hietanenkaija

Ruotsin tärkeät vaalit

Ruotsissa pidätellään henkeä, kun perinteiset poliittiset puolueet joutuvat tänään myöntämään tappionsa harjoitetun maahanmuuttopolitiikan suhteen. Ruotsidemokraateilla on nyt todellinen mahdollisuus nousta maan suurimmaksi puolueeksi. 

Maahanmuuton ongelmista vaikeneminen on syönyt uskottavuutta niin oikealta kuin vasemmalta, vaikka on ilmeistä, että juuri nämä ongelmat ovat kasvaneet niin suuriksi, että vaaliteemoista tärkeimmät koskevat juuri maahanmuuttoa. Laki ja järjestys, integraation onnistuminen - epäonnistuminen, rikollisuus ja jengiytyminen, terveydenhuollon massiiviset ongelmat, koulutuksen laskenut taso, autojen poltot ym.  Sitä mistä ei kerrota perinteisessä mediassa,  ihmiset voivat lukea sosiaalisessa mediassa, tai lukea Tanskan mediaa, joka kirjoittaa melkoisen suoraan Ruotsin ongelmista - tai sitten voi katsella vain ympärilleen.  Hallitsemattomasta maahanmuutosta on kasvanut Ruotsille valtava ongelma, johon idealisteille ei löydy enää parannuskeinoa - tavallisten ihmisten hyssyttely ja rasisteiksi leimaaminen tulee nyt päänsä päähän, ja varsinkin sosiaalidemokraatteja uhkaa aivan oikeutetusti massiivinen vaalitappio. 

Viimeiset yhteenotot median kanssa ovat vain lisänneet ruotsidemokraattien kannatusta, ja avanneet viimeinkin ihmisten silmiä.  Se, että valtiollinen televisio Svt  puuttui ruotsidemokraattien poliittisiin mielipiteisiin, oli äärimmäisen noloa, vaikka media itse ei sitä ehkä tajua, ja muissa pohjoismaissa, Tanskassa ja Norjassa,  tällainen tuomittiin heti, ja osin jopa Ruotsissa. Suomen Yle:ssä mainittiin, että "Svt joutui puuttumaan" - tästä näkee millaisella tasolla suomalainenkin, jopa valtiollinen,  journalismi on! Ei sitä ihan syyttä moitita.  Nämä vaalit merkitsevät todennäköisesti suunnan muutosta myös Suomelle, meillä seurataan aina Ruotsia. Eikä se tule hetkeäkään liian aikaisin:  omat vaalit on jo ensi vuonna.

Ruotsalainen idealismi - jotkut voisivat sanoa vahingoniloisesti "paremmuudentunto" on tullut tiensä päähän, ja ihmiset vaativat sitä, että tosiasiat tunnustetaan jotta maa saadaan uudelleen kehityksen tielle, ja maa palaa uudelleen tuloksia tuottavan demokratian tielle. Kansainvälinen tilanne on muuttunut, eikä samanlainen politiikka yksinkertaisesti enää toimi. Tähän voisi liittyä myös tarve kansainvälisten sopimusten uudelleen arvioimisesta, tai Eu:sta. - Vaihtoehtona  jos mitään ei haluttaisi muuttaa -olisi suurempi rikollisuus, suurempi sekasorto ja kansan jakautuminen lisää, ja sitä ei kuitenkaan haluta enää.  Tämä päivä on Ruotsin tulevaisuudelle todella tärkeä, moni asia ratkeaa tänään parempaan suuntaan - hyvä niin. Ruotsidemokraatit odottavat suurta vaalivoittoa, kysymys on vain miten suurta. Tuloksia odotellessa, samppanjat jäihin!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Jimmie Åkessonin kova työ palkitaan tänään.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Ruotsissa voi muuten ennakkoäänen antamista katua. Jos äänestää uudelleen vaalipäivänä, ennakkoääni mitätöidään. Saattaisi olla hyvä idea täälläkin, koska informaatiota tulee koko ajan lisää mitä lähemmäs vaalit tulee.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

En nyt ihan vielä alkaisi henkeä pidättelemään.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mulle on vaan jääny vieraaksi, miten tämä koskettaa persuja?

Ei muut puolueet juhli, jos jossain maassa esim. Ruotsissa joku veljespuolue menestyy, ihan ok, usein todetaan.

Ehkäpä ne muut puolueet ymmärtää, että toisen maan vaaleilla ei ole mitään merkitystä oman maan ja puolueen kannatukseen.

No persut ovat aina olleet hieman eri normaalissa, ja suotakoon heille nyt sitten samppanjaa, mutta ottakaa varovasti, sillä huomenna on taas arki ja persujen kannatus ei täällä mihinkään enää nouse.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Vaikka minulle Ruotsin vaalit, prinsessojen naimakaupat, ristiäiset sun muut ovat yhtä tyhjän kanssa, jossain sopukoissani toivon, että sd ottaisi sen jytkynsä, joutuisi kokoamaan hallituksen ja ottamaan vastuun valtionhoidosta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Juu se olisikin hieno asia, mutta eihän ne halua hallitukseen, siellä joutuu päättämään asioista, eikä vaan huutamaan sivusta.

Se olisi varmasti se kuoleman suudelma, jos ne otettaisiin hallitukseen, persut sen jo täällä saivat kokea.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Petteri et seuraa ajan tapahtumia. Katsos kun Italian sisäministerikin on valtavan kiinnostunut SD:n vaalituloksesta. Hän haluaa vaalien jälkeen tavata SD:n johtohenkilöitä.

Sulle on jumittunut tuo persuneula ikävästi grammariin. Koita joskos irtoaisi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tottakai saa kiinnostunut olla, mutta että samppanjaa, vieraan maan vaaleissa?

Herätys ja hieman persuillekin järkeä kehiin. :)

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

"Ehkäpä ne muut puolueet ymmärtää, että toisen maan vaaleilla ei ole mitään merkitystä oman maan ja puolueen kannatukseen."

Vielä kun uppoisi ritalan päähän että jenkkilä on vielä kauempana, meinaan sen verran on tullut trumppi-itkua sunkin suusta.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Samainen muutosvastarinta puskee pintaan vahvasti monessa EU maassa. Mm ssa Saksassa, Italiassa,Hollannissa,Tanskassa. Nyt sitten myös Ruotsissa.

Voidaan toki uskotella ilmiön olevan paikallinen, mutta vaikuttaa kyllä ihan muulta.

Mikähän mahtaa olla EU n kansalaisten ajatuksia ja valintoja yhdistävä tekijä ?

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Ah, niin asioitten ytimessä? Ei vaan kaikesta huolimatta siltikin niin pihalla -

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=101566...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Persut tietysti kuvittelee, että nyt lähtee siiten meidänkin kannatus taivaaseen, kun kerran Ruottalaisetkin.

Kannattais verrata hieman pidemmältä aikaa, kuinka Ruotsin vaalitulokset on vaikuttanut Suomeen.

Juu ei vaikutusta.

Ainahan sitä sopii toivoa, vaikka sitten samppanjakrapulassa :)

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

"Suomen Yle:ssä mainittiin, että "Svt joutui puuttumaan" - tästä näkee millaisella tasolla suomalainenkin, jopa valtiollinen, journalismi on!"

Tämänkin pöyristymisen olisi voinut välttää lukemalla Ylen uutinen:
https://yle.fi/uutiset/3-10394284

Takana on siis SVT:n aikaisemmin saama langettava päätös sikäläiseltä julkisen sanan neuvostolta. SVT ei joutunut puuttumaan, vaan ottamaan etäisyyttä, mutta mitäpä näistä, näin nämä asiat koetaan. Onhan se nyt siis ihan kamalaa, jos poliitikkojen löysiin väitteisiin otetaan etäisyyttä.

Sama asia ruotsiksi:
https://www.svt.se/nyheter/svt-s-markering-mot-ake...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Tässä IS:ien kirjoituksessa on mielestäni paremmin perusteltu syrjäyttämistä.
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005820732.html

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Tanskassa ihmetellään suuresti SVT:n menettelyä. Heillä ei koskaan tapahtuisi moista toimenpidettä. Onko Ruotsi epädemokraattinen maa, jossa jotkut puolueet voivat päättää mitä totuutta saa julki esittää?
https://nyheteridag.se/dansk-tv-vi-hade-inte-tagit...

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Puolueista ja niiden vaikutuksesta mediaan:
Intern mejlkonversation visade att Sverigedemokraterna betalt Nyheter Idag för att publicera negativa nyheter om den gamla SDU-ledningen enligt en kritik som låg i linje med partiledningens kritik mot ungdomsförbundet tiden innan brytningen mellan partiet och ungdomsförbundet. Vidare har Nyheter Idag förklarat sig vara "positiva till partiet" och inte skulle skapa nyheter som skadar partiet.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Nyheter_Idag#Kopplin...

Ainakin yksi puolue siis on halunnut päättää itse, mitä asioita tulee julkisuuteen.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Aika paljon on kuulunut "nuivia" äänensävyjä poliitikkojen (jopa SDP) kannanotoissa viime aikoina. Juuri Ruotsin vaalien alla.

Vaikea kyllä tietää, onko se oikeasti heräämistä, vai onko se vain luikuria, koska vaalit on tulossa täälläkin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ennen vaaleja jokainen puolue on kaikkien äänestäjien kanssa samaa mieltä. :)

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Kaikkien? Onhan jotkut olleett sitä mieltä, että sellaista ei pitäisi sanoa, mitä Rinne esim. meni sanomaan. Sipilän väitteestä moni pöyristyi.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

https://www.aftenposten.no/meninger/leder/i/0EyVr2...

Ei todellakaan ole toimittajan asia arvostella puolueenjohtajan mielipiteitä tai puolueohjelmaa. Svt on aika pihalla, ja ruotsalaisten on todella aika herätä keskustelemaan asioista.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Koko länsikulttuuri on muutoksen voimissa ja siitä on kehittynyt Poliittiset Cumulonimbukset (ne eivät liiku samansuuntaisesti).

Kehityskulkua ei muuta enään mikään. Nyt sanovat ne "kumpa saisimme palata aikaan jolloin multikulttuuurisuus kukoisti".

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Ruotsi Demokraatit perustuvat puolueena Saksan Kansallissosialismiin. Tätähän on epäilty persuistakin? Halla-aho tosin on moniperheinen, hmm?

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Toki SD saa isomman tuloksen kun edellisessä vaalissa. Kuitenkaan vielä ei ihmeitä Ruotsissa muutu.

Kuntapolitiikkatasolla SD vahvistuu ja saa asioita hiljalleen aikaan

Jos jaksavat puurtaa niin seuraavat vaalit ovatkin sitten mielenkiintoiset.....

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

SD on tippunut gallupeissa. Eivät yllä sittenkään 20%:n pintaan. Viimeisin mittaus antaa jo alle 17%.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

No ainakin viimeisin mitä olen nähnyt on Novuksen mittaustulos, jossa SD 19,1% ollen toisena. 6/9.2018. Monien mittaajayritysten luvut näyttävät poikkeavan toisistaan huomattavassa määrin, joten vaalitulos kertoo sen lopullisen tuloksen. Katsotaan sitten mikä laitos mittasi tarkimmin ja keillä meni metsään pahasti.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kyllä ruotsidemokraatit pitäisi saada hallitukseen, siellä se lopulinen totuus sitten paljastuisi, mutta he eivät edes itse sinne tahdo, koska ymmärtävät, että sitten joutuu vastuuseen, kompromisseihin, ja silloin kannatus alenee.

Sellaista taktiikkaa monet populistipuolueet käyttävät, vastuunpakoilua, mutta ymmärrettävää.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Voipa olla, että eivät mene. Tai sitten menevät. Kahden tunnin kuluttua saadaan kuulla tulosten kautta jotain myös tulevasta linjauksesta. Hauskintahan tuoss on se, että jos eivät mene, niin oppositiossa toimien pystyvät nähtävästi tekemään paljonkin ja kasvattavat entisestään kannatustaan. Sekös sitten jatkossa entistä enemmän syö vaaleanpunaista miestä.

Miljöpartietista, vihertävistä, kun Ruotsissa ei ole muuhun, kuin äänten ostelun kautta tapahtuvaan huoraamiseen.

Lisäksi tuppaa monelta unohtumaan, että nyt on Ruotsissa käynnissä kolmet vaalit.

SD n asema Landstingissä ja kunnissa tulee nähtävästi myös kasvamaan. Näin veikkaan. Tuota vaikutusta sossut tietävät kavahtaa. Ns. Kuntatasolla kun useimmat päätökset osuvat napakasti demarien omalle alueelle. Sille alueelle, jossa aitoa sossujen sulle-mulle politiikkaa kuulemma on paljon tehty.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Ruotsin vaaleihin vaikuttaa kun äänestämään mennessa pitää valita jonossa minkä puolueen äänestyskortin yhteisestä tilasta valitset jonossa äänestääksesi jolloin naapuri näkee mitä aiot äänestää.
Särmin takana ei ole eri puolueiden äänestyskortteja jotka ainoastaan kelpaavat.
Parjattu SD voi menettää., tiedoksi.
Alkeellista!

Toimituksen poiminnat