hietanenkaija

Etsintäkuulutettuja avustetaan Ruotsissa

Laki ja järjestys on syksyn tärkein vaaliteema Ruotsissa, eikä mikään ihme.  Rikollisia ei vain saada kiinni Ruotsissa, eikä kaikkia rikoksia viedä edes tuomioistuimiin, koska se ei yksinkertaisesti kannata: tekijöitä ei saada kiinni. Esim. joukkoraiskaajien  tuntomerkkejä ei myöskään saa julkistaa, koska se voisi olla rasistista?

Nyt tai oikeastaan jo viime viikolla, Aftonbladet julkaisi uutisen, jonka mukaan monet etsintäkuulutetut tuomitut rikolliset ovat saaneet suuria avustuksia kunnilta ja valtiolta, jäämättä kiinni.  Rikolliset ovat muun muassa:

- ajaneet omia asioitaan tuomioistuimissa

-uusineet ajokorttinsa

-saaneet rahaa Försäkringskassalta (vastaa Suomen Kelaa)

-nostaneet eläkettä 

-saaneet toimeentulotukea

-vaihtaneet rekisteröintiosoitetta

-valittaneet huoltajuudesta Korkeimpaan oikeuteen

-perustaneet yrityksiä

-saaneet työtuloja joista Verovirasto (Skatteverket) on ollut tietoinen

Esimerkiksi 56-vuotias mies joka oli tuomittu törkeästä petoksesta 1v 8kk vankeuteen, on nostanut 600 000kr Försäkringskassalta sen jälkeen kun hänet etsintäkuulutettiin v. 2012. Försäringskassan ei tiedä,ketkä on etsintäkuulutettu, eikä viestintä eri virastojen välillä toimi. -Ei ihme että veronmaksajat ovat vihaisia. Näiden tutkimustulosten lisäksi tulevat vielä rikolliset, joilla ei ole Ruotsin id:tä.

Tämän päivän Aftonbladetissa oli uutinen, että Ruotsin turvallisuuspoliisi Säpo saa 6000 terrorismia koskevaa vihjettä per kuukausi, joista joka toisella on määrätty paikka.  Islamistinen terrorismi on nousussa tietysti eniten, ja seurattavat ovat nousseet sadoista tuhansiin, ja ne juuri muodostavat pahan turvallisuus-uhan. Siinä riittää varmaan tarpeeksi tutkimista poliisille. Ja heitä tarvitaan vähintään 200 lisää ja koko valtion pitää auttaa, sanoo säpo-johtaja Klas Friberg.

No mutta syksyllä on vaalit tulossa, ja ruotsidemokraatit on vahva voittajasuosikki, ja ehkä he voivat vielä pelastaa Ruotsin?  Ruotsidemokraattien yhteenlaskettu kannatus on nyt jo 22,31%.  He ajavat asioita joka Ruotsia nyt huolettaa (maahanmuutto ja laki ja järjestys). Näitä asioita ruotsalaiset tahtovat muuttaa, ja ilman muuta syystä.

Ruotsi on aivan helisemässä maahanmuuttajiensa kanssa, aivan niinkuin Saksakin nyt. Resurssit eivät riitä muuhun kuin terrorismin ennaltaehkäisyyn. "Wir schaffen das" - ei tainnutkaan käydä niin. Kaikenkattava, kaikki realiteetit unohtava  humanismi on tullut tiensä päähän Euroopassa.

 

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/wEQOvM/domda-och-efterlysta-brottsl...

 

https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/bK2bj5/sapo-far-6-000-tips...

https://sv.wikipedia.org/wiki/Opinionsm%C3%A4tningar_inf%C3%B6r_riksdags...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Pahaa tekee lukea, miten monella tavalla hieno maa, Ruotsi, on mennyt pilalle.
Mona Walter kertoo, mikä Ruotsissa on nykyään normaalia:
https://www.youtube.com/watch?v=R21XOVaM6J0

Toimituksen poiminnat