa tällä hetkellä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #23

Jos jatkuvasti syyttää natseiksi vähän ketä tahansa, niin natsi-leiman heittäminen hiljalleen menettää merkityksensä. Tuskin tunnet tai olet keskustellut kenenkään kanssa, jota natsiksi huolettomasti väität. Aitoja uusnatsejakin on, muttei todellakaan erityisen paljon.

Sinulla on joitain yksinkertaisia näkökulmia kuten että "väärin ajattelevat" (= ei kuten haluaisit) voi leimata natseiksi (mitä sillä sitten tarkoitatkaan pohjimmiltasi) ja he ovat "pahiksia". Ja kuka nyt ei "pahiksia" vastustaisi, koska niin leffoissakin tehdään.

Ehdit nyt jo fantasioida vähintään 18% ruotsalaisista olevan natseja, ja heillä on tarkoitus kannatuksen jälkeen tehdä vallankaappaus.....
Ja tiedämme sen siitä että sinä näin sanot. Tuosta voisi kirjoittaa ihan ok viihteellisen kirjan ehkä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #28

"Ja tiedämme sen siitä että sinä näin sanot."

Minun sanoillani ei tietenkään ole mitään merkitystä Ruotsin politiikassa, eikä tietenkään sillä ole mitään merkitystä muiden blogistien mielipiteisiin.

Et taida olla kanssani samaa mieltä, eikä tietenkään tarvitsekaan olla. :)

Itse olen kuitenkin edelleen sitä mieltä että kuvailemani kehitys on mahdollinen, siitä on esimerkkejä historiassa.

Toki on mahdollista että tapahtuu vähän toisella tapaa kuin mitä ennen on tapahtunut.

Voi toki olla jopa niinkin, että ruotsidemokraatit osoittautuvat Suomen persujen tapaan hallitsemaan päästyään kilteiksi nyhveröiksi, eikä mitään vallankaappausta tapahdu.

Toki minä pidän enemmän tästä nyhverö- vaihtoehdosta.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #31

Historiassa on aika paljon esimerkkejä siitä, että sosialistit pyrkivät kaappaamaan vallan. Yleensä eivät edes pyri tekemään sitä demokraattisesti, vaan väkivaltaisesti aseiden avulla, kun saavat pienen kannatuksen. Ei sosialistejakaan kannata silti pelätä. Yöunethan siinä menee, jos kaikennäköisiä kauhuskenaarioita päässään pyörittelee.

Käyttäjän UffeNordstrm kuva
Uffe Nordström Vastaus kommenttiin #23

Kuulehan nyt Arto! Ensinnäkin kun nyt taas täällä nazittelet niin ensinäkin sinun kannattaisi selvittä mikä puolue sympatiseers nazien kanssa 30 ja 40 luvulla. Voin vastata että juuri sinun symppaamiasi sosiaalidemokraatit.

Toisekseen Sverigedemoraatit eivät ole mikään nazipuolue. Tietysti jokunen kannattaja voi olla mutta samoin myöskin muissa puolueissa.

Jos välttämättä haluat nazeja Ruotsin politiikasta löytää niin ne Svenskarnas parti on osoite. Pitää kuitenkin muistaa että kyseinen puolue hajosi jo vuonna 2015.
Kyseessä oli pelkästään marginaalinen liike.

Toisin sanoen 18% Ruotsin kansalaisista ei siis ole nazeja.

Tähän voin vielä lisätä että viimeisin galluppi minkä Sentio teki antoi Sverigedemokraateille yli 20%.

Sention kyselyt ovat yleensä ollut lähempänä totta kuin muiden kyselyt.

Nuku hyvin Arto!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #39

"Tähän voin vielä lisätä että viimeisin galluppi minkä Sentio teki antoi Sverigedemokraateille yli 20%."

Siis nazeja onkin 20% eikä 18% ruotsalaisista.

Onneksi kuitenkin 80% ruotsalaisista on vielä jotain muita kuin nazeja.

----------------

Vai on sosialidemokraatit sinun mielestäsi nazipuolue.

En ole itse huomannut.

No, jos niin on, niin ei se minuun vaikuta, sillä en muutenkaan ole kovin monessa asiassa samaa mieltä kuin demaripuolue, mutta ymmärrän kyllä että demarien kannattajakunta on varsin vanhoillista ja kankeasti ajatuksiaan muuttavaa väkeä, niin että demaritkaan eivät siksi voi kovin nopsaan uudistua.

Jos näet minussa demarin, se johtuu siitä että kannatan näitä demarien hutaasti ajatuksiaan muuttavia äänestäjiä. Vaikka monet näistä tyypillisistä demariäänestäjistä onkin nyt harhautettu äänestämään persuja ja muita puolueita, demarit, vanhoillisuudestaan huolimatta, ovat kuitenkin heidän paras toivonsa.

Se ei kuitenlaan tarkoita sitä että minä olisin demari. Kaukana siitä, minulla on ajatuksia joita nykyiset demarit eivät voisi millään hyväksyä, mutta toivon tietenkin että demarit hitaasti ....... hyvin hyvin hitaasti .... kehittyisivät siihen suuntaan jota minä edustan. :)

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Nyt ryskyin murtuu pakkovalta,
tää on hurrien viime ponnistus.
Vanha blokkijärjestys horjuu.
Orjajoukko taistohon!
Alas lyökää koko #matuu-hullutus
ja valta teidän jälleen on.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

https://www.youtube.com/watch?v=LqTnlyhO0wA

Luo lippujen! Näin rinta rinnan kulkee
nyt mustapaidat tahtiin vakavaan.
Nyt, veljet rintamaan, mi valheen vuolteet sulkee
ja voittoon vie tai urhon kuolemaan!
Nyt tieltä pois, kun marssii joukko musta!
Se eestään kaataa kaikki estehet.
On katseet kirkkahat ja rinnas uskallusta,
ja toivoin katsoo meihin tuhannet.
Jo torvet soi nyt taistoon viime kerran,
oi kuulkaa uuden päivän pauhinaa!
Sa muista vannoneemme kautta Taivaan Herran:
Ei vaikertaa nyt Suomi enää saa!
Luo lippujen! Näin rinta rinnan kulkee
nyt mustapaidat tahtiin vakavaan.
Vain kurjat halveksia värejämme julkee,
kun synnyinmaamme riutuu tuskissaan.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

YouGov on gallupeissaan osunut itse asiassa aika oikeaan. Gallup-analyyseissa niiden on osoitettu osuvan 93% oikeaan. Vuoden 2017 parlamenttivaalit Britanniassa menivät aivan gallupin saaman ennusteen mukaan, vaikka sitä etukäteen suuresti epäiltiin. -Vaikka kyselyt tehdään sähköpostitse, ne on kuitenkin väestön mukaan demografisesti painotettu.
Jos haluaa verrata sitä toiseen viimeaikaiseen galluppiin, niin SvD/Sifon mukaan Ruotsidemokraattien kannatus on 18,7%, MUTTA NOUSSUT KUUKAUDESSA 4%. Kyllä siitä jotain johtopäätöksiä voi vetää. -Matias Karlsson, Ruotsidemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja, sanoi että Sosiaalidemokraattien politiikassa ei ole mitään uskottavuutta. -Näin se on.

https://www.expressen.se/nyheter/ny-matning-rekord...

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Minun on kovin, kovin vaikeaa ymmärtää miksi joku suomalainen ilakoisi natsien, poliittisen äärioikeiston noususta Ruotsissa. Pohjoismaat ovat olleet vakainta aluetta maapallollamme jo pitkään ja toki soisin sen vielä jatkuvan, Ruotsidemokraattien politiikalla se ei tulisi jatkumaan.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

"Ruotsidemokraattien politiikalla se ei tulisi jatkumaan".
Miksei?

Alkaisiko muslimit tappamaan Ruotsalaisia jos maahanmuuttoa tiukennettaisiin vai miksi?

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Populististen puolueiden menestys=wanhojen puolueiden laiskuutta !

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei tosta kauheasti kannata huolestua, sinne vaan hallitukseen niin melko nopeasti se kannatus siitä putoaa, kun ei kuitenkaan pysty siellä yksin mitään päättämään, siitä tulee samanlainen persuitku, kun ei pidettykään vaalilupauksia, ja kaikkein kiihkeimmät sitten hermostuvat.

Italiassa ihan sama juttu, sinne vaan päättämään ja lisäämään valtion velkaa, siellä tosin hallituksen elinkikä taidetaan määritellä kuukausissa.

Kaikkein parasta on päästää nämä maahanmuuttoöyhääjät hetkeksi hallitukseen, ne kuitenkin pikkuhiljaa sitten hajottavat itse itsensä.

Käyttäjän PasiRipari kuva
Pasi Ripari

Jep, jos puolue ei miellytä, niin äänestäjä pitää huolen siitä ettei puolue enää jatkossa vaikuta.

Tämän valossa kommentit siitä miten pakolaisille annetun rahan vähentäminen johtaa juutalaisten uunitukseen, ovat täysin kylähullua juttua. Mitään perusteluita tälle iänikuiselle natsittelulle ei ole.

Käyttäjän SatuLassila kuva
Satu Lassila

Hyvä se on harjoitella kieltämisen voimaa jo etukäteen. "Ei me mitään natseja olla, me ollaan ihan omanlaisemme, isänmaallinen liike."

Sitten, kun joku on päässyt hengestään ja ruotsidemokraatti on ollut osallisena siihen yllyttämällä netissä tai muuten, onkin askartelemista sen elämänvalheensa kanssa ja kieltämisen taidolle käyttöä.

Albert Speerillä meni 20 vuotta Spandaussa ja loppuelämä taisteluun totuuden kanssa. Hän olikin mukana vähän isommassa operaatiossa ja kesti olettavasti syyllisyyden taakkaa perusruotsidemokraattia paremmin. Vuosikymmeniä myöhemmin myönsi sen, mitä ei Nurnbergissa voinut, koska olisi päätynyt hirttolavalle.

Perusruotsidemokraatti itkeä tirauttaa jo ensimmäisessä poliisikuulustelussa, etten mä mitään pahaa tarkoittanut niillä nettikirjoittelullani enkä suinkaan halunnut, että joku tapetaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kyllä persutkin osaa oikeudessa itkeä, Tynkkynenkään ei ymmärtänyt lainkaan mitä pahaa tuli tehtyä.

Eikä ne persujen oikeudenkäynnit tähän jää, seuraavaksi pääsee Hakkarainen ääneen, mutta hän onkin tosimies, eikä varmasti itkeä tirauta. :)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Sitten, kun joku on päässyt hengestään ja ruotsidemokraatti on ollut osallisena"

Moni on Suomessa ja Ruotsissa päässyt hengestään, ei kylläkään sverigedemokraattien tai perussuomalaisten käsissä vaan maahansaapuneiden muslimien käsissä. SD ja PS yrittää pelastaa suomalaisten ja ruotsalaisten henkiä ja terveyttä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Nii ja tyhmä kansa ei vaan Suomessa äänestä persuja, tai sitten se kansa ei meillä olekaan tyhmä, vaan se tyhmä onkin joku muu. :)

Käyttäjän SatuLassila kuva
Satu Lassila

Moni on päässyt ja pääsee hengestään ihan maanmiehensä kuristamana.

Jotkut eivät näemmä kykene näkemään itselleen vieraita ihmisiä yksilöinä, vaan pitävät heitä kollektiivisesti vastuullisina yksilöidensä tekemistä rikoksista.

Samalla logiikalla minä olisin vastuussa Srebrenican joukkomurhasta, koska olen kristitty.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Et itse pysty ilmeisesti näkemään sinulle vieraita ihmisiä yksilöinä, sillä syytä itse kollektiivisesti ja jo etukäteen SD:tä äänestäviä ihmisiä...

Noitten natsifantasioiden lomassa kannattaisi ymmärtää että monikulttuurisesta Ruotsista löytyy sinun logiikalla maahanmuuttajataustaisia, mustia ja muslimi natseja, sekä vielä jopa natsi mummoja. :)

Käyttäjän SatuLassila kuva
Satu Lassila Vastaus kommenttiin #42

Nej :) En minä syytä ruotsidemokraatteja äänestäviä natseiksi, vaikka se pikaisella lukemisella saattaisi siltä vaikuttaakin.

Minä peräänkuulutan äänestäjän vastuuta siitä, millaisia voimia hän on tukemassa. Ei niitä natsejakaan eikä niitä äänestäneitä tahtonut oikein toisen maailmansodan jälkeen Saksassa löytää. Löytyykö sitten vastuunkantokykyä omista valinnoista, kun seuraukset tulevat eteen?

Ja toiseksi, en liitä ruotsidemokraatteja äänestäviin muita ominaisuuksia kuin että he äänestävät ruotsidemokraatteja. En esim. ajattele, että he olisivat potentiaalisia murhaajia ;)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #44

"Ja toiseksi, en liitä ruotsidemokraatteja äänestäviin muita ominaisuuksia kuin että he äänestävät ruotsidemokraatteja. En esim. ajattele, että he olisivat potentiaalisia murhaajia ;)"

Joo, ei ruotsidemokraatin äänestäjä ole välttämättä itse natsi, vaikka hän äänestääkin natsia.

Eikä tarvitse olla natsi tullakseen joukkomurhaajaksi. Jos natsit pääsevät valtaan, niin kenestä tahansa voi tulla joukkomurhaaja.

Se on tieteellisesti todistettu että ihminen noudattaa ylhältäpäin annettuja käskyjä eikä pidä käskyn noudattamista rikollsena tekona, vaan päinvastoin käskyn noudattamatta jättäminen on useimpien mielestä rikollinen teko.

Jos siis natsitä pääsevät valtaan Ruotsissa, se voi johtaa siihen että koko kansa suorittaa natseille palveluksia, eli tekee rikollisia tekoja. Näinhän juuri kävi Saksassa vajaat sata vuotta sitten.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki Vastaus kommenttiin #44

"Hyvä se on harjoitella kieltämisen voimaa jo etukäteen. "Ei me mitään natseja olla, me ollaan ihan omanlaisemme, isänmaallinen liike."

Sitten, kun joku on päässyt hengestään ja ruotsidemokraatti on ollut osallisena siihen yllyttämällä netissä tai muuten, onkin askartelemista sen elämänvalheensa kanssa ja kieltämisen taidolle käyttöä."

Anteeksi vaan jos käsitin tuon tekstisi natsitteluksi, olen ilmeisesti asunut liian kauan pois Suomesta.

Olisitko hyvä ja kertoisit sitten selkeämmin mitä tämä natseista ja ruumiista houruaminen tarkoittaa?

Ymmärrät varmaan että paremman maahanmuuttopolitiikan tekeminen ei tee kenestäkään natsia? Se on vain älykästä vastuunkantoa oman maan kansalaisista ja täällä jo olevista maahanmuuttajista.

Käyttäjän SatuLassila kuva
Satu Lassila Vastaus kommenttiin #49

Parempaa maahanmuuttopolitiikkaa voi vaatia muiltakin puolueilta menemättä ääriliikkeeseen, jolloin mielestäni panee alttiiksi liian paljon muutakin pelkän maahanmuuttoasian tähden.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki Vastaus kommenttiin #50

Perusteetko näkemyksesi ääriliikkeestä jotta pystyn ymmärtämään näkemystäsi paremmin?

Ps. Unohdit selventää tuon natseista kirjoittelusi!!!!

Käyttäjän SatuLassila kuva
Satu Lassila Vastaus kommenttiin #52

Minähän yritin, mutta ei se näköjään auennut. Pahoin pelkään, että parhainkaan selvennysyritykseni ei valaise asiaa riittävästi.

Mielelläni jatkaisin, mutta kaltaistesi kanssa piilee vaara, että menee ikäväksi inttämiseksi, joka on omiaan karkoittamaan lukijat ja kommentaattorit.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki Vastaus kommenttiin #53

Se ei ole inttämistä jos pyydän perusteluita sinulta siihen kun olet ilmaissut laillisen poliittisen puolueen ääriliikkeeksi. Sekä hourinut natseista ja ruumiista.

Kaltaistesi kanssa joilla menee oma logiikkakin sekaisin ja on kovasti mielipiteitä on kiva aina väitellä. :)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #66

Tuon tytön (tai onko se poika) ilme on paljonpuhuva.

Parempi olisi jos olisi vähemmän natseja.
Ei tarvitsisi pelätä tuolla tavalla.

Natseja kyllä kannattaa pelätä.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki Vastaus kommenttiin #67

Jouduin kerran oleen yhden kesän esimiehenä yhelle just linnasta päässeelle ruotsalaiselle natsille, löyhät ajatukset mutta muuten harmiton kaveri...

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #67

Tuo oli Arto Vihavainen,
syntymässä säikähtänyt,
näki natsit kaikkialla,
haltiat pahat havaitsi

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #71

Minulla on kyllä siniset silmät
mutta en ole sinisilmäinen.

Natseja on tosiaan kaikkialla.
Pitää vain vähän katsella ympärilleen.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #72

Natseja tosiaan vilisee kaikkialla, lymyää nurkkien takana. Usein ilmestyvät uniini.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #73

"Natseja tosiaan vilisee kaikkialla, lymyää nurkkien takana. Usein ilmestyvät uniini."

Minä en musta mitä unissa näen, mutta muistan kyllä jos muistutetaan.
Jos näkisin natseista unia, muistaisin sen, kun siitä mainitaan.

Natseja "näkee" kyllä muutenkin, varsinkin täällä somessa niitä "näkee".
Pitää vain kulkea somessa "silmät auki".

Kyllä niitä natseja varmaan on tuolla kadullakin, ostoskeskuksissa ja muualla, mutta ei niistä voi tietää kuka on natsi, kun ei ne yleensä käytä mitään natsitunnuksia, eikä ne tee natsitervehdyksiä.

No, eduskunnassa kai joskus on tehty se hitler- tervehdys, niin ja persujen puoluekokouksessa Jyväskylässä.

Mutta ei se natsius ole niistä univormuista kiinni, eikä natsitervehdyksistä, mielipiteistä se näkyy ja ne mielipiteet "näkyy" täällä somessa kaikkein parhaiten.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Moni on päässyt ja pääsee hengestään ihan maanmiehensä kuristamana."

Voi jesta teidän järjenjuoksua, suomalaiset tappajat ovat aina seuranamme, heistä ei eroon päästä kuin laittamalla vankilaan, mutta lisää tappajia emme ulkomailta tarvitse.

Käyttäjän SatuLassila kuva
Satu Lassila

On erheellistä luulla, etteivät muidenkin puolueiden kuin ruotsidemokraattien ja perussuomalaisten kannattajat olisi huolissaan maahanmuutosta. Kyllä ovat.
Monet jopa pohtivat, onko pitkällä aikavälillä ratkaistava valinta: Me vai he?

Vielä enemmän virheellinen on käsitys, että ne, jotka eivät e.m. puolueita suostu tukemaan, automaattisesti haluaisivat enemmän maahanmuuttajia ja suorastaan suosisivat sellaista politiikkaa.

Miksi me, enemmistö, emme kuitenkaan käy flirttailemassa teltoillanne? Koska emme luota kykyynne ratkaista yhteiskunnallisia ongelmia. Emme usko, että teidän riveistänne löytyy tarvittava viisaus yhteiskunnassa esiintyvien epäkohtien korjaamiseen. Ai miksikö?

Talous on kuralla, koska mamu.
Sosiaali- ja terveyspalvelut eivät ole riittävät, koska mamu.
Maanpuolustus on vaarassa, koska mamu.
Eläkkeet ovat liian pienet, koska mamu.
Suomen kieli ja kulttuuri vetelee viimeisiään, koska mamu.
Huoltosuhde on pilalla, koska mamu.

Tämä ei vakuuta. Te olette liikaa fixaantuneita ajatukseen pelkän maahanmuuttokysymyksen ratkaisemisen kaikenkorjaavasta vaikutuksesta.

Pelkomme on, että ääni teille menee siis vähintään hukkaan ja pahimmassa tapauksessa järkyttää yhteiskuntarauhaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Olipa terävää tekstiä.

Juuri näin se on.

Kaikki ovat tietenkin huolissaan maahanmuutosta, mutta enemmän kuin maahanmuutosta pitää olla huolissaan näistä mamu-vihaajista, joiden mielestä kaikki mitä maailmassa on pielessä on mamujen vika.

Pitää olla huolissaan sekä heidän mielenterveydestään, siis mamu-vihaajien mielenterveydestä, että myös siitä mitä tapahtuu jos tällaiset sekopäät saavat vastuuta maan hallinnossa.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Aika tylsää.
Varmaankaan suurimmalla osalla meistä natseista on yks'hailee minkäväristä, ketä kumartaa ja mistä maasta tänne tulee sakkia. -Kunhan maksavat viulunsa ja käyttäytyvät.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"muidenkin puolueiden kuin ruotsidemokraattien ja perussuomalaisten kannattajat olisi huolissaan maahanmuutosta."

Eivät kuitenkaan tee muuta kuin levittelevät käsiään.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Eivät kuitenkaan tee muuta kuin levittelevät käsiään."

Nykyhallituksessa vastuuta kantavat persut noin kolmanneksen osuudelta. Vaikka persut sitten tekivät vallankaappauksen, joka johti siihen että ministerit joutuivat eroamaan puolueesta, hallitusohjelma tehtiin persuina ja sitä noudatetaan sillä tavalla kuin oli sovittu.

Siellä siis persut levittelevät käsiään muiden mukana.

Mitä se tarkoittaa?

Ennen vaaleja luvattiin öönestäjille asioita joita ei ollut tarkoituskaan toteuttaa ja joita oli mahdoton toteuttaa.

Tilanne olisi täysin sama vaikka siniset lähtisivät nyt hallituksesta ja tilalle otettaisiin persuja.

Eivät siniset, vaan persut itse elävät epärealistisissa kuvitelmissa.

Käyttäjän SatuLassila kuva
Satu Lassila

Sanoilla on myös konnotatiivinen merkitys. Varoittaessaan natseista Vihavainen uskoakseni tarkoittaa kaikkia niitä hallintoja, joiden alaisuudessa ihminen voi kadota keskellä yötä kotoaan lopullisesti. Ei hän tarkoita, että SS-koppalakki keskitysleireineen palaa kirjaimellisesti.

Viittaukseni A. Speeriin liittyy syyllisyyden kanssa painiskeluun. Ihminen voi mielestään toimia kaikin voimin vain ja ainoastaan isänmaansa parhaaksi ja tehdä samalla hirveitä virheitä. Miten sen asian kanssa elää loppuelämänsä sen jälkeen, kun se on valjennut?

Ilmeisesti yliarvioin Speerin elämäntarinan tunnettuuden.

Hälventääksenne epäilyjä sen suhteen, ettei kannattamanne puolue missään olosuhteissa tingi oikeusvaltioperiaatteesta ja ihmisoikeuksista, sanoihin tarttuminen ei kanna hedelmää. Voimme vaihtaa sanaa, mutta epäily jää.

Toimituksen poiminnat