Ruotsin demarien alamäki

Sosiaalidemokraatit kuuluivat Ruotsin vaalien häviäjiin vaikka säilyttivätkin suurimman puolueen paikan, ja Löfven joutui eroamaan pääministerin paikalta historian ensimmäisenä pääministerinä Ruotsissa.  Hallituksen muodostus on ollut vaikeaa, pääasiassa siksi että demokratian pelisääntöjä ei edelleenkään haluta noudattaa, ja ruotsidemokraatit halutaan edelleen pitää kaiken yhteistyön ulkopuolella, vaalituloksesta huolimatta.

Sosiaalidemokraatti Margot Wallströmin johtaman ulkoasiainministeriön virkamiehet (261 kpl) ovat jättäneet hallituksen kansliaan kirjeen, jossa esittävät huolensa siitä, mikä arvopohja hallituksella tulee olemaan, onko se sama kuin ennen, eli ns. "tasa-arvoinen".  He miettivät miten voisivat ollenkaan jatkaa virkamiehinä jos ruotsidemokraatit nousisivat hallitusvastuuseen. Entinen pääministeri Carl Bildt kommentoi tätä terävästi muistuttaen, että virkamiehet ovat alisteisia aina hallitukselle, eivätkä ole poliitikkoja, ja jos tämä ei käy, aina voi erota tehtävästä.  Näin toimii parlamentaarinen demokratia. -Bildtin mielestä kirjeessä  onkin kyseessä sosiaalidemokraattien kampanja.

Ruotsissa on edelleenkin vaikea käsittää demokratian pelisääntöjä, ja ruotsidemokraattien suuri kannatus ( 1 milj.)  halutaan lakaista maton alle.  Virkamiehetkään eivät enää tiedä mikä heidän työnsä on, eikä vaalien tulosta, ts. äänestäjiä, haluta millään tavalla kunnioittaa. Sosiaalidemokraatit eivät anna periksi helpolla, vaikka syytä olisi.  Ruotsin on vaikea palata takaisin demokratian polulle, vaikka suunta sinne onkin. Ideologiset silmälasit täytyy jo heittää romukoppaan.

 

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/zLJj8b/bildt-rasar-efter-tjansteman…

hietanenkaija
Perussuomalaiset Espoo

Yhteiskuntatieteiden opiskelija. Mielipiteet ovat omiani.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu