hietanenkaija

Vihreää politiikkaa

Ensiksi on ihan pakko ilmoittaa tyytyväisyyteni siitä, että sote vihdoinkin kaatui, ja hallitus sen myötä. Kiitos siitä.

Mutta sitten vihreään ideologiaan, johon media on kovasti ihastunut, niin että mistään muusta ei edes juuri kuule. Bussipysäkkikin muistuttaa sinulle mainoksissaan, että et ole edes ihminen, jos juot maitoa.  Mitähän lapset ja vauvat tuumisivat...Ne, jotka matkustivat Mantskua eilen, saivat hämmästyksekseen nähdä joitain sirkustemppuja eduskunnan pilareissa, joissa roikkui ihmisiä, sillä viestillä, että ilmastonmuutokseen pitäisi reagoida heti.  Kuulostaa vihreiden vaalimainokselta.

Imastonmuutos on asia, josta ollaan montaa mieltä. Se, että se muuttuu, ei kai ole kyseenalaista, sehän muuttuu  aivan luonnollisesti jatkuvasti, on aina tehnyt niin. Mutta kysymys onkin, miten paljon siihen voi ihminen vaikuttaa, ja kuinka paljon eri maat pystyvät sitä hallitsemaan. Kiina, Intia ja Yhdysvallat ovat ne valtiot, joiden päästöt pitäisi vähetä, jotta asialle voitaisiin tehdä edes jotakin. Pienet maat, myös Suomi, on suhteellisen hyvin pitänyt huolta omista tavoitteistaan, ja ylilyöntejä tällä saralla voi vain pitää poliittisina, ja tavoitteiltaan epärealistisena. -Bensiinimoottoristen autojen myynnin loppumistavoitteet v. 2030 lienee hyvä esimerkki.  Kaikilla suomalaisilla ei ole varaa hankkia sähköautoa (joka maksaa 60 000e), ei ole latauspaikkoja - ja auto on todella tarpeellinen monelle suomalaiselle, kun maalla on niin paljon kokoa kun siilä on, eikä julkinen liikenne toimi läheskään riittävällä tavalla.

Vihreän ajattelun mukaan lomamatkoista lentokoneella pitäisi myös luopua (Vaikka vihreät itse, ja myös Eu-pomot lentelevät pitkin Eurooppaa harva se päivä), eikä autoa tietenkään saa käyttää, paitsi sähköautoa (vaikka akku on siinäkin ongelma). Lihaa ei saisi syödä, koska lehmät, eikä myöskään juustoa. Kasviksia saa syödä, sitten on hyvä omatunto.  Vihreydestä on tehty hyvin vaativa uskonto: hyvä on vihreää ja paha kaiken sen vastakohta.

Tällaista median ylilyöntiä "vihreistä arvoista" seuraavat etenkin nuoret ja lapset.  Asiasta tehtyjen tutkimusten mukaan ilmastonmuutos ahdistaa eniten nuoria. Minusta se on kohtuutonta, koska jotkut näistä vihreistä tavoitteista ovat vähintäänkin epärealistisia ja jopa harhaanjohtavia. Skandinaavian maat ja moni muukin maa tekee todella paljon omalta osaltaan vihreitä tekoja ja ilmaston suojelua, muiden osalta sitä ei voi tehdä.  Minusta on epäreilua pelotella nuoria, vaikka asioista on tietenkin hyvä olla tietoisia. Mutta vähän realismia, please, eikä harjoiteta puoluepolitiikkaa nuorten kustannuksella, se ei todellakaan ole reilua ja ahdistaa heitä turhaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Hieman hajanaiselta vaikuttaa blogin sanoma. Minusta tuntuu, että nuoret ovat ottaneet selvää itse asioista, ei heitä kukaan ole laittanut ahdistumaan.
Mikä blogistia oikein vihressä ideologiassa mättää? Se vaan ärsyttää, mutta miksi? Blogisti itse mainitsee lehmän. Punaista lihaa ei kannata syödä paljon terveydellisistä syistä myöskään. Kyllä lehmän lihan ja kasvisten väliin jää melkoisesti muuta lihaa ja muita ruokia, joita syödä. Miten olisi riista, kala, sienet jne.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Ilmastopaniikkia on melkoisen kiivaasti lietsottu yli 20 vuotta jopa tv mainoksissa. Luuletko että se paniikin lietsonta ei ole uponnut tämän päivän nuoriin mitenkään? Miten joku alle 15v lapsi voi olla "ilmastoahdistunut" ja luuletko oikeasti että jos on niin omien "tutkimuksien" takia. Koko punavihreä "osasto" johon on liittynyt myös kakot ja keput on "syyllistytyt" täysin aiheettomaan ihmisten syyllistämiseen. Osa tyhmyyttään ja isompi osa vallan tavoittelun takia.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

60.000e? Eikö aika riitä hankkimaan oikeaa tietoa? Minäpä autan hieman.

www.adac.de/rund-ums-fahrzeug/e-mobilitaet/kaufen/...

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Mauri, Autoliiton puheenjohtaja ilmoitti a-studiossa uuden Teslan hinnaksi 60 000. Vaikka hinta olisi vähän alhaisempi, siihen ei silti kaikilla olisi varaa, se on selvä.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

2030 ei kukaan osta Teslaa, koska sen valmistus on lopetettu monta vuotta aiemmin.
Monellako paikkakunnalla valmistetaan e-Volkkareita tänään? Niitä tullaan valmistamaan jo 2022 16 eri tehtaassa.Minun linkkini on Saksan Autoliiton julkaisu.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Vihreän liikkeen vaarana on todellakin ekofasismi, ja tästä on merkkejä näkyvissä.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

No jos katsoo, miten Linkola todellinen ekofasisti on hyljeksitty vihreässä puolueessa ja miten Linkola itse inhoaa vihreää puoluetta, niin pitää kyllä tarkemmin määritellä, että minkä vihreän liikkeen vaarana on ekofasismi ja millainen ekofasismi.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kiina ja Intia ovat onneksi heränneet ongelmiin. Toki heillä on paljon vielä tehtävää. Molemmat maat kumminkin esin istuttavat metsää, monimuotuisuutta kunnioittaen. Suomessa sitä ei tehdä, siitä voisimme ottaa oppia tänne.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Syvärilän kannattaisi perehtyä hiukan syvällisemmin niin Suomen kuin Intian ja Kiinankin metsänhoitoon ennen kuin ryhtyy kirjoittelemaan tuollaisia yhteen pinnalliseen uutiseen perustuvia asiantuntemttomuuksia.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Mitäs kaikkia trooppisia puita Syvärilä lisäisi Suomen luontoon jotta saataisiin monimuotoisuutta lisää.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Ilmastonmuutoksesta on tehty liikaa maailmanloppuun verrattava juttu, mitä se ei ole. Asiasta ei ole olemassa tarpeeksi hyvin tutkittua tietoa, ja näistäkin on eri tulkintoja. Vihreässä liikkeessä on oikeasti hurmoksellisia piirteitä, joka saa sen muistuttamaan kiihkouskonnollista liikettä, ja siihen uskovat uhrautuvat pelastamaan maailman, versa ne, jotka eivät mitään ymmärrä. -Vihreän liikkeen juuret ovat nazi-Saksassa, vaaran merkkejä pitäisi katsella sieltä.
Tietenkin uskon maapallon ja ilmaston suojelemiseen, mutta järki käteen siinäkin!

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Samaisessa a-studiossa missä keskusteltiin sähköautoista (7/3), Emma Kari mainitsi toistuvasti että Norjassa sähköautoiluun suhtaudutaan niin positiivisesti ja se on nousussa. Norjassa on kuitenkin lähes korkeimpia elintasoja maailmassa öljyn vuoksi, niin että vertailu ei ole todellakaan relevantti. Kansanedustajan palkalla voi kyllä täälläkin hankkia sähköauton, mutta onko järkevää vaatia että kaikilla pitäisi olla sellainen, onkin toinen asia. Se on vain hyvin epärealistista.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

"Volkswagen aikoo luopua bensiini- ja dieselmoottoreiden kehitystyöstä vuodesta 2026 eteenpäin. Tuo vuosiluku on siis ikään kuin perälauta, josta eteenpäin Volkswagen ei enää kohdista tuotekehitysvarojaan fossiilisia polttoaineita käyttäviin teknologioihin.

Kyseessä on yksi automaailman tämän vuosituhannen suurimmista ja ehkä myös tärkeimmistä tiedonannoista. Koska automaailmassa yhden mallisukupolven ikä on tyypillisesti seitsemän vuotta, tarkoittaa ilmoitus sitä, että viimeiset bensiini- ja dieselmoottoriset Volkswagen-autot ovat todellakin jo kehitteillä."

https://www.is.fi/autot/art-2000005950983.html?fbc...

Ilmastoahdistusta voi siis hoitaa myös tekemällä jotain. Tietysti persut käyttävät kaiken luovuutensa sen pohtimiseen, voisiko sekin olla maahanmuuttajien syytä.

Käyttäjän JuriLaurila kuva
Juri Laurila

Hienoa Kaija. On tärkeää tuoda näitä asioita esiin kaikilla rintamilla. Mutta heitän sinulle vielä mietittäväksi, miksi Vihreät haluavat nuorten ahdistuvan ja miksi aktivistit kiipeilevät tolpissa. Kannattaa pohtia, mitä he saavat tästä. Kannattaa esimerkiksi miettiä, mikä on poliittiselle puolueelle tärkeintä. Tai mitä vaatii, että järjestöissä voi olla palkkatyössä niin suuri määrä ihmisiä. Keksitkö?

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Kannattaisi muistaa, mikä on ilmastonmuutoksen juurisyy. Sehän on ihmispopulaation rajoittamaton ja hillitön kasvu, joka johtaa metsien tuhoamiseen, merien leväkannan katoamiseen ja hiilidioksidia tupruttavien teollisuuslaitosten, kulkuvälineiden, asuntojen jne. valtavaan lisääntymiseen, kun kasvava väestö nostaa elintasoaan. Jostakin syystä kehitysmaiden syntyvyyden säännöstely on tabu varsinkin vihreiden mielestä ja syypäiksi ilmastonmuutokseen leimataan vain meidät kehittyneissä maissa asuvat, vaikka meillä kasvu on jo stabiloitunut.

Toimituksen poiminnat