hietanenkaija

Koomikkoja Ukrainassa

Ukrainaan valittiin Uusi Presidentti,  koomikko siis median mukaan.  Ukrainan edellinen presidentti tuskin lieni mitään muuta hänkään. Miehestä on hassuja videoita humalassa toikkaroinneista yhtä paljon kuin Junckerista konsanaan ja miehen liiketoimet eivät todellakaan kestä päivänvaloa - taikka hänen vaimonsa liiketoimet, vaikka presidentti lupasi kitkeä korruptiota ja nostaa tavallisen ihmisen elintasoa. Niin, ja lopettaa sodan.

Uusi presidentti, jonka kansa valitsi 72%, on siis aivan uusi kasvo, paitsi tv:n puolelta, jossa hän esitti miestä, josta kohtalon oikusta tuleekin presidentti.  Se siis kävi toteen, varsinainen Tuhkimotarina, syystä että  kansa halusi lopun Ukrainan korruptiolle jota johti korruptoitunut presidentti, oligarkkien tuella. Kuka tahansa olisi parempi kansan mielestä kuin Porosenko, joka kylvi epäsopua maan eri osien ja kansallisuuksien välille, ja jolla oli hiukan epärealistinen EU-kiima, ja  joka syvensi ennestään vihollisuutta Venäjän ja Ukrainan välillä.  -Ukrainan uusi toivo on Volodomyr Zelensky, 41-vuotias näyttelijä, joka lupaa lopettaa sodan itä-Ukrainassa,  kitkeä korruption ja saada talouden nousuun.  Jos Zelensky on tosissaan, ja saa nämä asiat tehtyä, Ukrainan kansa on kyllä tyytyväinen.  

EU:ssa puhutaan Zelenskystä vielä tosi epäilevään sävyyn "koomikkona".  Vaikka Zelensky onkin länsimielinen, hän haluaa myös hyvät suhteet Venäjään, ja se ilmeisesti harmittaa EU:ta. EU olisi mielellään nähnyt kokeneen korruptoituneen selvästi EU:mielisen Porosenkon siellä vallassa, ihan omista syistään, ja haluaisi pitää Venäjää vihollisena, vaikka taloudelliset faktat tai geopolitiikka eivät sitä puollakaan. Ei ole myöskään realistista odottaa rauhaa, jos vastapuoleen ei haluta edes keskusteluyhteyttä, ja ukrainalaiset haluavat jo rauhaa.  Ukrainalaiset ovat periaatteessa rauhallista kansaa, ja venäläiset ja ukrainalaiset tulivat hyvin toimeen ennen Maidania, ja sama on ymmärrettävästi toiveissa nytkin. Ukrainassa asuu vielä paljon venäläisiä.

Saa nähdä miten uusi kasvo Zelensky saa täytettyä ihmisten toiveet.  Euroopassa ja koko maailmassa alkaa jo olla halu yrittää "jotain uutta", kun perinteisestä politiikasta on tulossa liian likaista ja ihmiset haluavat valtaan vain tyydyttääkseen vallanhalua tai pelkästään rahan takia.  Onhan tämä Suomessakin nähtävissä, ja siitä seuraa ilman muuta, että uudet puolueet ja uudet ihmiset tulevat saamaan aina enemmän jalansijaa koko maailmassa. Ehkä koko poliittinen järjestelmä on murroksessa. Ihmiset haluavat parempaa ja enemmän kuin mitä päättäjät ovat valmiita antamaan.  Rehellisyyttä kaivataan  sekä politiikkaan että johtamiseen, hiukan parempaa moraalia.

 

 

http://luxherald.com/1459-president-poroshenkos-wife-involved-looting-money-needy-children.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Zelensky puhallutti Porosenkon vaaliväittelyssä, ihan aiheellisestikin, ja sanoi Porosenkolle:" En ole vastustajasi, olen tuomiosi". Hyvin sanottu. Teoistaan joutuu jossain vaiheessa kuitenkin vastaamaan.

Käyttäjän PerttiKannisto1 kuva
Pertti Kannisto

" Ehkä koko poliittinen järjestelmä on murroksessa. Ihmiset haluavat parempaa ja enemmän kuin mitä päättäjät ovat valmiita antamaan. Rehellisyyttä kaivataan sekä politiikkaan että johtamiseen, hiukan parempaa moraalia."

Kyllä.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Ei länsi halua pitää Venäjää vihollisenaan, miksi ihmeessä haluaisi? Länsimaat vain haluavat, että Venäjä noudattaa kansainvälistä oikeutta ja tekemiään sopimuksia. Enkä oikein usko, että ukrainalaiset ja venäläiset tulisivat hyvin toimeen, ellei Venäjä palauta kaappaamaansa Krimiä.

Jälleen kerran yksi venäjämielinen blogikirjoitus perussuomalaiselta. Vaikka kerrot ingressissä mielipiteittesi olevan omiasi, niin mielestäni tuo on persuille hyvin tyypillistä suhtautumista Venäjään.

Makkosen kommenttia odotellen :D

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Miksi persu ja eurooppalainen äärioikeisto pitää Venäjää esikuvanaan ja sen epädemokraattisia käytäntöjä hyvinä?

Toimituksen poiminnat