hietanenkaija

Politiikassa on kaikki luvallista

 Itävallan varalla oleva Vapauspuolueen liitokansleri on eronnut tehtävästään. Syynä on video, joka vuosi julkisuuteen jossa hänet melkein saatiin kiinni housut kintuissa... No ei nyt ihan, mutta alkoholinhuuruisissa juhlissa Ibizalla hänelle lupasi kaunis? nainen rahaa puolueelle  jos saisi ostaa julkaisun   "Kronen Zeitung "  jonkun Venäjän oligarkin omistukseen.  - Heinz-Christian Strache on myöntänyt tyhmyytensä luvattuaan verbaalisesti suostua ehdotukseen, ja syytti voimakasta humalatilaa tyhmiin asioihin suostumisesta.  Kuinka monen miehen poliittisen uran naisen onnistuneet vaikutusyritykset onkaan tuhonneet?  Venäjällä ei oletettavasti tämän kanssa ollut mitään tekemistä.  Kyseessä oli siis selvästi ansa, johon Strache siis lankesi. Ero varakanslerin tehtävästä oli tietysti ainoa vaihtoehto. Joskus kuitenkin henkilön ero riittää, mutta ei nyt.  Liittokansleri Kurz haluaa eroon koko puolueesta, ja on ilmoittanut jo uusista vaaleista.

Ei liene vaikea päätellä motivaatiota tällaisen videon järjestämiseen ja julkistamiseen: Tarkoitus on tietysti yrittää blokata populististen puolueiden suosio Eu-vaaleissa.  Video on kuvattu jo muutama vuosi sitten, mutta tämä on ideaalinen julkaisu videolle juuri ennen Eu-vaaleja.  Kuka on tällaisen salajuonen takana, kukaan ei vielä tiedä, vaikka arvailuja voi kyllä esittää.  Olisi aika mielenkiintoista tietää.

Kysymys on tietysti, mitä vaikutusta tällä on Eu-vaaleihin? Minusta ei välttämättä mitään, koska populistit äänestävät ohjelmaa Euroopalle, joka on todella poikkeava muiden muiden puolueiden katsantokannoista, eikä se ole riippuvainen ihmisestä, vaan asioista, joihin tahdotaan muutosta Euroopassa. Jos yksi ihminen kaatuu omaan tyhmyyteensä tai kiusaukseen, sääli hänelle, mutta toinen tulee kyllä tilalle. Samasta syystä en usko, että Itävallan Vapauspuolue tulee kohtaamaan suurta romahdusta Itävallan omissa vaaleissa. Kansa on todella jakautunut monessa asiassa.

EU:ssa tunnutaan olevan todella huolissaan populististen puolueiden noususta, joka näyttää ilmeiseltä. Tällaisella yhden ihmisen typeryydellä ei tule olemaan mitään merkitystä vaalitulokseen, en usko tähän ollenkaan. Asia ja Euroopan turvallinen tulevaisuus on vain niin tärkeä että siihen ei kyllä yhden miehen kaatuminen vaikuta ja populistit tulevat ehdottomasti tekemään historiaa näissä vaaleissa.  Jäämme  odottamaan vaalien tuloksia! 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (30 kommenttia)

Käyttäjän kariilkkala kuva
Kari Ilkkala

Heinz-Christian Strache on pöljä, josta tilaisuuus teki varkaan.
Emme koskaan saa tietää, kuinka moni minkä tahansa puolueen edustaja on sortunut / sortuisi vastaavassa tilanteessa.

Opetus: politiikassa tai bisneksessä ei pidä koskaan puhua juovuksissa.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Miksi viina on ongelma niin monelle persuhenkiselle? Jos ei hallitse juomistaan, niin ei pidä avata sitä korkkia. Eikä sitä tosin tarvi avata muutoinkaan, elämä on hauskempaa ilman alkoholia..

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Ai että minua nyppii tuollaiset nimittelyt kuin kommentiissaan Minna-Maaria Lax suvaitsee käyttää. "persuhenkinen", miten kuvailet sanallisesti tuota nimittelyäsi?

Sitä paitsi onko kirjoituksen aiheena "persuhenkinen"?

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Jeps. Vaikka nyt persuhenkinen ei ole niitä pahimpia ilmauksia, ymmärrän pointin.

Menee pahasti off topicicsi, mutta menkööt. Sen eron olen huomannut näillä kahdella ääipäällä (persut, vihervassarit), että persuhenkisistä aika harva pitää vastapuolta kuitenkaan pahoina ihmisinä. Sen sijaan vihervasemmiston puolella tällainen dehumanisointi on paljon yleisempää. Kaikkien pitäisi kuitenkin ymmärtää se, että kaikki haluavat omasta maastaan paremman paikan elää. Ihmisillä on vain täysin vastakkaisia näkemyksiä mitä se tarkoittaa ja miten siihen pitäisi pyrkiä. Eikä tämä dehumanisointi rajoitu edes persuhenkisiin, vaan kokoomushenkisiin sitä kohdistuu myös.

Auttaisikohan tähän se jos he ymmärtäisivät sen, että on matenaattisesti todennäköistä, että heidän omissa perheissä, sukulaisissa ja tuttavissa on useita persuhenkisiä. Mahdollisesti he ovat vain kaapissa.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax Vastaus kommenttiin #5

Jos ovat kaapissa, niin se passaa oikein hyvin. Itse olin kaapissa 45 vuotta, kiitos persuhenkisten.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #7

Edelleen syytät persuhenkisiä omasta identiteetistäsi ja kaapissaolosta. Miksi? Perussuomalaiset perustettiin 11. toukokuuta 1995, joten on aivan toivoton yritys esittää kohdaltasi tuollainen väite. Perussuomalaiset-puolue on ollut toiminnassa n. 25 vuotta, joten etköhän ole ihan itse siellä kaapissa ollut vapaaehtoisesti. Kukaan ei ole ketään kaapissa olemiseen pakottanut tai edes vaatinut. Kohdallasi on tainnut oma rohkeus puuttua tulemaan ulos kaapista. On suorastaan vastuutonta syyttää tahoa jolla ei ole mitään osuutta kaapissa oloosi. Ei minulla ainakaan ja tuskinpa monilla muillakaan. Kyllä se on aina oma henkilökohtainen asia tuleeko julkisuuteen vai ei.

Sitä paitsi on paljon vanhempia poliittisia puolueita, kuten demarit, keskusta ja kokoomuskin. Miksipä et syyttele noita puolueita etteivät ole saaneet aikaan syrjimätöntä lainsäädäntöä?

Jopa Vihreä Liitto on vanhempi puolue kuin PS. Vihreä liitto rekisteröitiin yhdistykseksi vuonna 1987 ja puolueeksi seuraavana vuonna. Miksipä et kohdista heihinkin omaa vihaisuuttasi kaapissa olemiseen?

Kannattaa keksiä paremmin syytekohteita ja perustella tuo persuhenkisyyskin. Onko demarit, keskustalaiset, vihreätkin persuhenkisiä? Selitä nyt ihmeessä tuo maalitussana!

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax Vastaus kommenttiin #9

Persuhenkisyys kulminoituu persuihin, mutta toki sitä esiintyy muuallakin, kuten kansanedustajissa Räsänen ja Tanus, jotka kulkevat ihan sfääreissä.

Tasa-arvo ei muuten kelvannut persuille syksyllä 2014, kun tasa-arvolaista äänestettiin. Muille se kelpasi.

Seuraava testi tulee olemaan translaki. Maalitusosasto ottaa kiikarit kaulaan ja tarkentaa okulaarit, kun se käsittely alkaa!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Persuhenkinen on sama kun putinhenkinen.

Mistähän johtuu että nämä putinin trollit saa niin herkästi kontaktin näihin persuhenkisiin?

Siinä on varmasti paljon yhteistä, ainakin se kiihkokansallismielisyys.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Venäläisillä on todennäköisesti kompromatia kaikista niistä äärioikeiston toimijoista, jotka ovat sinnepäin olleet käsi ojossa. Julkaisun ajankohdaksi varmaan pyritään valitsemaan tehokkain hetki. Veikkaan, että viesti meni tälläkin kertaa perille isommalle joukolle.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Populistien touhut ovat aika lailla seuraa johtajaa leikkejä.Demokratian pelisäännöillä pelaavat eivät halveksi demokratiaa humalassakaan.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Kännissä ja läpällä ... syyllisiä ovat tietysti jotkut punavihreät, jotka ovat katalalla tavalla käyttäneet hyväkseen toisen ymmärrettävää humalatilaa ... :D

Mitähän persuselityksiä saamme vielä kuulla?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Ehdottomasti yksittäistapaus. Aika harva poliitikko alkaa kännipäissään myymään sanomalehteä venäläisille.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Saako valtiovallan edustaja käyttäytyä noin kännissä ja läpällä.

Minun mielestäni ei.

Olen tähän mennessä ollut sitä mieltä että persut olisi pitänyt Suomessa nyt ottaa mukaan hallitukseen, mutta jos ne Suomen persut toimii "kännissä tai läpällä" samoin kuin Itävallan persut ja pitävät sitä jopa sallittuna, niin taitaa sittenkin olla parempi etteivät osallistu hallitustyöskentelyyn.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Tower Bridge myytiin ihan selvinpäin, ja amerikkalaiselle.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Mikäs se sellainen tapaus oikein on?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #14

Itävalta-unkarilainen Victor Lustig (1890-1947) myi Eiffel-tornin muistaakseni kaksi kertaa ja yritti myydä amerikkalaisille miljonääreille Tower Bridgen, mutta ei onnistunut. Huijasi rikkaita ympäri Eurooppaa ja Yhdysvaltoja.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #14

Otin Lustigin esimerkiksi, koska yksi hänen laatimistaan toimintaohjeista (kaikkiaan kymmenen) huijareille on: älä koskaan esiinny juovuksissa (”never get drunk”).

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Ei se mitä paljastuu, vaan milloin ja miten paljastuu.
Ei mitään uutta Persuilta.

Käyttäjän ReijoMatilainen kuva
Reijo Matilainen

On kyllä erinomainen asia että tälläiset tyypit narautetaan spedeilyistään. Ei voi kuin hämmästellä kyseistä miinanpolkijaa.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Veikkaan että Suomessakin yhden jos toisen sormet syyhyävät, josko saataisiin joku hölmö persu juomaan itsensä tilttiin ja puhumaan läpsiä päähänsä. Mieluiten Putinin ihailua, kun vanhat keinot, kuten vihapuhe, rasismi ja äärioikeistokortit eivät näytä kääntävän kannatuskäyrää alaspäin.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Persun moraali on siis sellainen, että on lahjottavissa muutaman paukun jälkeen ... :D

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Missä persu, siellä moka.

Missä moka, siellä persu.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

No jos ei kukaan onnistu ennen, niin pikkujouluissa hoitavat homman houkuttelemattakin.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Tälläiset teot vain saa vituttamaan enemmän EU:ta kohtaan, ei parantamaan EU:n asemaa äänestäjien silmissä..

Veikkaan että tuo on kännissä luvannut taivaan ja kuut verbaalisesti. Jotta pääsis naisen housuihin! Kaikki tietää ettei puhesopimukset tarkoita yhtään mitään, eikä päde. Olisi vain tuo poliitiikko kieltänyt asiat, ja sanonut vain että olin kännissä!

Kuinka moni valehtelee kännissä toiselle ihmiselle saadakseen jotain? Seksiä tai jtn.?? Niimpä..

En tykkää tälläisestä politiikasta, enkä kyllä tuollaisesta miehistäkään jotka lupaavat naisille mitä tahansa saadakseen seksiä/huomiota..

Eu:n pitäisi olla hyvän puolella, se ns."Valo". Kun Taas oikeisto/populistit se paha.. Tämä teko oli Eu:n kannattajien puolelta paha asia ns."ilkeä teko".

Ei tälläistä peliä kiitos, kummaltakaan puolelta!

Jos huomaa että joku tekee väärin, ihan sama missä. Olkoot politiikassa tai normi elämässä, se pitää heti tuoda julki, ei silloin kun se hyödyttää itseään eniten!

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Häh? Ongelma oli siis siinä, että tuolle poliitikolle viritettiin ansa, eikä siinä, että poliitikko on lahjottavissa? Vai ymmärsinkö ajatuskulkusi oikein?

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Ei ansoja kiitos! Se ei ole sellaista käytöstä/politikkaa jota itse arvostan! Varsinkin kun toinen on vähän ottanut vettä väkevämpää + kaunis nainen...

Toistaalta ihan hienoa että tuollaiset saadaan pois tärkeiltä pakoilta, mutta se miten se tehdään pitää olla oikein! Tämä tyyli sitä ei ole!

Ei poliisitkaan tai kukaan mukaan saa Todistuksia näpeilöidä vaikka tietäisi olevansa 100% oikeassa että tämä on henkilö on syyllinen..

Tiedän, huono vertaus, mutta ymmärtänet pointin.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Ehdottomasti olisi pitänyt humalatilan lisäksi sanoa katuvansa puheitaan. Ihan demareiden tapaan. Jospa sillä olisi "synnit" saatu anteeksi annetuksi. :D

No, taitaa kuitenkin olla niin, ettei Suomen maan tavat ole Itävallassa käytössä.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Kuka demari katuu puheitaan humalatilan vuoksi, tai siihen vedoten?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Ehdottomasti olisi pitänyt humalatilan lisäksi sanoa katuvansa puheitaan. Ihan demareiden tapaan. Jospa sillä olisi "synnit" saatu anteeksi annetuksi. :D"

Suomen persuilla ei ole tapana pyydellä mokiaan anteeksi, täysi uhma vain päällä koko ajan ja porukka tukee täysillä mokannutta. Sellainen on persukulttuuri Suomessa.

Sen takia minä annan persuille anteeksi kaikki loukkaukset ja bannaukset, ilman mitään anteeksipyyntöjä.

Turha vaatia ihmistä tekemään mitään sellaista mihin ihminen on kykenemätön.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Ai niin että viina-addiktion höysteenä on vielä seksiaddiktio. Ja se on sitten se lieventävä asianhaara?

On siellä edustajat liikenteessä!

Toimituksen poiminnat