hietanenkaija

Ruotsin demarien alamäki

Sosiaalidemokraatit kuuluivat Ruotsin vaalien häviäjiin vaikka säilyttivätkin suurimman puolueen paikan, ja Löfven joutui eroamaan pääministerin paikalta historian ensimmäisenä pääministerinä Ruotsissa.  Hallituksen muodostus on ollut vaikeaa, pääasiassa siksi että demokratian pelisääntöjä ei edelleenkään haluta noudattaa, ja ruotsidemokraatit halutaan edelleen pitää kaiken yhteistyön ulkopuolella, vaalituloksesta huolimatta.

Sosiaalidemokraatti Margot Wallströmin johtaman ulkoasiainministeriön virkamiehet (261 kpl) ovat jättäneet hallituksen kansliaan kirjeen, jossa esittävät huolensa siitä, mikä arvopohja hallituksella tulee olemaan, onko se sama kuin ennen, eli ns. "tasa-arvoinen".  He miettivät miten voisivat ollenkaan jatkaa virkamiehinä jos ruotsidemokraatit nousisivat hallitusvastuuseen. Entinen pääministeri Carl Bildt kommentoi tätä terävästi muistuttaen, että virkamiehet ovat alisteisia aina hallitukselle, eivätkä ole poliitikkoja, ja jos tämä ei käy, aina voi erota tehtävästä.  Näin toimii parlamentaarinen demokratia. -Bildtin mielestä kirjeessä  onkin kyseessä sosiaalidemokraattien kampanja.

Ruotsissa on edelleenkin vaikea käsittää demokratian pelisääntöjä, ja ruotsidemokraattien suuri kannatus ( 1 milj.)  halutaan lakaista maton alle.  Virkamiehetkään eivät enää tiedä mikä heidän työnsä on, eikä vaalien tulosta, ts. äänestäjiä, haluta millään tavalla kunnioittaa. Sosiaalidemokraatit eivät anna periksi helpolla, vaikka syytä olisi.  Ruotsin on vaikea palata takaisin demokratian polulle, vaikka suunta sinne onkin. Ideologiset silmälasit täytyy jo heittää romukoppaan.

 

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/zLJj8b/bildt-rasar-efter-tjansteman...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Pitkä vallassa olo sumentaa aivot ja jopa valtion työpaikat ja virat alkavat tuntumaan puolueen omilta. Äänestäjiltä tervetullut tuulettaminen tuolle tunkkaiselle ajattelulle....

Pekka Iiskonmaki

''Ruotsin demarien alamäki''

Suomi tulee Ruotsin perässä yhden vaalikauden kuluttua. Suomi on aina kuulunut perässähiihtäjiin.

Monesti siitä on jopa hyötyä.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Suunnilleen näin.
Mutta mitä tulee tilalle?

Vihervasemmisto?
Voimalla kun on aina vastavoima.

Pekka Iiskonmaki

#3
Miksi Jeesus ei syntynyt Suomeen?

Seimiä on, neitsyitä on, mutta kolmea viisasta ei löytynyt.

Suomelle olisi paras vaihtoehto kaksi-kolme ammattihallitusta alansa osaajista.

Toimituksen poiminnat