Miksi Italia ei auta?

Italia on kieltäytynyt päästämästä 600 siirtolaista, joita heille tarjosi Lääkärit ilman rajoja-järjestön pelastusvene Aquarius.  "Tällaista ei ole koskan ennen tapahtunut", sanoi pelastuksen koordinaattori Nicola Stalla.  Ranskan Macron arvosteli kovin sanoin sitä että Italia ei ottanut siirtolaisia vastaan, mutta EU:ssakin oli erilaisia mielipiteitä.

Miksi Italia ei halua enää auttaa?  -Italiassahan vaihtui juuri valta, ja oikeistopopulistit ovat vallassa.  Mutta miksi oikeistopopulistit saivat niin suuren vaalivoiton? Mitä Italiassa oikein tapahtuu?  Mikä ihmeen rasismin aalto sinne on iskenyt?

Italia käyttää 188 miljoonaa Euroa kansaneläkkeisiin vuosittain, kun taas siirtolaisiin kuluu 416 miljoonaa euroa. (Tanskan kruunuissa 14 miljardia kruunua, vastaan 31 miljardia kruunua). 3,3 miljoonaa laitonta siirtolaista työskentelee pimeästi.  Yksittäinen turvapaikanhakija maksaa Italialle 2400 e(18000 Dkr) kuukaudessa. -Italia otti vastaan 120 000 siirtolaista vuonna 2017 ja 182 000 vuonna 2016. Puolet näistä oli NGO:n tuomia, Lääkärit ilman rajoja, Pelastakaa lapset ja muiden avustusjärjestöjen. Vain 2,5 % siirtolaisista sai pakolaisstatuksen. 5800 siirtolaista palautettiin vuonna 2016,  ja 6500 vuonna 2016. Puoli miljoonaa siirtolaista on vain kadonnut.

Mistä nämä ihmiset sitten tulevat?  Tulevatko he sotivista maista, luonnomullistusten vaivaamista, nälkää näkevistä maista? -Suurin osa turvapaikanhakijoista tulee hakemaan yksinkertaisesti parempaa elämää, ja pääsevät sitten salakuljettajien suosiollisella avulla "varakkaaseen" Eurooppaan. Salakuljetus on suuri bisnes Afrikassa.

Mitä tälle salakuljetukselle sitten voisi tehdä? -Niin kauan kuin veneet partioivat säännöllisesti rannikolla, niin kauan tulijoita riittää. Mitä oikein tapahtui Libyan sopimukselle? Maanhan  piti estää veneitä lähtemästä vesille.  Maksoivatkohan salakuljettajat enemmän?   -On myös kyseenalaista onko tällaisesta "auttamisesta" loppujen lopuksi mitään hyötyä. Vain murto-osa näistä siirtolaisista saa turvapaikan, ja enemmistö katoaa jonnekin Euroopan alamaailmaan.  -Myös alkuperäisen lähtömaan kehitys jää muiden harteille, ja vain ne, joilla on varaa, lähtevät.

Halla-aho käsitteli facebookissa tänään pelastystoimia Välimerellä. Hän sanoi että pelastettavat siirtolaiset voisi yhtä hyvin viedä esimerkiksi Tunisiaan.  Hyvä idea. Toinen mahdollisuus saattaisi olla lähettäminen pakolaisleirille takaisin Libyaan.  Näitä leirejä pitäisi pitää hyvässä kunnossa, niin ne olisivat "kannattavampia".  Oxfordin Yliopiston professori Paul Collier on ehdottanut että niiden yhteyteen voisi järjestää joitakin työskentelymahdollisuuksia, esim. jonkinlaisia yrityksiä ja jopakevyitä tehtaita. Koulut niissä tietenkin pitäisi olla.

Tämä salakiljettajien järjestämä siirtolaisliikenne täytyy saada loppumaan, on selvää että se ei voi jatkua tällaisena.  Hyväntekeväisyysjärjestöt eivät itse asiassa auta asiaa ollenkaan hankkimalla laivoja ja partioimalla säännöllisesti Libyan rannikolla. Eurooppa ei voi ottaa enempää siirtolaisia.  Italia ei voi ottaa enempää siirtolaisia. Pakolaisstatusta useimmille ei voi antaa. -Geneven pakolaissopimus  on vuodelta 1951, siis viime vuosituhannelta, ja sitä on vaikea soveltaa enää tähän päivään. Myös Schengeniä pitäisi päivittää, sehän ei oikeastaan enää toimi ollenkaan, vain raha ja tavarat kulkee rajojen yli.  Dublin on yhtä hyödytön. -Eurooppa on ihan liian sekaisin. Pystyykö EU saamaan tarvittavat uudistukset aikaan?  Entä halutaanko Geneven pakolaissopimusta muuttaa? Tähän olisi todella tarve – jopa kiire.

 

https://ekstrabladet.dk/opinionen/mortenmesserschmidt/messerschmidt-det-…

 

https://www.theguardian.com/commentisfree/2016/jan/18/geneva-refugee-con…

 

 

 

 

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000002829831.html

 

 

 

 

 

hietanenkaija
Perussuomalaiset Espoo

Yhteiskuntatieteiden opiskelija. Mielipiteet ovat omiani.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu