Politiikassa on kaikki luvallista

 Itävallan varalla oleva Vapauspuolueen liitokansleri on eronnut tehtävästään. Syynä on video, joka vuosi julkisuuteen jossa hänet melkein saatiin kiinni housut kintuissa… No ei nyt ihan, mutta alkoholinhuuruisissa juhlissa Ibizalla hänelle lupasi kaunis? nainen rahaa puolueelle  jos saisi ostaa julkaisun   "Kronen Zeitung "  jonkun Venäjän oligarkin omistukseen.  – Heinz-Christian Strache on myöntänyt tyhmyytensä luvattuaan verbaalisesti suostua ehdotukseen, ja syytti voimakasta humalatilaa tyhmiin asioihin suostumisesta.  Kuinka monen miehen poliittisen uran naisen onnistuneet vaikutusyritykset onkaan tuhonneet?  Venäjällä ei oletettavasti tämän kanssa ollut mitään tekemistä.  Kyseessä oli siis selvästi ansa, johon Strache siis lankesi. Ero varakanslerin tehtävästä oli tietysti ainoa vaihtoehto. Joskus kuitenkin henkilön ero riittää, mutta ei nyt.  Liittokansleri Kurz haluaa eroon koko puolueesta, ja on ilmoittanut jo uusista vaaleista.

Ei liene vaikea päätellä motivaatiota tällaisen videon järjestämiseen ja julkistamiseen: Tarkoitus on tietysti yrittää blokata populististen puolueiden suosio Eu-vaaleissa.  Video on kuvattu jo muutama vuosi sitten, mutta tämä on ideaalinen julkaisu videolle juuri ennen Eu-vaaleja.  Kuka on tällaisen salajuonen takana, kukaan ei vielä tiedä, vaikka arvailuja voi kyllä esittää.  Olisi aika mielenkiintoista tietää.

Kysymys on tietysti, mitä vaikutusta tällä on Eu-vaaleihin? Minusta ei välttämättä mitään, koska populistit äänestävät ohjelmaa Euroopalle, joka on todella poikkeava muiden muiden puolueiden katsantokannoista, eikä se ole riippuvainen ihmisestä, vaan asioista, joihin tahdotaan muutosta Euroopassa. Jos yksi ihminen kaatuu omaan tyhmyyteensä tai kiusaukseen, sääli hänelle, mutta toinen tulee kyllä tilalle. Samasta syystä en usko, että Itävallan Vapauspuolue tulee kohtaamaan suurta romahdusta Itävallan omissa vaaleissa. Kansa on todella jakautunut monessa asiassa.

EU:ssa tunnutaan olevan todella huolissaan populististen puolueiden noususta, joka näyttää ilmeiseltä. Tällaisella yhden ihmisen typeryydellä ei tule olemaan mitään merkitystä vaalitulokseen, en usko tähän ollenkaan. Asia ja Euroopan turvallinen tulevaisuus on vain niin tärkeä että siihen ei kyllä yhden miehen kaatuminen vaikuta ja populistit tulevat ehdottomasti tekemään historiaa näissä vaaleissa.  Jäämme  odottamaan vaalien tuloksia! 

 

hietanenkaija
Perussuomalaiset Espoo

Yhteiskuntatieteiden opiskelija. Mielipiteet ovat omiani.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu