hietanenkaija

Miksi Italia ei auta?

Italia on kieltäytynyt päästämästä 600 siirtolaista, joita heille tarjosi Lääkärit ilman rajoja-järjestön pelastusvene Aquarius.  "Tällaista ei ole koskan ennen tapahtunut", sanoi pelastuksen koordinaattori Nicola Stalla.  Ranskan Macron arvosteli kovin sanoin sitä että Italia ei ottanut siirtolaisia vastaan, mutta EU:ssakin oli erilaisia mielipiteitä.

Miksi Italia ei halua enää auttaa?  -Italiassahan vaihtui juuri valta, ja oikeistopopulistit ovat vallassa.  Mutta miksi oikeistopopulistit saivat niin suuren vaalivoiton? Mitä Italiassa oikein tapahtuu?  Mikä ihmeen rasismin aalto sinne on iskenyt?

Italia käyttää 188 miljoonaa Euroa kansaneläkkeisiin vuosittain, kun taas siirtolaisiin kuluu 416 miljoonaa euroa. (Tanskan kruunuissa 14 miljardia kruunua, vastaan 31 miljardia kruunua). 3,3 miljoonaa laitonta siirtolaista työskentelee pimeästi.  Yksittäinen turvapaikanhakija maksaa Italialle 2400 e(18000 Dkr) kuukaudessa. -Italia otti vastaan 120 000 siirtolaista vuonna 2017 ja 182 000 vuonna 2016. Puolet näistä oli NGO:n tuomia, Lääkärit ilman rajoja, Pelastakaa lapset ja muiden avustusjärjestöjen. Vain 2,5 % siirtolaisista sai pakolaisstatuksen. 5800 siirtolaista palautettiin vuonna 2016,  ja 6500 vuonna 2016. Puoli miljoonaa siirtolaista on vain kadonnut.

Mistä nämä ihmiset sitten tulevat?  Tulevatko he sotivista maista, luonnomullistusten vaivaamista, nälkää näkevistä maista? -Suurin osa turvapaikanhakijoista tulee hakemaan yksinkertaisesti parempaa elämää, ja pääsevät sitten salakuljettajien suosiollisella avulla "varakkaaseen" Eurooppaan. Salakuljetus on suuri bisnes Afrikassa.

Mitä tälle salakuljetukselle sitten voisi tehdä? -Niin kauan kuin veneet partioivat säännöllisesti rannikolla, niin kauan tulijoita riittää. Mitä oikein tapahtui Libyan sopimukselle? Maanhan  piti estää veneitä lähtemästä vesille.  Maksoivatkohan salakuljettajat enemmän?   -On myös kyseenalaista onko tällaisesta "auttamisesta" loppujen lopuksi mitään hyötyä. Vain murto-osa näistä siirtolaisista saa turvapaikan, ja enemmistö katoaa jonnekin Euroopan alamaailmaan.  -Myös alkuperäisen lähtömaan kehitys jää muiden harteille, ja vain ne, joilla on varaa, lähtevät.

Halla-aho käsitteli facebookissa tänään pelastystoimia Välimerellä. Hän sanoi että pelastettavat siirtolaiset voisi yhtä hyvin viedä esimerkiksi Tunisiaan.  Hyvä idea. Toinen mahdollisuus saattaisi olla lähettäminen pakolaisleirille takaisin Libyaan.  Näitä leirejä pitäisi pitää hyvässä kunnossa, niin ne olisivat "kannattavampia".  Oxfordin Yliopiston professori Paul Collier on ehdottanut että niiden yhteyteen voisi järjestää joitakin työskentelymahdollisuuksia, esim. jonkinlaisia yrityksiä ja jopakevyitä tehtaita. Koulut niissä tietenkin pitäisi olla.

Tämä salakiljettajien järjestämä siirtolaisliikenne täytyy saada loppumaan, on selvää että se ei voi jatkua tällaisena.  Hyväntekeväisyysjärjestöt eivät itse asiassa auta asiaa ollenkaan hankkimalla laivoja ja partioimalla säännöllisesti Libyan rannikolla. Eurooppa ei voi ottaa enempää siirtolaisia.  Italia ei voi ottaa enempää siirtolaisia. Pakolaisstatusta useimmille ei voi antaa. -Geneven pakolaissopimus  on vuodelta 1951, siis viime vuosituhannelta, ja sitä on vaikea soveltaa enää tähän päivään. Myös Schengeniä pitäisi päivittää, sehän ei oikeastaan enää toimi ollenkaan, vain raha ja tavarat kulkee rajojen yli.  Dublin on yhtä hyödytön. -Eurooppa on ihan liian sekaisin. Pystyykö EU saamaan tarvittavat uudistukset aikaan?  Entä halutaanko Geneven pakolaissopimusta muuttaa? Tähän olisi todella tarve - jopa kiire.

 

https://ekstrabladet.dk/opinionen/mortenmesserschmidt/messerschmidt-det-...

 

https://www.theguardian.com/commentisfree/2016/jan/18/geneva-refugee-con...

 

 

 

 

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000002829831.html

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Hyvä ja realistinen kirjoitus. Afrikan suunnasta tulijoiden määrää voidaan luonnehtia rajattomaksi jo nyt ja varsinkin tulevina vuosina, mikäli valvontaa Välimerellä ei olisi. Italia on kantanut tähän asti raskaimman taakan meren ylittäjien aiheuttamista kustannuksista.

Oxford on ollut jo vuosia sitä mieltä virallisesti, että EU:n ulkorajat kiinni ja YK:n rahoittamat leirit sen ulkopuolelle, josta valikoidaan ne oikeasti henkensä hädässä olevat turvapaikanhakijoiksi.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Halla-ahon postaukseen jo kommentoinkin, että mikseivät "pakolaiset" ole keksineet, että muillakin merillä voi joutua merihätään ja näin saada oikeuden päästä Eurooppaan?

Ensin lähetetään viesti avustusjärjestöille, että Eurooppaan pyrkiviä ihmisiä hukkuu Somalian rannikolla Intian valtameressä. Kunhan avustusjärjestöt ovat asemissa, lähdetään uimapatjoilla matkalle Eurooppaan ja hups, ollaankin merihädässä. Sitten avustusjärjestön alus poimii pakolaiset merestä ja tuo heidät Eurooppaan, koska mikään maa ennen sitä ennen ei kelpaa... siis ei ole turvallinen.

Sama toimisi vaikka Afrikan rannikolla Etelä-Atlantilla tai Indoneesiassa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Saksalaiset xenofobit kuulemma hakevat turvapaikkaa Unkarista. Turvapaikanhakijat kuulemma vainoavat heitä Saksassa.

Hyvin ne ainakin kelpaa Unkarilaisille.
Eivät vissiin ole xebofobisteja saksalaisten suhteen.

Ei tarvitse saksalaisten pakolaisten joutua merihätään.
Merta kun Unkarin ja Saksan välissä ei edes ole.
Riittää kun ostaa itselleen huvilan jostan järven rannalta Unkarista.

Juha Hämäläinen

#7. Saksalaisilla on oikeus asua omilla varoillaan missä tahansa EUssa. EUn ulkopuolelta tulevilla ei tulisi olla.

Nämä fobiajutut ovat täysin typeriä. Massamuutolle ei ole mitään oikeutusta eikä meillä mitään velvollisuutta ottaa vastaan miljoonia elintasopakolaisia EUhun ja elättää heidät.

Matkusta vähän maailmalla ja tutustu siihen mitä tämä muuttoliike on aiheuttanut pitkin maailmaa. Meidän tehtävämme ei ole tukea joidenkin kansojen kyvyttömyyttä hallita lisääntymistään. Asia ei ole vastuullamme millään tavoin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #9

"Saksalaisilla on oikeus asua omilla varoillaan missä tahansa EUssa. EUn ulkopuolelta tulevilla ei tulisi olla."

Niin, se on hyvä että saa liikkua vapaasti EU:n alueella.
Mutta eikös se ollutkin niin että persut ja persumieliset haluaisivat tätä liikkumisvapautta EU:n sisällä rajoittaa. Rajoilla pitäisi olla puomit ja Suomen rajoilla sellaiset puomit joissa lukee Suomi. Vähän niinkuin Raatteen tiellä aikoinaan.

"Nämä fobiajutut ovat täysin typeriä."

Tästä olen täysin samaa mieltä, fobiat on typeriä, samoin nämä fobistit.

"Massamuutolle ei ole mitään oikeutusta eikä meillä mitään velvollisuutta ottaa vastaan miljoonia elintasopakolaisia EUhun ja elättää heidät."

Demokratiassa enemmistö päättää miten toimitaan. Tietenkin se on sillä tavalla että jos enemmistö porukasta on xenofobisteja, kuten Unkarissa, silloin rajoille ilmestyvät puomit ja aidat, niinkuin Unkarin rajoille.

"Matkusta vähän maailmalla ja tutustu siihen mitä tämä muuttoliike on aiheuttanut pitkin maailmaa. Meidän tehtävämme ei ole tukea joidenkin kansojen kyvyttömyyttä hallita lisääntymistään. Asia ei ole vastuullamme millään tavoin."

Otetaanpas esimerkiksi vaikkapa tämä Italia. Italian väestö on muotoutunut Rooman valtakunnan aikaan. Italiassa on toki ollut alkuperäisväestöä, kreikkalaisperäisiä, etruskeja ja myös sellaisia sekavaltioita kuten Roomalaiset. Alkuperäiset roomalaisethan olivat jonkinlainen lainsuojattomista muodostunut porukka, rosvoja ja gangstereita. Ne alkoivat sitten lisääntymään kun olivat ryöstäneet itselleen naapureidensa vaimot ja tyttäret.

Mutta siitä Italian väestöstä. Kun Rooma laajeni, sen miehet taistelivat ja kaatuivat vierailla mailla, mutta koska he olivat voitokkaita, he lähettivät saalista ja orjia joka puolelta valloittamiltaan alueilta kotiin, tekemään töitä, kun isännät itse olivat sotahommissa, miekkaa heiluttamassa ja imperiumia rakentamassa vierailla mailla.

Italialaiset ovat suurimmaksi osaksi näiden ulkomailta ryöstettyjen orjien jälkeläisiä. No, jotkut voivat tietenkin olla myös patriisien, eli roomalaisen aateliston jälkeläisiä, tai plebeijien, vapaiden rooman kansalaisten jälkeläisiä, mutta ne on kyllä hyvin sekoittuneita siihen maahan muualta tuotuun orjaväestöön.

Niin että ei tämä massamaahanmuutto Italiassa mitään uutta ole.
Kannattaisi tutustua historiaan.

Toni Rintala

"Yksittäinen turvapaikanhakija maksaa Italialle 2400 e(18000 Dkr) kuukaudessa."

Tietääkseni tuon rahan maksaa EU, eli me suomalaisetkin osallistumme maksamiseen. Ja mafia saa rahat.

Suomi käytti kaksi kertaa enemmän rahaa kuin Italia vaikka meillä on näitä huollettavia tullut 5 kertaa vähemmän. Ja Suomi maksaa itse kulut.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Puoli miljoonaa siirtolaista on vain kadonnut."

Melkoinen väkimäärä. Se on yhtä iso väkimäärä kuin Karjalan evakot Suomessa.

------------------------

Onko ne kenties tapettu ja makaavat jossain joukkohaudoissa?

Vai tekeekö ne jossain pimeästi töitä(orjatöitä) ja tuottaa lisää rahaa Italian ennestään rikkaille?

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Kokonaismäärästä en tiedä, mutta ymmärtääkseni iso osa Italiaan saapuneista on päätynyt pimeisiin hommiin ja toimintaa ohjaa Mafia.

Roberto Saviano kirjoitti aiheesta kovan dokkarin, Gomorra. Kannattaa lukea.

Juha Hämäläinen

#4. Käy itse katsomassa Italiassa. Maahan luvitta tunkeutuneita on joka nurkka täynnä. Afrikkalaiset miehet kulkevat rannoilla, kaduilla, ravintoloissa sekä kahviloissa myymässä arvotonta rihkamaa saadakseen rahaa. Öisin he tekevät rötöksiä tienatakseen.

Etelässä Italiaa heitä on peltotöissä poimimassa hedelmiä, jotta sinäkin Arto saat ruokaa halvalla marketista ja moni muu suomalainen. Afrikkalaiset saavat pienintä mahdollista palkkaa, koska he eivät voi valittaa minnekään.

Toisaalta poliisi ei heihin puutu heidän suuren määränsä takia. Italiasta mustilla miehillä on vapaa mahdollisuus seilata pitkin EUta mitä he tekevät kesäaikaan.

Maahantunkeutumisen on loputtava se on selvä. Tavallinen suomalainen ei edes käsitä mikä ongelma on. Hän kuuntelee hallituksemme hämäyspuheita, joista jää se kuva, että kyse on vain pienistä pakolaismääristä ja kyllähän heille on löydyttävä tilaa. Enempää ei luuloissaan voisi olla väärässä. Merkel on pysynyt tavoitteessaan tukkia järjen valo EUn muuttopolitiikasta. Toivon hänen saavan lopulta kenkää.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Italian ja Ranskan välit lähentelevät jo diplomaattista selkkausta. Molemmat
EU-maita, saa nähdä mitä tästä seuraa. On selvää että Italiaa ei ole kohdeltu oikein. Italia ottaa yhä omien rannikkovartiostonsa kalastamia siirtolaisia monta sataa viikossa. Ei tällaisen välimerirallin saa antaa jatkua. Muukaan Eurooppa ei halua siirtolaisia lisää, paitsi Espanja, toistaiseksi, ja kyllä ne leirit on kaikista realistisin vaihtoehto - hyvin hoidetut leirit, ja avustus paikan päällä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Espanjan plantaaseilla on varmaan nyt työvoimasta pulaa. Tarvitsevat lisää orjatyövoimaa.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Italiasta lähtee 100 000 nuorta vuodessa ulkomaille. Ei minusta ole todellakaan "vastuutonta", vaikka Macron niin väitti, että maa haluaa ensiksi pitää huolta omistaan, ennenkuin päästää maahan siirtolaisia. Jotka on myös sinne laittomasti tuotu.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Ranskalla on omien maassaolevien kulkijoiden suhteen omasta takaa paljon ongelmia ja huolimatta hurskaista puheista Ranskassa siivotaan poliisien toimesta rajulla kädellä näiden kuljeskelijoiden leirejä ja kulkijat kerätään kokoomaleireille suojaan.

Calaisin ongelmat ovat vain pieni osa totuutta.

https://www.talouselama.fi/uutiset/ranska-poisti-p...

Käyttäjän PasiRipari kuva
Pasi Ripari

Uskomatonta ettei tässä asiassa edetä mihinkään muuten kuin väkisin. Syytän itse täysin rasismi-kauhistelua. Monet ovat niin ehdottomia mielipiteissään, ettei vähääkään erilaisista näkemyksistä voi kuin pöyristyä. Ei ihme, että meidän historia on niin sotien sävyttämää. Mielipide ei koskaan muutu kuin väkisin. Seurausten on pakko lävähtää kasvoille ennen kuin uskotaan.

Pahoittelut "nollapostauksesta," piti vähän purkautua.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Messerschmidt antoi myös paljoin kritiikkiä hyväntekeväisyysjärjestöille, etenkin Lääkärit ilman rajoja-järjestölle (MSF), jolle hänen mukaansa työsarkaa riittäisi kyllä muutenkin slummeissa ja ghetoissa. Laivojen ostaminen ja siirtolaisten hakeminen salakuljettajilta on jo hiukan sillä hilkulla, ettei olisi laitonta.

Toimituksen poiminnat